„Eurovizijos“ linksmybės įsibėgėja: Airijos atstovas vakarėlyje šokdino Rusijos dainininkę

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Airijos atstovas Ryanas Dolanas vakarėlyje šokdino Rusijos dainininkę Diną Garipovą.<br>R. Zilnys
Airijos atstovas Ryanas Dolanas vakarėlyje šokdino Rusijos dainininkę Diną Garipovą.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 8, 2013, 10:13 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:16 AM

Į „Eurovizijos“ konkursą susirinkę 39 valstybių dainininkai jau pradeda prisistatymo vakarėlių maratoną – į juos kviečiami kitų šalių atlikėjai ir žurnalistai, siekiant sukurti gerą vakaro šeimininko įvaizdį ir paprašyti palaikymo. Trečiadienio popietę į Malmės centre esančią airišką aludę pakvietė Airijos „eurovizininkai“, surengę linksmą pokylį, kuriame šios šalies dainininkas Ryanas Dolanas ne tik atliko savo kūrinį, bet ir airiškų šokių mokė Rusijos „eurovizininkę“ Diną Garipovą.

Svečius pasitiko didžiulė Airijos vėliava su ant jos užrašytu dainininko R. Dolano vardu. Vakarėlyje laisvai liejosi airiškas alus, o vakaro programa irgi nenuvylė. Airiai į konkursą atsigabeno tradicinę šios šalies muziką grojančią grupę „The Mighty Ghosts Of Erin“, kuri svečiams grojo žinomas linksmas melodijas - „Whiskey In The Jar“ ir kitas.

Muzikantų trijulę scenoje pakeitė šokėjų grupė – trys vaikinai ir mergina net suprakaitavę ant specialios dangos trypė airiškus šokius ir visus susirinkusius įtraukė į smagius žaidimus.

Kartu su jais scenoje pasirodė Nicky Bailey – žinomas airių perskusininkas, gastroliavęs su šokio spektakliu „Riverdance“. Jį dėl veido bruožų airių delegacijos vadovas juokais lygino su komikso „X-menai“ herojumi.

Šokėjams įkaitinus publiką, jie į rankas paėmė būgnus ir scenoje pasirodė su vakarėlio kaltininku – 27-erių R. Dolanu, apie kurį dar neseniai mažai kas žinojo.

Padedamas dvejus metus iš eilės Airijai „Eurovizijoje“ atstovavusios grupės „Jedward“ koncertų prodiuserio Stuarto O'Connoro, šįmet vaikinas laimėjo atranką į konkursą – ir šiandien turi nemažai ambicijų.

„Man svarbiausia tik patekti į finalą“, - kuklinosi dainininkas, tačiau jo palaikymo komanda neslėpė įsitikinimo, kad šiais metais jis gali padaryti tai, ką airiai jau padarė net septynis kartus – laimėti „Euroviziją“.

„Guinness“ alų į vandenį šį vakarą iškeitęs dainininkas susirinkusiems padainavo „eurovizinį“ hitą „Only Love Survives“ - pakilų, energingą kūrinį, kuris turėtų patikti, pavyzdžiui, Davido Guettos, ir Rihannos gerbėjams.

Jaudulys padarė savo – kai kurios natos skriejo pro šalį, tačiau Ryanas nenusiminė. Jis sulaukė vakarėlyje apsilankiusių Moldovos, Rusijos ir kitų šalių atlikėjų plojimų. Lietuvos atstovas Andrius Pojavis į vakarėlį buvo kviestas, tačiau nusprendė pailsėti – į airio šventę užsuko pritariantis vokalistas Jurijus Veklenka.

Trumpam nulipęs nuo scenos, Ryanas netrukus į ją sugrįžo – kartu su šokėjais ragino svečius prisijungti ir kartu pasimokyti airiškų šokių.

Į kvietimą atsiliepė Rusijos atstovė – praėjusių metų pabaigoje populiarųjį TV šou „Balsas“ laimėjusi žavi totorė D. Garipova, į vakarėlį atėjusi su savo mama.

Susikibusi rankomis su Ryanu, Dina greitai apsiprato šokių aikštelėje ir kelias minutes su airių dainininku sukosi šokio sūkuryje. Susižavėjęs Ryano choreografas ją apdovanojo bučiniu į kaktą. Pačių R. Dolano ir D. Garipovos žvilgsniai rodė, kad atlikėjai būtų visai nieko prieš pratęsti šią pažintį – jie tikrai vėl susitiks „Eurovizijos“ pusfinalio užkulisiuose.

„Tikiuosi, lietuviai už mane balsuos. Juk mes dalyvaujame tame pačiame – pirmajame pusfinalyje, - rankomis rodydamas savo pasirodymo akcentu tapsiantį širdelės ženklą, portalui lrytas.lt sakė Ryanas. - Nesu buvęs Lietuvoje, tačiau dažnai lankausi sporto salėje, ir ten sportuoti ateina nemažai lietuvių, esu su jais susidraugavęs“.

Vos prieš keletą metų dainuoti pradėjęs R. Dolanas sakė, kad nė nesvajojo apie „Euroviziją“, tačiau dabar yra kupinas noro konkurse pasirodyti kuo geriau.

„Taip, mane čia atvedė „Jedward“ prodiuseris, tačiau apie „Euroviziją“ su tos grupės vaikinais nesikalbėjome. Man labai padeda Linda Martin (airių dainininkė, 1992-aisiais laimėjusi „Euroviziją“ - Red.). Penktadienį ji atvyks į Malmę, man jos palaikymas ir patarimai – labai svarbūs.

Mano daina – apie meilę, bet ne tarp dviejų žmonių, o abstraktesnę. Meilę šeimai, draugams. Pasirodymas bus energingas ir linksmas“, - lietuvius balsuoti už jį agitavo atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.