Gatvės muzikos diena Kaune: „pražydo“ Senamiesčio balkonas

Kauniečiai „Gatvės muzikos dienai“ švęsti pasirinko ne tik tradicinį formatą, kuomet įvairiose miesto vietose vyksta nemokami skirtingų muzikinių žanrų atstovų koncertai, bet ir sukurdami neįprastą kūrinį – muzikinį balkoną. Jo autoriai – gėlių salono „Floristai ant ribos“ trijulė – Antanas Mažoonas, Eglė Krencienė ir Justina Alna Palmaitytė.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2014, 5:13 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:13 PM

300 kompaktinių diskų ir dešimtys įvairiausių gėlių žiedų – tiek ir gyvų, ir negyvų priemonių prireikė vienam Kauno Senamiesčio pastato balkonui papuošti.

Pasak A. Mažono, kodėl „Gatvės muzikos dienai“ skirtas balkonas „pražydo“ kompaktinais diskais, turbūt savaime suprantama. Tačiau daugiau paslapties floristai įpynė į augalus, įvertinę kiekvieno jų simbolinę prasmę. Pavyzdžiui, klasikinei, romantiškai muzikai pažymėti buvo pasirinktos rožės, o elektroninei – orchidėjos.

„Savo kūriniu norėjome aprėpti kuo daugiau skirtingų muzikinių žanrų ir juos įkūnyti gyvų gėlių žiedais“, - sakė A.Mažonas.

Nuo popietės iki pat vėlyvo vakaro „Nuova“ kompanijai priklasančiame balkone koncertuoja muzikantai, greta jo vyksta nemokama kauniečiams skirta fotosesija, šoka vaikų baleto ir šokio teatro „Žydintis sodai“ nariai.

„Gatvės muzikoos diena“ Kaune, kaip ir kituose miestuose, vyksta nuo 2007-ųjų. Šįmet joje pasirodo apie 400 kolektyvų ir atlikėjų. 75–ki iš jų Kaune, koncertus rengiantys šešiolikoje skirtingų Centro ir Senamiesčio vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.