Į Aukštadvario salę nebeįleidžiamas R. Kirilkinas: „Nejaugi visi bijo vieno chuligano?“

Koncerte Aukštadvaryje agresyvaus žiūrovo sužalotas, bet pasirodymą šiame mieste pakartoti ketinęs dainininkas Ruslanas Kirilkinas išgirdo liūdną žinią. Suplanuoto jo koncerto šiame miestelyje neleista rengti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Mar 14, 2013, 6:05 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:07 AM

R. Kirilkino ir Aukštadvario istorija tampa panaši į tragikomišką serialą. Vasario pabaigoje koncertą šio miestelio Žemės ūkio mokykloje atlikėjui teko nutraukti, nes agresyviai nusiteikę žiūrovas jį apmėtė kiaušiniais ir sužeidė veidą.

Krauju apsipylusiam dainininkui prireikė medikų pagalbos. Užpuolikas pabėgo, dėl šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nepaisydamas patirtos traumos, atlikėjas žadėjo balandžio 6-ąją atvykti į Aukštadvarį ir surengti koncertą - taip grąžindamas skolą gerbėjams. Tačiau šią savaitę Ruslanas sulaukė žinios, kad koncertuoti miestelyje jam nebus leista.

Pasijuto nepageidaujamas

Dainininkas tikino, kad po kruvinai pasibaigusio koncerto atsiimti bilietus panoro tik nedidelė dalis žiūrovų, o dauguma esą sveikino jo sprendimą sugrįžti ir koncertuoti dar kartą.

Anot jo, iš pradžių šiai idėjai nepritarė žmonės, atsakingi už mokyklos kultūros salę, tačiau galiausiai jie sutiko, kad koncertas turi vykti.

„O dabar mano koncertų vadybininkas sulaukė skambučio, kad koncerto vis dėlto nebus. Nors išsiuntėme plakatus, viską suderinome. Labai keista. Ar aš Aukštadvaryje paskelbtas nepageidaujamu asmeniu?“ - stebėjosi atlikėjas.

Kaip anksčiau rašė „Lietuvos rytas“, dainininkas neabejoja, kad patirto išpuolio priežastis - vieno žiūrovo nepakantumas kitos lytinės orientacijos asmenims.

„Tai buvo homofobiška ataka. Kodėl taip manau? „Pederastai nekoncertuos Aukštadvaryje“ - ar kitaip galima šiuos žodžius suprasti?“ - sakė homoseksualios orientacijos neslepiantis dainininkas.

Bijo naujų išpuolių

Anot Ruslano, pagrindinė balandžio 6-ąją vykti turėjusio koncerto atšaukimo priežastis - kai kurių žmonių baimė, kad šis išpuolis gali pasikartoti.

„Mano vadybininkui paskambino ir, kiek suprantu, pasakė, kad sprendimas neleisti man koncertuoti yra nuleistas „iš viršaus“. Nes bijoma, kad vėl bus atakų. Dar girdėjau neoficialių kalbų, kad užpuolikas yra susijęs su politikais, kurie nepalankiai atsiliepia apie homoseksualus.

Aš jau dabar į visus koncertus važiuoju su apsaugininkais, buvo pažadėta, kad Aukštadvaryje tvarką prižiūrės policija. Bet staiga persigalvota. Nejaugi visi yra užpuoliko pusėje? Ar vienas žmogus bjauriu poelgiu gali pasiekti tai, kad man draudžiama koncertuoti konkrečiame mieste? Visi dabar bijos vieno chuligano?“ - stebėjosi 29-erių atlikėjas.

Chuliganai jau ruošiasi?

Trakų rajono kultūros rūmų Aukštadvario padalinio administratorė Lina Teresė Mikutavičienė „Lietuvos rytui“ sakė, kad atšaukti R. Kirilkino koncertą nusprendė ji, pasitarusi su incidentu pagarsėjusiame renginyje buvusiais žiūrovais.

„Tie, su kuriais kalbėjausi, man pritarė. Taip, iš pradžių aš pati buvau už tai, kad koncertas įvyktų, taip manė ir nutrauktame renginyje lankęsi žiūrovai.

Bet žinote, praeina šiek tiek laiko, emocijos aprimsta, pradedi mąstyti kitaip“, - sakė kultūros specialistė.

Patikinusi, kad labai išgyvena dėl incidento R. Kirilkino koncerte, pašnekovė prisipažino - baiminosi, jog dainininkui sugrįžus, išpuoliai pasikartos.

„Dauguma žmonių, kurie atėjo į koncertą, buvo geros nuotaikos, ėjo su gėlėmis. Tie, kuriems Ruslanas nepatinka, tiesiog nėjo. Žmogus, kuris užpuolė Ruslaną, nėra vietinis, jis atvykėlis. Jis pasielgė labai blogai.

Bet jis agresyvus, stiprus, jaunuolius tai patraukia. Be to, mūsų apylinkėse yra daug baikerių, jie jungiasi, kažką planuoja. Pasiekė kalbos, kad kažkas yra organizuojama, kad Ruslanas iki Aukštadvario gali ir neprivažiuoti. Tai kam viso šito reikia?

Ruslanui tikrai jaučiu didelę pagarbą, tačiau tikrai nenoriu antro incidento. Galvoju ir apie Ruslano, ir apie žiūrovų saugumą. Taip, mieste patruliuotų policijos ekipažas, bet aš negaliu nusamdyti pareigūnų saugoti koncertą, prie kiekvieno kampo jų nepastatysi“, - sakė L.T. Mikutavičienė.

Tvirtina nusprendusi pati

Ji atkreipė dėmesį ir į tai, kad salėje, kurioje vyksta koncertai, nesijaučia šeimininkė.

„Žia nėra kultūros centro. Trakų rajono kultūros namai yra sudarę sutartį su žemės ūkio mokykla - dėl naudojimosi jos sale.

Tokie atgarsiai, incidentai nėra malonūs mokyklai. Turime ją gerbti, sėdime jos patalpose.

Siūlau tiesiog palaukti, kol nurims aistros. Tada Ruslanas tikrai galės atvažiuoti ir koncertuoti. Be to, ir salė šiuo metu renovuojama, praeis šiek tiek laiko, ji bus gražesnė“, - dėstė pašnekovė.

Paklausta, ar nesulaukė nurodymo atšaukti koncertą iš savo vadovybės, L.T. Mikutavičienė suskubo tai neigti.

„Ne, ką jūs, tikrai ne. Nei Trakų kultūros rūmai, nei savivaldybė nesikišo. Tai buvo tik mano pačios sprendimas, pasitarus su miestelio gyventojais“, - patikino moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.