Lėktuvo gaisrą išgyvenęs A. Pojavis laimingai grįžo namo (atnaujinta)

Lietuvos dainininko Andriaus Pojavio kelionė į Amsterdamą pažėrė ne itin linksmų nuotykių. Olandijos sostinėje atlikėjas šeštadienio vakarą dainavo koncerte, kuriame pasirodė šių metų „Eurovizijos“ dalyviai iš 25 valstybių. Sekmadienio rytą lėktuvas, turėjęs dainininką pargabenti į Italiją, turėjo leistis vos pakilęs – salone pasijuto dūmų kvapas. Ant žemės lėktuvo laukė gelbėjimo tarnybos, vienas žmogus išvežtas į ligoninę. „Žinoma, baisu. Tokio nusileidimo dar nėra tekę patirti“, - lrytas.lt sakė A. Pojavis.

Lėktuvo avarija privertė nejaukiai pasijusti ir A. Pojavį (dešinėje), ir Italijos atstovą "Eurovizijoje" M. Mengoni, bet grįžę į Milaną abu atlikėjai buvo puikios nuotaikos.
Lėktuvo avarija privertė nejaukiai pasijusti ir A. Pojavį (dešinėje), ir Italijos atstovą "Eurovizijoje" M. Mengoni, bet grįžę į Milaną abu atlikėjai buvo puikios nuotaikos.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 15, 2013, 9:10 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:10 AM

Į Olandijos oro linijų KLM lėktuvą A.Pojavis įsėdo kartu su šių metų Italijos atstovu „Eurovizijoje“ Marco Mengoni ir šio komanda. „Truputį vėlavome į oro uostą, nes buvo iškviestas nepakankamai didelis taksi. Gal geriau būtume ir pavėlavę“, - atsigavęs nuo šoko, portalui lrytas.lt pasakojo A. Pojavis.

Vos lėktuvui pakilus ir pasiekus normalų skrydžio aukštį, anot A. Pojavio, salone pasijuto dūmų kvapas.

„Žmonės sunerimo, stiuardai juos ramino. Kai kurie visiškai supanikavo, rankos dreba, akytės išsigandusios.

Lėktuvas iškart apsisuko ir pradėjo sukti ratus. Tada greitai smigo žemyn. Leidosi ekstremaliai – labai smarkiai stabdė. Paskui supratau, kodėl. Nusileidome kažkokiame atsarginiame take, jis trumpas, lėktuvas kone ant žolės sustojo“, - pasakojo Andrius.

Lėktuvo jau laukė gaisrininkai, greitosios pagalbos automobiliai. Keleiviai buvo skubiai evakuoti, vienam jų prasidėjo panikos priepuolis, jį išsivežė medikai.

Kaip iš piloto paaiškinimo suprato A. Pojavis, skrydžio metu užsidegė dešinysis lėktuvo variklis.

„Žinoma, nejuokinga. Aš nepanikavau, kai aplink visi panikuoja, man kažkaip ramiau elgtis norisi.

Man apskritai nepatinka skraidyti, nes ausis užgula. Bet kad kažkas baisaus nutiks, nebijojau. Vis tiek kažkada teks mirti, tai koks skirtumas. Tik, žinoma, būtų gerai dar vaikus paauginti.

Italų dainininkas išsigando. Priėjau – jis man iškart sako, kad nori rūkyti. Sakau, vakar reikėjo rūkyti, Amsterdame. Dabar kito lėktuvo laukiame“, - lrytas.lt sekmadienio rytą sakė Andrius.

Į Italiją jį popiet parskraidino kitas kompanijos KLM parūpintas lėktuvas.

"Jau saugus, Milane. Ilga kelionė namo. Bet koncertas buvo nuostabus", - socialiniuose tinkluose vakarop paskelbė A. Pojavis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.