D.Užkuraitis: „Jauni lietuvių atlikėjai jau groja vakarietišku lygiu“

„Mane stebina, kai sakoma, kad Lietuvos muzika – tai tik merginų grupės“, - šyptelėjo Darius Užkuraitis. Radijo stoties „LRT Opus“ vadovas pirmadienį pristatė koncertą, kuriame šį šeštadienį Vilniaus menų fabrike „Loftas“ gros net penkiolika įdomių grupių ir atlikėjų. Taip bus paminėta projekto „LRT Opus Ore“, kuris įrašo ir transliuoja muzikantų koncertus, metų sukaktis.

D.Užkuraitis pabrėžia - Lietuvos muzika tai ne tik merginų grupės.<br>T.Bauro nuotr.
D.Užkuraitis pabrėžia - Lietuvos muzika tai ne tik merginų grupės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 25, 2013, 4:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:07 AM

Prieš metus pradėtoje iniciatyvos esmė – filmuoti ir per radiją, televiziją bei internete transliuoti originalių Lietuvos atlikėjų koncertus LRT studijoje.

Šioje koncertų serijoje jau įsiamžino per dešimt Lietuvos atlikėjų, dar penkiolika jų, anot projekto sumanytojo Martyno Butkevičiaus, laukia eilėje.

Šį šeštadienį projekto sukaktis bus paminėta specialiu koncertu, kuriame dalyvaus daugybė atlikėjų - „Golden Parazyth“, „Keymono“, Alina Orlova, „Freaks On Floor", „mmpsuf“, Markas Palubenka, „Colours of Bubbles“, „Mesijus x Garo“, „Sheep Got Waxed“, „Garbanotas Bosistas“, „Los Turbos“, „Umiko“, „Deeper Upper“, „Candee Train“ ir „Soul Moustache“.

Anksčiau „LRT Opus“, veikusi „Opus 3“ pavadinimu, rengdavo savo gimtadienio koncertus, tačiau, anot D.Užkuraičio, šio renginio iniciatyva – nauja, o užmojai – ambicingesni.

Koncertą tiesiogiai transliuos radijas „LRT Opus“, o metų pabaigoje jį parodys LRT kanalas.

„Ankstesnius projekto koncertus rodydavo kanalas „LRT Kultūra“, bet dabar prasimušėme ir į pagrindinį kanalą. Tiesa, renginys bus rodomas vėliau vakare, vis dėlto jo auditorija – siauresnė“, - komentavo LRT komunikacijos ir teisių valdymo departamento vadovas Arnas Zuikis.

D.Užkuraitis džiaugėsi, kad atsiranda vis daugiau atlikėjų, kuriančių originalią muziką.

„Galima drąsiai sakyti, kad jauni artistai jau groja vakarietišku lygiu. Be to, jie vis mažiau kopijuoja, stengiasi mąstyti originaliai ir įdomiai, o to mūsų scenai labiausiai ir trūksta.

Šis projektas jau yra pastebėtas. Artistai patys siūlosi jame groti“, - sakė muzikologas.

M.Butkevičius užsiminė, kad projektas gali tapti tarptautiniu – jau mąstoma apie galimybę kviesti LRT studijoje pasirodyti užsienio atlikėjus.

Be to, tikimasi, kad nufilmuotais koncertais susidomės užsienio transliuotojai. A.Zuikis prasitarė, kad jau vyksta derybos su visuomeniniais Švedijos ir Norvegijos kanalais.

Koncerto režisierius Povilas Varvuolis teigė, kad renginys bus neeilinis. „Ruošiama speciali scenografija, labai dėl šio koncerto stengiamės. Be to, net kelias valandas vyksiančios transliacijos metu tarp artistų pasirodymų bus kalbinami įdomus svečiai – tai darys mūsų laidų vedėjas Richardas Jonaitis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.