Latvijoje prasidėjo garsusis muzikos festivalis „Positivus“

Apie 25 tūkstančius muziką mylinčių žmonių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, kelios dešimtys žinomų grupių ir programa, su kuria negali lygintis joks kitas Baltijos šalyse vykstantis panašus renginys. Visa tai nuo penktadienio popietės vyksta Salacgryvos miestelyje Latvijos pajūryje – čia startavo nuo 2007-ųjų kasmet rengiamas muzikos festivalis „Positivus“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Latvija

2014-07-18 22:34, atnaujinta 2018-02-11 21:19

Iki pat pirmadienio paryčių vyksiantis festivalis vilioja garsiais vardais – ankstyvą penktadienio vakarą prie pagrindinės scenos susirinkusią publiką jau džiugino puikiai žinomi britai „The Horrors“.

Prieš kelias savaites Rygoje kartu su JAV roko sunkiasvoriais „Kings Of Leon“ groję britai, tiesa, turėjo galynėtis su publikos vangumu – nuobodžiaujančio romantiko įvaizdžiu garsėjantis „The Horrors“ vokalistas Faris Badwanas atrodė kiek nusivylęs. Išjudinti žiūrovų melodingiems šios grupės eksperimentams nepavyko – nepadėjo ir koncerto pabaigoje skambėjęs euforiškas hitas „I See You“.

Kur kas geriau sekėsi trankesnę roką grojantiems britams „You Me At Six“. Jaunosios kartos numylėtiniai lrytas.lt peikė „šūdinai“ pasaulio futbolo čempionate sužaidusią anglų futbolo rinktinę, pasakojo, kad mėgstamiausias jų maistas yra alus ir picos, bet scenoje surengė šou, kuriam apibūdinti geriausiai tinka žodis „dinamitas“.

Džiaugsmo melomanams dovanojo švedai „Junip“ su santūriuoju dainiumi Jose Gonzalezu priešakyje. Nors ir nugrūsti į antrąją pagal dydį festivalio sceną, jie savo mąslia muzika pritraukė pilnutėlę erdvę muzikos gerbėjų.

Vakaro meniu dar įrašyta viena talentingiausių britų roko grupių „Elbow“, nuostabaus balso britų dainininkė Laura Mvula, hipsterių numylėtiniai „Future Islands“. Šeštadienį ir sekmadienį pasirinkimas dar didesnis – nuo britų „indie“ ledo karalienės Annos Calvi iki per pastaruosius metus itin daug dėmesio sulaukusios grupės „Daughter“, nuo britų triphopo legendos Tricky iki Vokietijos elektroninės muzikos dievų „Kraftwerk“, šįmet festivalyje „Granatos Live“ grosiančių britų „Bastille“ ir popžvaigždės Ellie Goulding.

Festivalio rengėjų skaičiavimais, į „Positivus“ atvyko keli tūkstančiai lietuvių – minioje mūsų šalies kalbą galima išgirsti kas antrame žingsnyje.

Lietuvių muzikos scena renginyje irgi atstovaujama – tiesa, ne taip gausiai, kaip keliolika grupių atvežusių estų. Penktadienio popietę „Positivus“ jau pagrojo rokeriai „Freaks On Floor“, šeštadienį tingulį vaikys hipiškieji „Garbanotas Bosistas“. Į renginį taip pat pakviesti didžėjai Vaiper Despotin, Napo ir keletas kitų atlikėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.