A. Pojavis surengė koncertą avims

Specialiai lrytas.lt, Malmė

A. Pojavis aplankė istorinį paminklą – 59 laivo forma išdėliotus didelius akmenis.<br>R. Zilnys
A. Pojavis aplankė istorinį paminklą – 59 laivo forma išdėliotus didelius akmenis.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-05-09 15:59, atnaujinta 2018-03-07 00:27

Švedijoje viešintis Lietuvos „eurovizininkas“ Andrius Pojavis ketvirtadienį grojo bene keisčiausiai auditorijai savo gyvenime. Dainininkas aplankė už valandos kelio nuo Malmės esantį istorinį paminklą – 59 laivo forma išdėliotus didelius akmenis, kuriuos gaubia paslapčių skraistė. Čia dainininkas pajuto įkvėpimą ir atliko akustinę dainos „Something“ versiją – didžioji dalis jo klausytojų buvo aplink besiganančios avys.

Penktadienio popietę Andriaus ir jo pritariančiųjų vokalistų laukia antroji repeticija Malmės arenoje, kur gegužės 14-ąją vyks pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis.

Laisvomis dienomis visų šalių „eurovizininkai“ laiką užmušinėja, keliaudami į ekskursijas. Lietuviai ir serbai ketvirtadienio rytą keliavo į nedidelį žvejų kaimelį prie Baltijos jūros, turistus viliojantį mįslinga iš akmenų sudėliota figūra.

„Pagrindinė teorija, ir ji tikriausiai teisinga, yra ta, kad šiuo 67 metrų ilgio akmeniniu laivu pagerbtas jūroje žuvęs vikingas. Bet yra ir daug kitų versijų – vienas archeologas teigia, kad čia palaidotas legendomis apgaubtas karalius.

Mes demokratiški, todėl pasakojame abu variantus“, - A. Pojaviui aiškino lietuvius prižiūrėjusi švedų gidė.

Didžioji dalis atliktų tyrimų rodo, kad šie akmenys (kai kurie sveria beveik dvi tonas) čia atitempti ir pastatyti prieš maždaug 1400 metų. Kiti mokslininkai įrodinėja, kad paminklui – net 5500 metų.

Kaip bebūtų, vaizdas įspūdingas – akmenys stovi netoli šlaito, nuo kurio atsiveria įspūdingas jūros vaizdas.

Tiesa, pakeliui prie akmenų tenka dairytis, kad neįmintum į mėšlą – aplink ganosi šimtai avių.

„Kažkas panašaus į Stounhendžą Didžiojoje Britanijoje, man teko ten būti. Įdomus jausmas“, - apžiūrėjęs akmenis sakė A. Pojavis.

Dainininkas ir jo pritariantieji vokalistai Monika Cikanavičiūtė bei Jurijus Veklenka pajuto įkvėpimą ir sudainavo kūrinį „Something“, atsirėmę į vieną akmenų.

Galbūt tai atneš laimę konkurse? „Matysime. Dabar mano tikslas – ramiai pasiruošti pusfinaliui, susitelkti, neišsibarstyti. Kol kas pavyksta“, - sakė Malmėje toliau nei kelis šimtus metrų nuo viešbučio neinantis dainininkas.

Prognozuoti savo rezultatų jis ir toliau neketina, kiekvieną laisvą minutę viešbutyje praleidžia repetuodamas.

Ne itin dažnai į miestą išeina ir jo pritariantys atlikėjai – Monika bando susikaupti diplominio darbo, Jurijus – verslo projekto rašymui.

„Miesto, kuriame nėra ką veikti“ reputaciją turinčioje Malmėje laiką viešbučiuose dažniausiai leidžia ir kitų šalių atlikėjai. Pavyzdžiui, gruzinai, apsistoję tame pačiame viešbutyje, kaip ir lietuviai.

Fojė jie iškabino didžiulį plakatą su savo šalies dainininkų veidais, palinkėti sėkmės užsuko vienas šių metų Gruzijos dainos autorių – pernai atlikėjai Loreen pergalingą hitą „Euphoria“ sukūręs švedas Thomas G:sonas.

Mieste – vis daugiau „eurovizinių“ akcentų. Netrukus duris atvers „Eurovizijos“ kaimelis, kuriame koncertą surengs ir Andrius Pojavis. Be to, viename miesto klubų rengiama koncertų serija, kurioje pasirodys buvusios „Eurovizijos“ laimėtojos Carola, Loreen, grupė „Alcazar“ ir kiti atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.