Kaune Gatvės muzikos dieną pirštus ir liežuvį miklino 150 muzikantų

Paauglė dar nežino, ar rinksis muzikos atlikėjos karjerą.

Trys gitaristai (iš kairės) Tomas, Domantas ir Ugnius Gatvės muzikos dieną įsitaisė Kauno senamiestyje.<br>P. Mantautas
Trys gitaristai (iš kairės) Tomas, Domantas ir Ugnius Gatvės muzikos dieną įsitaisė Kauno senamiestyje.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

May 18, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:15 PM

Iš viso mieste dūzgė apie 150 muzikantų ir šokėjų. Žmonės su instrumentais nuklojo Laisvės alėją, Nepriklausomybės, Rotušės aikštes, S.Daukanto gatves, Vytauto prospektą.

Vidurdienį prasidėjusi šventė tęsis iki vėlaus vakaro. Paskui muzikantai rinksis į Kęstučio gatvėje esančiame muzikos klube „Punto Jazz“ ir ten linksminsis iki ryto.

„Gaila, kad rokas ir metalas žmonėms nepatinka“, - ištarė vienuoliktokas Domantas, Kaune pirmą kartą dalyvaujantis Gatvės muzikos dienoje.

17-metis Domantas senamiestyje, Vilniaus gatvėje su dviems savo draugais, bendraamžiu Ugniumi ir Vytauto Didžiojo universiteto studentu menotyrininku Tomu įsitaisė prie kavinės staliuko.

Jauni gitaristai grojo lyrinius bliuzo kūrinius. Trumpam užplėšęs metalą Domantas sulaukė praeivių pastabos ir iškart perėjo prie švelnesnių tonų.

Muzika vaikino maitintoja tikriausiai netaps, bet kad jis - talentingas, aišku net ir neturinčiam ypatingos klausos žiūrovui.

Domas pradėjo groti gitara prieš 8 metus, panašiai, kaip ir jo draugas Ugnius, Gatvės muzikos dienoje pasirodantis jau antrą kartą.

„Dabar pinigų nerenkame. Pernai uždirbau 150 litų“, - šyptelėjo Ugnius, kurį gatvėje su muzikos instrumentų galima pamatyti ne tik šiandien.

Tomas už Ugnių ir Domantą -- vyresnis, jis yra pankroko grupės „Moskwich“ narys.

Netoli nuo šios trijulės kanklėmis praeivių širdis virpino 13 metų kaunietė Julija Garnytė, kurią į Gatvės muzikos dieną atlydėjo tėvai ir trys jaunesni broliai.

J.Garnytės tėvas Lionginas Garnys anksčiau dainavo Kauno chore „Varpelis“.

Muzikos mokyklą lankančios septintokės pirštai privertė paklusti jiems ne tik kankles, bet ir gitarą, pianiną.

Paauglė dar nežino, ar rinksis muzikos atlikėjos karjerą.

Pro šalį einantys žmonės atkreipia dėmesį į jaunąją kanklininkę, negaili jai gerų žodžių. Kai kurie net prašo parodyti, kaip reikia skambinti.

Rotušės aikštėje skambėjo klubinė muzika, kurią praeiviams siūlė Gatvės muzikos dienos dalyviai vienuoliktokai Romualdas Kairys ir Egilė Vaivadaitė. Jie ateityje ketina dirbti klubuose, dalyvauti renginiuose, kuriuose sklinda elektroninė muzika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.