A.Mamontovo paleistas Gatvės muzikos dienos virusas išplito užsienyje

Andriaus Mamontovo paleistu Gatvės muzikos dienos virusu apsikrėtė ne tik Lietuva, bet ir kitos šalys. Šeštadienį tokia muzikos šventė vyks Latvijos sostinėje Rygoje.

Per Gatvės muzikos šventę Rygoje skamba įvairiausių stilių ir žanrų kūriniai.
Per Gatvės muzikos šventę Rygoje skamba įvairiausių stilių ir žanrų kūriniai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2013, 10:55 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:25 PM

Šį savaitgalį vykti į Rygą verta ne tik dėl tenykštės Gatvės muzikos dienos. Rugpjūčio 16–18 dienomis čia rengiama miesto šventė – Rygos metų renginys. Jo programa prisodrinta teatro ir šokio spektaklių, muzikos ir atrakcionų.

Šventė klega gatvėse ir aikštėse, ant vandens ir ore, muziejuose, koncertų salėse ir kultūros centruose, rašo „Lietuvos rytas”.

Į šią renginių mozaiką įsipina ir Gatvės muzikos diena, kurios idėją iš Lietuvos atsivežė mūsų šalyje gyvenusi prodiuserė Linda Kruklė ir jos vyras režisierius Maris Martinsonas.

„Kiekvienas žmogus širdyje jaučiasi muzikantas, nesvarbu, ar jis baigęs muzikos mokyklą, ar tiesiog mėgsta klausytis muzikos. Ir visai nesvarbu, ar jis groja roko grupėje, ansamblyje, ar tiesiog muša koja ritmą skambant muzikai. Todėl ir kviečiame per šventę visus eiti į gatves ir pripildyti jas melodijų”, – sakė L.Kruklė.

Dalyvauti Rygos gatvės muzikos šventėje jau užsiregistravo apie 400 muzikalių žmonių, tarp jų – ir pora grupių iš Lietuvos, nes rygiečiai kvietė prisidėti ir lietuvius.

Rygos senamiestyje skambės įvairiausių stilių, žanrų ir krypčių muzika – klasika, kantri, folkloras, dainuojamoji poezija, popmuzika, rokas, bliuzas, soulas, vaikiškos dainos, repas.

Gatvės muzikos diena Latvijos sostinėje rengiama jau trečią kartą. Ateityje L.Kruklė planuoja ją atskirti nuo miesto šventės, per kurią ir taip būna daug renginių, ir pakviesti rygiečius muzikuoti kurį nors pavasario savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.