A. Giržadas apie A. Pojavio šarmą, ne visiem suprantamą humorą ir perspektyvas „Eurovizijoje“

Specialiai lrytas.lt, Malmė

A. Giržadas sako, kad Andrius spinduliuoja ramybe.<br>R. Zilnys
A. Giržadas sako, kad Andrius spinduliuoja ramybe.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-05-12 17:04, atnaujinta 2018-03-06 21:38

Malmės miestelis Švedijoje kunkuliuoja – antradienį čia vyks pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis. Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas pastebi, kad kiekvienais metais „Eurovizijos“ scena vis plėtėsi ir renginys didėjo. O dabar vėl grįžtama prie kuklesnių skaičių ir matmenų. Tiesa, organizacine prasme pasirengimas vyksta sklandžiau nei ankstesniais metais.

„Viskas vyksta labai sklandžiai ir greitai. Anksčiau atlikėjams iš savo patirties pasakodavau, kad ilgai teks laukti eilėje kol galėsite susiderinti mirofonus ar atlikti kitus pasiruošimo darbus. Šiais metais nėra jokių eilių, galima sakyti, kad niekur neatsitrenkam kitai komandai į nugarą. Viskas puikiai suorganizuota“, – giria organizatorius A. Giržadas.

Jis patenkintas švedų režisierių darbu. Turėjo pastabų šviesos dizaineriams ir operatoriams, tačiau jie greitai į lietuvių pastabas atsižvelgė.

„Sumažino ryškios purpurinės spalvos, kuri mane erzino. Ją padarė ne tokią ryškią. Pakeisti ir kai kurių kamerų planai. Iš tiesų švedai dirba labai geranoriškai ir greitai. O Andrius Pojavis scenoje jaučiasi labai užtikrintai“, – pasakojo A. Giržadas.

Švedijoje A. Pojavis spinduliuoja ramybe. Tačiau kas verda jo viduje žino tik jis pats. A. Giržadas užsiminė, kad užmegzti rimtą pokalbį su A. Pojaviu nei jam, nei kitiems „Eurovizijos“ organizatoriams nėra lengva – sunku suprasti, kada atlikėjas juokauja, o kada kalba rimtai.

„Vienoje spaudos konferencijoje jo buvo paklausta, ar turi mėgstamiausią „Eurovizijos“ dainą. Andrius atsakė, kad taip: „Something“. Ir žiūri į klausiančiąją labai rimtu veidu, o visi tyli ir tik po kurio laiko supranta, kad jis kalba apie savo dainą. Taigi jo humorą, pateiktą rimtu veidu, aplinkiniai ne visada supranta“, – pasakojo A. Giržadas.

Nors prodiuseris giria puikiai prie kamerų prisitaikantį A. Pojavį, nenori prognozuoti, kaip jam seksis pusfinalyje. A. Giržadas džiaugiasi, kad kol kas lietuviams viskas sekasi sklandžiai, stebi aplinkinių reakciją ir patikina, kad ji kol kas teigiama, kaip ir ištrauktas pasirodymo numeris.

„Prieš važiuojant turėjau visokių abejonių: ar pasirodymas ne per daug paprastas? Bet kai pamačiau scenoje vaikščiojančius kosmonautus ir stiklinius gaublius, pagalvojau, kad tas paprastumas labai gerai. Šiais metais patys režisieriai rikiavo pasirodymų eiliškumą. Prieš ir po mūsų pasirodymo bus labai ekspresyvūs šou, tad mes atrodysime labai santūriai ir solidžiai. Ir pati daina bendram kontekste skamba tikrai neprastai. Net organizatoriai mum tapšnoja per petį ir sako: „Šis vaikis turi šarmo“, – pasakoja A. Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.