Vasariška Gatvės muzikos diena dainomis ir instrumentų skambesiu užtvindė sostinės gatves

Šeštadienį Lietuvą septintą kartą garsais ir ritmais supurtė Gatvės muzikos diena. Gatvės muzikos magijai šią dieną atsidavė net 20 miestų, tačiau didžiausias veiksmas, kaip ir visuomet vyko sostinėje. Vilniuje muzika jau nuo pat pietų skamba aplink Katedros aikštę, ant Baltojo tilto, Rotušės aikštėje, Gedimino prospektu žygiuoja spalvingieji tarptautinio tradicinio džiazo festivalio dalyviai.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

May 18, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:56 PM

Aplink Katedros aikštę su akordeonu suksasi vienas vyriausių folkloro atlikėjas Bronius, dvyniai Timohi nebe pirmą kartą džiugins energija ant Baltojo tilto, prie Brodvėjaus gros „Arbata“, „Blues Makers“, „Road Band - Mag`grass“, „Skyderis“, DDT projektas, Gedimino prospekte vyks džiazo festivalio „Harlem“ lindyhopo žygis per miestą su gyva muzika, Tibeto skvere pasirodys atlikėjas Domantas Razauskas su grupe.

Tibeto skvere Užupyje tradiciškai dainuoja ir groja dainuojamosios poezijos atlikėjas Domantas Razauskas su grupe. Baigiamasis šventės akordas vakare organizuotai nudundės ant „Gedimino 9“ laiptų.  

Susigaudyti Vilniaus gatvių muzikos labirinte padės žemėlapiai, kuriuos galima rasti visose „Coffee Inn“ kavinėse.

Gatvės muzikos dienos sostinę Vilnių su laikinąja sostine Kaunu šįmet originaliai sujungs muzikinis tiltas, kurį inicijuoja gatvės muzikantai, grosiantys traukinyje tarp Vilniaus ir Kauno.

Nuo didžiųjų miestų Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio neatsilieka ir Mažeikiai, patenkantys į aktyviausiųjų penketuką.

Šią dieną su Lietuva per gatvės muziką vienysis Gruzijos miestai Tbilisis ir Batumis bei Danijos sostinė Kopenhaga. Pirmą kartą gatvės muzika šįmet skambės Austrijos Insbruko mieste. Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungos iniciatyva šiemet pirmą kartą muzikuos ir Londonas. Gatvės muzikos dieną pirmą kartą minės ir JAV Konektikuto valstijos sostinė Hartfordas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.