„Eurovizijos“ atrankos atradimas - meilės emigrantas A. Pojavis (video, balsavimas)

Įsibėgėjusioje „Eurovizijos“ atrankoje netrūksta naujų veidų, bet vienas jų jau sužibėjo ryškiai. Į pusfinalį patekusiam dainininkui Andriui Pojaviui komplimentų negaili ne tik komisija, bet ir konkurentai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 17, 2012, 2:15 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:44 AM

Save jis vadina prastu pašnekovu, „Eurovizijos“ laimėtoją Alexanderį Rybaką - Rybakovu, o dalyvavimą „Eurovizijos“ atrankoje - nuotykiu.

Tačiau 29-erių A. Pojavis - bene ryškiausias atlikėjas iš visų, kurie kol kas atrankoje išdygo tarsi iš niekur.

Jurbarke gimęs, bet Italijoje šiuo metu gyvenantis dainininkas gruodį vėl krausis lagaminus į gimtinę - pelnęs kelialapį į atrankos pusfinalį, bandys žengti dar toliau.

Pirmuosiuose „Eurovizijos“ atrankos turuose daugiausia žiūrovų balsų sulaukusios grupės „Saulės broliai“ ir „Timohi“ sutaria dėl vieno - labiausiai jų nariams įsiminė A. Pojavio pasirodymas.

Įdėmiai į kamerą žvilgsnį įsmeigęs Andrius užminė nemažai mįslių. Apie fraku ir cilindru pasipuošusį dainininką, traukiantį įsimenančią dainą „Something“, iki šiol mažai kas buvo girdėjęs.

Nenuostabu - nuo 2010-ųjų Italijoje gyvenantis lietuvis šią vasarą išleido debiutinį albumą „Aštuoni“, tačiau plačiau savęs pristatyti gimtojoje šalyje neturėjo galimybių. Jas atvėrė „Eurovizija“ - „Lietuvos ryto“ skambutis Andrių pasivijo jau Italijoje.

Vaikystėje tėtis Andrių nuvedė į popchorą „Lakštutė“. Tai išlieka vienintelė dainininko biografijos detalė, kurią savamokslis atlikėjas vadina bent kažkiek susijusia su muzikiniu išsilavinimu. Paaugęs su mokykline pankroko grupe Andrius dalyvavo TV laidoje „Būk artistas“, iš kurios įsiminė tai, kad studijoje pamatė Roką Žilinską.

2006-aisiais su grupe „Hetero“ jis laimėjo jaunų atlikėjų konkursą „EuroRock“. Grupės jau nebėra, anot Andriaus, „kažkas iš narių groja simfoniniame orkestre, kažkas į verslą pasinėrė“.

Pats Andrius įstojo į Vilniaus pedagoginį universitetą ir įgijo istorijos mokytojo specialybę. Pagal ją dirbo metus.

„Tiek iškentėjau mokykloje. Paskui mečiau. Gal per daug klausiausi „Pink Floyd“ dainos, kurioje yra žodžiai „mums nereikia išsilavinimo“. Supratau, kad mokytojo darbas - ne man“, - pasakojo A. Pojavis.

Metus praleidęs Airijoje, dainininkas savo kūriniais sudomino vieną Italijos įrašų studiją. Jos darbuotojai pakvietė atvykti į Milaną ir įamžinti savo kūrinius.

Į užsienį Andrius išvyko su mintimis apie muzikinę karjerą, tačiau nuvykęs surado žmoną. Dabar pora augina dukterį, o pavasarį į pasaulį pasibels ir antras vaikas.

„Norėjau susirasti darbą, bet likimas lėmė, kad nesusiradau. Dabar esu užsiėmęs buitimi ir muzika“, - pasakojo atlikėjas.

Albumą „Aštuoni“ Italijoje sukūręs ir internete patalpinęs dainininkas vasaros pabaigoje susidomėjo „Eurovizija“.

„Nėra kito koncerto, apie kurį Lietuvoje tiek daug būtų kalbama. Taip, jame yra tam tikri standartai, klišės. Bet pamaniau - o ko man bijoti?

Rugpjūtį prisėdau kurti dainos. Pirmą kartą rašiau su mintimi apie konkretų renginį. Tai visai smagu. Apie ką galvojau rašydamas? Na, ne apie mešką miške, o apie žmonės, „Euroviziją“. Viskas prasidėjo nuo eilutės „turiu tau kai ką pasakyti“. Tai buvo tarsi nušvitimas“, - apie atrankoje skambantį kūrinį „Something“ pasakojo Andrius.

Dar nežinia, ką „Eurovizija“ duos meilės emigrantui, bet nuostolių jis jau patyrė.

Dėl atrankos viešint Lietuvoje, dainininkui nušvilpė telefoną, o grįžęs į Italiją, jis turėjo pakloti 20 eurų drabužių nuomos įmonei. Iš jos fraką pasirodymui išsinuomavęs dainininkas kažkur pametę varlikę. Teko už ją atsiskaityti.

Į sceną „Eurovizijos“ atrankos studijoje Andrius kilo, negalėdamas pasigirti didele patirtimi. Šią vasarą jis surengė keletą akustinių koncertų - nedideliuose renginiuose Lietuvoje ir Žolinių šventėje Punske.

„Kol kas galiu groti nebent baruose, nes neturiu muzikantų grupės. Su akustine gitara ne itin ką nuveiksi“, - prisipažino A. Pojavis.

Atrankoje jo atlikta daina skambesiu išsiskyrė iš kitų. Daugelis interneto komentatorių iškart pradėjo ieškoti panašumų su JAV grupės „The Killers“ kūryba.

„Girdėjau apie tai. Dainos aranžuotę, skambesį, tuos sintezatorius reguliavo italas prodiuseris. Kai jam nunešiau kūrinio juodraštį, jis iškart paminėjo „The Killers“ dainą „Human“.

Skambesys - gal kiek panašus, bet tai tikrai nėra kopija. Aš tos grupės kūrybą nelabai gerai žinau“, - sakė Andrius.

Žengęs į kitą etapą, A. Pojavis žada scenoje pasirodyti su aštuoniomis šokėjomis - keturios bus pusnuogės, keturios - visiškai nuogos.

Surimtėjęs tvirtina, kad tikriausiai nieko nekeis. Pamatęs savo pasirodymą TV ekrane, juo nenusivylė, nors puikiai mato, ką galėtų tobulinti.

Į atranką jis atėjo tik pasireklamuoti, ar vis dėlto tiki, kad „Eurovizijos“ dalyvių sąraše Malmėje kitais metais gali atsirasti jo pavardė?

„Manau, galėčiau ten pasirodyti. Einu į sceną, nes tai, kad žmonės į mane žiūri ir klausosi, jaudina.

Jeigu pradėjai darbą, reikia jį pabaigti. Mane taip mokė senelis“, - nusijuokė „Eurovizijos“ atrankos pusfinaliui jau besiruošiantis atlikėjas.

Primename, kad lrytas.lt skaitytojai mūsų apklausoje gali kiekvieno etapo metu balsuoti už savo favoritus, Daugiausia balsų surinkęs atlikėjas ar grupė laimės prizą - 50 tūkst. litų vertės reklamos kampaniją mūsų portale.

Naują pretendentų į "Euroviziją" būrį šeštadienį 21 valandą bus galima pamatyti atrankos koncerte, kurį rodys LRT teelvizija.

A. Pojavio pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.