Skandinavus nustebino lietuvių muzikinis skonis

Lietuvos atstovo „Eurovizijos“ dainų konkurse Andriaus Pojavio pasirodymas ir daina „Something“ Skandinavijos šalių ekspertams nepatiko. Vertindami A.Pojavio pasirodymą vieni klausė, kodėl šis toks išsišiepęs, kiti stebėjosi lietuvių muzikiniu skoniu.

Skandinavai stebėjosi, kodėl atlikdamas lyrišką dainą A. Pojavis yra toks laimingas.<br>J. Stacevičius
Skandinavai stebėjosi, kodėl atlikdamas lyrišką dainą A. Pojavis yra toks laimingas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2013, 6:35 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:47 PM

Suomijos televizijos laidų vedėjas, dainininkas Thomas Lundinas A. Pojavio pasirodymą įvertino kaip žavingą ir kartu keliantį klausimų. Jį nustebino, kodėl A. Pojavis dainuodamas gana lyrišką dainą atrodo toks laimingas.

T. Lundinas suabejojo A.Pojavio galimybėmis laimėti „Eurovizijos“ dainų konkursą. Jis klausė, kodėl mūsų šalis vis nesugeba konkursui pristatyti tikrai gero pasirodymo.

„Kur yra visi tikri Lietuvos dainų autoriai ir atlikėjai? Kada ateis diena, kai galėsiu pajausti, kad nors šiek tiek mėgstu lietuvišką „Eurovizijos“ dainą“, – klausė suomis.

Skeptiškai Lietuvos atstovo pasirodymą įvertino ir danų žurnalistas, „Eurovizijos“ dainų konkurso komentatorius Ole Tøpholmas.

„Jis bando dainuoti šiek tiek, kaip U2, bet nesėkmingai. Melodija nėra pakankamai stipri. Ne, ir šiemet Lietuva nekovos dėl aukso“, – nusprendė O. Tøpholmas.

„Ne, ne, ne. Man nepatinka nei daina, nei dainininkas. Baisi anglų kalba ir keistas dainininko žvilgsnis, kuris beveik mane gąsdina“, – įvertino A. Pojavio pasirodymą ir dainininkė iš Islandijos, ne kartą dalyvavusi Eurovizijos dainų konkurse kaip pritariamasis vokalas, Regina Osk.

Vargu, ar mūsų tautos atstovas sužavės ir norvegus. Bent jau didžiausio Norvegijoje apie „Eurovizijos“ dainų konkursą rašančio interneto puslapio esc.Norge.net vadovė Wivian Renee Kristiansen A. Pojaviu nebuvo patenkinta.

W. R. Kristiansen teigė, kad iš pradžių, išgirdusi Lietuvos finalinę dainą apsidžiaugė, nes mėgsta lengvą, paprastą indie roką. Bet perdarytą pasirodymą ji įvertino kaip pusiau blogą, perprodukuotą, su prasta popdaina. Nors, norvegės nuomone, A. Pojavis gali tapti finalistu, jis ją nuvylė.

Švedijos žurnalistas, interneto puslapio apie „Eurovizijos“ dainų konkursą „SVT Melodifestivalen“ redaktorius, „Eurovizijos“ ekspertas Gustavas Dahlanderis apskritai negalėjo atsistebėti lietuvių skoniu, renkant savo tautos atstovus.

„Mums, likusiai Europai, paprasčiausiai sunku suprasti lietuvišką muzikinį skonį. Vertinant dainą, mane labiausiai sužavėjo Andriaus sugebėjimas atrodyti tokiu patenkintu ir spinduliuoti tiek mažai energijos“, – ironizavo G. Dahlanderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.