„Eurovizijos“ nugalėtoja E. De Forest: „Durys man nelengvai atsidarė“ (video)

Specialiai lrytas.lt, Malmė

„Eurovizijos“ nugalėtoja E. De Forest.<br>AP
„Eurovizijos“ nugalėtoja E. De Forest.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 19, 2013, 3:54 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:32 PM

2013 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja – Danijos atstovė Emmelie De Forest akivaizdžia lydere buvo vadinama jau nuo pat pirmųjų akimirkų. Jai šlovė buvo žadama dar prieš finalą. Spėjimai pasiteisino. Po džiaugsmingos euforijos akimirkos vyko spaudos konferencija, kurioje E. De Forest sakė, kad jaučiasi itin laiminga, konkursą laimėjusi Švedijoje. Iš čia buvo kilęs jos tėvas, kuris mirė prieš porą metų. „Jam patiko „Eurovizija“, - prisiminė atlikėja.

Pirmasis žmogus, kuris ją pasveikino, buvo trofėjų scenoje įteikusi Loreen. „Ji – puiki artistė ir puikus žmogus“, - sakė Emmelie.

Atlikėja tikisi, kad jaunas jos amžius įkvėps kitus dainininkus. „Man dvidešimt. Noriu pasakyti visiems, kad nebijotų siekti savo svajonių. Aš daugybę kartų įvairiuose konkursuose išgirsdavau „ne“. Man irgi nelengvai atsidarė durys“, - sakė atlikėja.

Laimėtą „Eurovizijos“ trofėjų – stiklinį mikrofoną – ji ketina laikyti ant lentynos greta kitų laimėtų konkursų prizų.

Spaudos konferencijoje itin žaismingai „pasireiškė“ rusų žurnalistai. Vienas jų klausė, ar Emmelie turi rusiško kraujo. Dainininkė atsakė, kad ne.

Kitas metė ant pakylos matriošką, ragino Emmelie palyginti savo veidą su žaislo. Tada pareikalavo pažadėti, kad vakarėlyje po renginio ji padainuos savo pergalingą kūrinį.

„Jei man nupirksite kokteilį „Baltasis rusas“, padainuosiu“, - nuo atsakymo linksmai išsisuko Emmelie.

Danijos televizijos atstovai, kuriems simboliškai perduoti „Eurovizijos“ rengimo teisę liudijantys dokumentai, sakė, jog dar neaišku, kuriame mieste kitų metų gegužę vyks „Eurovizija“ - Kopenhagoje ar kitame.

„Mes turime daug vietų, kur gali vykti šis konkursas“, - patikino televizijos atstovas.

Dvidešimtmetė E.de Forest nuo pat konkurso pradžios buvo nusiteikusi rimtai. Ji prikūrė reklamos istorijų ir nėrėsi kailio, kad pateisintų sudėtas viltis.

Būdama keturiolikos ji pradėjo gastroliuoti su škotų muzikantu Fraseriu Neillu. Jau tada į sceną ji mėgo eiti basomis, šis įprotis išliko iki šiol. Tikruoju karjeros proveržiu tapo Emmelie dalyvavimas „Eurovizijos“ atrankoje — už merginos atliekamą dainą balsavo daugiau nei pusė TV žiūrovų. Ši pergalė dainininkei pelnė sutartį su įrašų verslo gigantu „Universal“ — šį mėnesį pasirodo debiutinis jos albumas.

Dainininkė teigė esanti britų karalienės Viktorijos giminės palikuonė. Turbūt supratę, kad tai skamba kvailokai, vadybininkai nutildė šias šnekas. Jau miręs Emmelie tėvas mėgo teigti esąs nesantuokinis britų politiko Maurice’o Arnoldo de Foresto sūnus — šie istorikų nepatvirtinti jo teiginiai baigėsi tuo, jog Emmelie dabar nešioja aristokratiškai skambančią de Forest pavardę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.