Gatvės muzikos diena pasibaigė su trenksmu

Šeštadienį Lietuvoje vyko jau aštuntą kartą organizuojama Gatvės muzikos diena (GMD). Ji pasibaigė dvigubu trenksmu. Kaip ir kasmet šventės pabaigoje GMD organizatorius Andrius Mamontovas su visais norinčiais kartu grojo būgneliais. Lyg būgnų aidas Vilniuje dundėjo ir griaustinis. 

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

May 17, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:19 PM

Šių metų renginio šūkis – „Pradėkime muziką, o ne karą“ (angl. „Start music, end war“).

„Mes reaguojame į tai, kas vyksta pasaulyje. Norime sustabdyti tai, kas vyksta Ukrainoje. Mes bandome tai padaryti dainuojančios revoliucijos principais“, - sakė GMD organizatorius ir idėjos autorius A.Mamontovas.

Todėl ne nuostabu, kad šiemet GMD vyko ir Ukrainoje. Į Kijevą, kur ši šventė surengta pirmąkart, išvyko ir lietuviškos grupės „Biplan“, „Colours of Bubbles“, „Dee & Kamy“ ir atlikėjas Jurgis Didžiulis.

Nuo Vilniaus iki Joniškio – šiemet gatvės muzika skambės 26 Lietuvos miestuose. Tačiau daugiausiai pasirodymų muzikantai surengė Vilniuje. Šalies sostinę užplūdo daugiau nei 200 atlikėjų. Tarp gausaus būrio dar tik kylančių žvaigždžių yra ir jau visų pamilta grupė „SKAMP“, Simona Albavičiūtė, visiems geriau žinoma kaip Simona Bandita, Domantas Razauskas.

Vidurdienį Vilniuje prasidėję pasirodymai išskirstyti pagal muzikos stilius: akustinės muzikos mėgėjams buvo patartina apsilankyti Pilies ir Vokiečių gatvėse, Gedimino prospekte šįkart karaliavo didžėjai, Vilniaus gatvėje skambėjo įgarsinta muzika. Štai Rotušės aikštėje ne tik skambėjo muzika, bet ir vyko įvairiausios atrakcijos.

Jau tradicine švente tapusi GMD kasmet sudomina vis daugiau ir žinomų žmonių. Gyvos muzikos pasiklausyti panoro dainininkas Donatas Baumila-Dūnis su dukrele Smilte, televizijos laidų vedėjas Gediminas Jaunius ir kiti.

Lietuvininkų gatvėje Šilutėje – muzikuojančiųjų šurmulys

Kornelija studijuoja Vilniuje, bet į savo gimtąją Šilutę grįžusi savaitgaliui, sėda prie būgnų centrinėje Lietuvininkų gatvėje, ir improvizuoja.

Pati skaniai juokiasi iš savo kūrybinių užmačių, kurias demonstruoja vardan puikios idėjos. Andriaus Mamontovo sugalvotos ir Lietuvą užkrėtusios Gatvės muzikos dienos.

Būgnininkų grupė, kuri šią dieną praeivius linksmina Šeimų skvero prieigose, grįžta nuo pagrindinės šios dienos muzikantų pasirodymų vietos – miesto centro. Ten – scena, įgarsinimas ir daugiausia žiūrovų. Čia – prekybos centrų teritorijų prieigos, nuolatinis žmonių šurmulys. Jų vis daugėja aplink sceną.

Valerijus Volkovas, buvęs pasienietis, o dabar – eilinis Švėkšnos seniūnijos Inkaklių kaimo gyventojas – atvyko į Šilutę apie 20 kilometrų ir dainuoja ilgesio kupinas dainas sodriu, gerai valdomu balsu. Jam ploja nepretenzinga publika.

Renginio organizatorius šilutiškis, asociacijos „Pamario vakarai“ direktorius Vygantas Stoškus, kurį užkalbina žurnalistė, sako, kad laisvė pasireikšti visiems dainuojantiems ir muzikuojantiems šiandien Šilutėje – garantuota. Mikrofoną į rankas ima vis naujas atlikėjas.

V.Stoškus prašo atkreipti skaitytojų dėmesį į jo reklamuojamą muzikos renginį, kuris įvyks birželio 6-8 dienomis - Rusnės country, rock, folk, pop festivalį . Jame ketina dalyvauti apie 20 grupių. Atvykite!

Gatvės muzikos dieną centrinėje Šilutės Lietuvininkų gatvėje dainą, skirtą Motinai, dainavo grupelė merginų ir jų vadovė netoli perėjos priešais piceriją. Klausytojos buvome tik dvi, bet merginos stengėsi, ir joms buvo smagu, kad yra kukliais plojimais įvertintos.

Šilutėje Gatvės muzikos dienos kasmet – šiltos ir jaukios, jose dalijasi su aplinkiniais savo kūrybos džiaugsmu jauni ir pagyvenę muzikuotojai, o paniurusių pretenzingų veidų čia išvysi visai nedaug.

Prie uždaryto muziejaus pastato vietinis bardas Adas Nausėda, grodamas gitara, su bendraminčiais dar ir pilietinę akciją šiandien vykdo.

Renka gyventojų protesto parašus, kad buvęs Mažosios Lietuvos arklių pirklio namas nebūtų privatizuotas, o būtų atiduotas pagal panaudos sutartį visuomeninių organizacijų būstinei. Šilutės savivaldybės taryba, kurioje pirmu smuiku groja konservatoriai ir darbiečiai, iki šiol tam priešinosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.