Muzikos ritmai paskelbė Sostinės dienų startą

Penktadienio vakarą Vilniuje įsibėgėjo didžiausios miesto šventės - Sostinės dienos - renginiai. 18-ą kartą rengiamos Sostinės dienos siūbuoja vilniečius ir miesto svečius tarp gausybės koncertų ir kultūros renginių.

Koncertas Katedros aikštėje.<br>J. Stacevičius
Koncertas Katedros aikštėje.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2012, 2:17 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:33 AM

Penktadienio vakarą - muzikos fiesta

Renginių banga ritasi per visą Gedimino prospektą, senamiestį, o muzika plūstelės į pagrindinę miesto arteriją – Katedros aikštę.

Penktadienio vakarą pradėjo lietuviai „Freaks on Floor”, pelnę pripažinimą ne tik namie, bet ir tarptautinėje arenoje.

Atidarymo koncerto svečiai – grupė iš Didžiosios Britanijos „Dirty Vegas”, vertinama už savo gyvus pasirodymus ir juose išsilydančią energiją bei uždegantį hauso muzikos skambesį.

Didžėjus bei prodiuseris Paulas Harrisas buvo žymus praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio pabaigoje, muzikantas ir didžėjus Benas Harrisas turėjo savo nuosavą įrašų parduotuvę, o dainininkas Steve’as Smithas palaikė ryšius su įvairiomis „indie” roko grupėmis.

Debiutinis „Dirty Vegas” albumas tapo labiausiai provokuojamu 2002 metų disku, o jo singlas „Days Go By” pelnė grupei „Grammy” apdovanojimą, tarptautinę sėkmę ir kritikų pripažinimą.

Renginiai keturiose erdvėse

„Dūzgiantis prospektas” suskirstytas į keturias erdves: Menų ir muzikos gatvė; Gardžių lauktuvių kelias; Žaidimų ir sveikatos parkas – vaikams, tėvams, visiems; Idėjų ir laisvės erdvė.

Menų ir muzikos gatvė nusidriekė Gedimino prospekte nuo Katedros aikštės iki Vilniaus gatvės. Joje veikia keramikų, tapytojų bei meno dirbinių ekspozicijos.

Tolesniame prospekto ruože – gardumynų kelias, kuriame galima įsigyti įvairiausių skanėstų. Lauko prekybos kavinėse tris dienas reguliariai skambės specialus signalas, skelbiantis laimingą pusvalandį, kurio metu visas maistas kainuos pigiau.

Šiųmetis akcentas – Maironio eilių skaitymai šventinėje scenoje prie Žemaitės paminklo. Jas gali skaityti kiekvienas – nuo mokinio, garbaus aktoriaus iki troleibuso vairuotojo.

Idėjų ir laisvės erdvė – tai knygų alėja, kur sielos atgaivą ras literatūros gerbėjai. Šioje prospekto erdvėje knygų įvairovę pristato dauguma knygų leidyklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.