Festivalyje „Velnio akmuo“ - bliuzroko fenomenas „Blues Pills“

Alternatyvios muzikos festivalis „Velnio akmuo“ šiemet liepos 17-20 dienomis Anykščiuose stebins savo augantį gerbėjų būrį naujais įdomiais stiliais ir roko muzikos skambesiais. Greta jau paskelbtų atlikėjų rikiuojasi naujas fenomenalus bliuzroko kolektyvas „Blues Pills“. Tai jauna grupė iš Švedijos su itin talentinga vokaliste Elin Larsson priešakyje – pasiruošę „Velnio akmens“ dalyvius užlieti nešlifuotais ir jausmingais garažinio, retro, bliuzroko garsais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 11:30 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:08 AM

Nors „Blues Pills” susikūrė vos prieš trejus metus, tačiau spėjo įsitvirtinti ir pelnyti psichodelinės, „vintažinės“ muzikos fanų dėmesį kaip perspektyvi, originalaus, grubiai natūralaus skambesio grupė.

Šis kolektyvas nepripažįsta šiuolaikinės moderniosios muzikos, kurioje garsas per daug švarus ir nušlifuotas. Pasak jų, tai slopina visus jausmus, kuriuos muzika gali ir turi teikti klausytojui. Muzika turi transliuoti emociją ir jausmą, sujaukti arba nuraminti mintis, kelti asociacijas ir fantazijas.

Įkvėpti senojo roko, vedini jaunatviško idealizmo ir kuriantys tai, kas teikia džiaugsmą – taip galima apibūdinti „Blues Pills”. Jų klausantis labai paprasta nukeliauti į laikus, kai alternatyvios muzikos mėgėjų jausmus gaivino „Led Zeppelin”, Jimi Hendrixo ar Janis Joplin kūryba.

Nevengiantys gyvų pasirodymų ir koncertinių turų, muzikantai užsimena ir apie ilgai brandintą debiutinį albumą. Pastarasis turėtų pasirodyti kaip tik prieš pat „Velnio akmenį“. Šiais metais tai neabejotinai bus viena didžiausių festivalio Rytų scenos žvaigždžių.

Grupės daina "Little Sun":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.