Atskleisti dar trys „Eurovizijos“ atrankos pusfinalininkai, startavo paskutiniai septyni pretendentai

Ketvirtadienio vakarą prie „Eurovizijos“ atrankos starto linijos – paskutinios septynios šiame etape dalyvaujančios grupės ir atlikėjai. Tarp jų – per plauką į 2012-ųjų „Euroviziją“ nepatekusi grupė „DAR“, ne pirmą sykį atrankoje jėgas bandanti Monika Linkytė ir publikos pamėgta vaikinų grupė „El Fuego“. Kurie iš septynių penktojo atrankos koncerto dalyvių žengs į pusfinalį, paaiškės kitą savaitę. O šį vakarą jau atskleisti praėjusio turo atlikėjai, kuriems susumuoti komisijos ir publikos balsai padovanojo kelialapius į kitą etapą.

M. Linkytė scenoje pasirodė tarp didžiulių balionų.<br>J. Stacevičius
M. Linkytė scenoje pasirodė tarp didžiulių balionų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 30, 2012, 12:10 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:11 AM

Šeštadienį LRT televizijos parodyto antrojo koncerto žiūrovai daugiausia simpatijų paskyrė dainininkui Linui Adomaičiui, antrąją vietą skyrė Gintarei Korsakaitei, trečiąją – grupei „Gerai Gerai & Miss Sheep”.

Šiandien atskleisti komisijos balsavimo rezultatai. Pirmąją vietą ji skyrė L. Adomaičiui, antrąją – Girmantei Vaitkutei, trečiąją – G. Korsakaitei. Dėl paskutinės vietos žiūrovų ir komisijos nuomonė sutapo – joje liko grupė „Chill Out, Have No Doubt“.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad pirmąją vietą pelnė L. Adomaitis, antrąją – G. Korsakaitė, trečiąją – G. Vaitkutė. Šie atlikėjai keliauja į pusfinalį, kur prisijungs prie vietą ten jau anksčiau pelniusių „Saulės brolių”, Andriaus Pojavio, „Timohi”, Beissoul su Gabriele Griciūte, Božolė choro, Elvinos Milkauskaitės, Neringos Šiaudikytės ir Gabrieliaus Vagelio, kuris pusfinaliuose pasirodys ir vienas, ir duetu su Ieva Zasimauskaite.

Ketvirtadienio vakarą atlikėjų pasirodymą vertina 24 komisijos nariai. 20 iš jų neatskleidžiama, studijoje ketvirtadienio vakarą vertina keturi komisijos atstovai – TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Pirmoji prie starto linijos – įvairiuose TV šou išgarsėjusi vaikinų grupė „Kvinta“, pailginusi savo pavadinimą ir virtusi „Kvinta Loudside“. Buvusių atlikėjo Barto bendražygių pasirodymas – pagal visas užsienio vaikinų grupių taisykles. Daug šokio judesių, energingas Stano parašytas kūrinys „Toks gyvenimas“ - bent jau merginų simpatijas grupė tikrai turėtų pelnyti.

Atlikėjas Sepa scenoje pasirodo su grupe „Asorti“, kurioje – prie klavišinių instrumentų stovinti jo mama ir kiti artimieji. Šeimos grupė bando eiti socialinių temų keliu – su kantri, roko ir hiphopo muzikos elementais atlieka kūrinį „Money“, kurio pagrindinė mintis – kaip liūdna gyventi be pinigų. Tema, ekonominių sunkumų laikotarpiu aktuali Europai, bet ar Lietuva norės ją plėtoti „Eurovizijoje“?

Operos dainininkas Algirdas Bagdonavičius šįmet pateikia šį tą neįprasto – su pritariančių vokalistų ir šokėjų trupe atlieka ironišką dainą „Backdoor Superman“. Anot paties atlikėjo ir dainos kompozitoriaus, ji yra apie vyrą, kuris mezga romaną su moterimi, kai jos sutuoktinis išeina į darbą. Al Bagdo pasivadinęs vokalistas neria į netipišką jo repertuarui dainą, kurioje yra roko ir disko muzikos elementų.

Dainininkė Baiba pasirinko skandinaviškos popmuzikos hitus primenančio skambesio dainą „I'm On Fire“. Iš įvairių TV projektų žiūrovams gerai pažįstama vokalistė šiuo kūriniu nori į „Euroviziją“ nešti žinią apie moterų stiprybę.

Lietuvos „pop-klasikos“ šviesulių kvartetas „El Fuego“ lieka ištikima savo stiliui – ramus elgesys scenoje, solidus įvaizdis ir lyriška daina „Ledo gabalėlis“, jau pelniusi populiarumą radijo stočių eteryje. Jokių staigmenų, tačiau grupė scenoje jaučiasi tvirtai ir žino, ko nori jos publika, nors komisiją ir nustebino kiek neįprastas dainos tekstas.

Šių metų pradžioje „Eurovizijos“ atrankoje debiutavusi ir iškart antrą vietą užėmusi grupė „DAR“ sugrįžta, iškėlusi sau pačius didžiausius tikslus. Į kompaniją dvi merginas pasiėmę Vudis ir Grūdas šįkart renkasi greitesnio tempo dainą „JUMP!“ - melodingą popmuzikos kūrinį, kuris turi daug galimybių žengti į kitą etapą.

„Eurovizijos“ atrankoje jau ne kartą matyta Monika Linkytė žengia į balionais puoštą sceną, o pasirodymui parengta ir konfeti mašina. Kūrinį „Baby Boy“ jai parašė Sasha Song. Sklando gandas, kad jis yra tarp pritariančiųjų vokalistų, kurie dainuoja su Monika, bet nebus matomi scenoje.

Koncerto transliacija – šeštadienį 21 val. per LRT televiziją.

Primename, kad savo favoritus gali rinkti ir lrytas.lt skaitytojai – apklausoje, kurią rasite prie kiekvienos su „Eurovizija“ susijusios publikacijos. Mūsų balsavimą laimėjusi grupė ar atlikėjas laimės prizą – 50 tūkst. litų vertės reklamos kampaniją portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.