„Granatos Live“ pažadas: 2015-aisiais festivalis tikrai bus

Šeštadienį Rumšiškių liaudies buities muziejuje antrą dieną vyksta festivalis „Granatos Live“. Laukdami vakaro žvaigždžių – Dub Fx, „Instrumenti“, Johno Newmano – koncertų, festivalio rengėjai jau tvirtai kalbėjo, kad kitų metų rugpjūtį jis vėl bus surengtas, nors anksčiau dėl to buvo abejonių.

Festivalio rengėjai jau tvirtai kalbėjo, kad kitų metų rugpjūtį jis vėl bus surengtas.<br>T.Bauro nuotr.
Festivalio rengėjai jau tvirtai kalbėjo, kad kitų metų rugpjūtį jis vėl bus surengtas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 2, 2014, 10:33 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:58 PM

Pievos – pilnos gerai nusiteikusių žmonių, paplūdimys prie Kauno marių – perpildytas, o į festivalio surengtas sporto varžybas ir pramogas užsiregistravo daugiau norinčių, nei buvo įmanoma sutalpinti.

Pridėjus visą dieną tvyrojusį karštį, nelabai aišku, ko dar galima norėti iš vasaros festivalio. Muzikos irgi pakankamai – popiet pradėjo veikti scena, kurioje grojo Alice Way, „Pilnatys“, „Without Letters“ ir kiti įdomūs jauni atlikėjai, o vakare minia traukė prie dviejų pagrindinių scenų, kur publiką dar nenusileidus saulei kaitino „Electronic I“ ir Linas Adomaitis.

Pastarojo pasirodymas sutiktas ypač karštai – hitus „Pasaulis gražus“ ir „Tavo spalvos“ minia garsiai plėšė žodis žodin. Nesutrukdė ir tai, kad Lino pasirodymas – visiškai minimalistinis, dainininkui talkino tik gitaristas ir būgnininkas.

Buvo juokaujama, kad nuotaiką gadino tik širšės – jų festivalio teritorijoje itin daug, medikai teikė pagalbą šimtams įgeltų, o vienas žinomas komikas sugebėjo širšę ir nuryti, o tai visai nebuvo juokinga.

„Viskas čia atrodo labai gerai. Įdomiausia, kad iki didmiesčių – Vilniaus ir Kauno – visai arti. Patogesnės vietos neįsivaizduotum“, - ruošdamiesi pasirodymui, sakė Lietuvoje jau pamėgti latviai „Instrumenti“.

Šeštadienio vakarą „Granatos Live“ minios dar laukia Lietuvos elektroninės muzikos pažibų „Golden Parazyth“, australų „beatbox“ genijaus Dub Fx, per pastaruosius keletą metų ypač išpopuliarėjusio britų dainininko Johno Newmano pasirodymai.

Po vidurnakčio linksmybės tęsis su lietuvių roko grupėmis ir didžėjais. Keletas grupių koncertuos ir sekmadienį, kai festivalio antrasis sezonas bus oficialiai uždarytas.

Festivalio rengėjų skaičiavimais, „Granatos Live“ šįmet linksminasi apie 10 tūkstančių žiūrovų.

„Kasmet pamatome kažką naujo. Pavyzdžiui, net nustebino, kokio didžiulio pasisekimo sulaukė lrytas.lt pramogų zona. Akivaizdu, kad atvykusiems į festivalį reikia ne tik muzikos.

Šįmet jie tikrai turėjo ką veikti pas mus – daugybė įvairių sporto varžybų, pramogų, turnyrų.

Daugiausia susidomėjimo sulaukė pokerio turnyras – visi norėjo pažaisti su šio lošimo žvaigžde Dominyku Karmazinu“, - sakė „Granatos Live“ rengėjas Vaidas Zdancevičius.

Šeštadienį festivalio komanda paskelbė, kad „Granatos Live“ būtinai vyks ir kitais metais – planuojama, kad trečią kartą festivalis bus surengtas pirmąjį 2015-ųjų rugpjūčio savaitgalį.

„Esminė priežastis – matome susidomėjimo ir žiūrovų skaičiaus augimą. Negalime sustoti, kitais metais festivalis bus dar geresnis“, - sakė V.Zdancevičius.

Jis pripažino, jog šįmet buvo padaryta klaidų. Daugybė žiūrovų skundėsi, kad net kelias valandas turėjo laukti eilėje prie įėjimo į festivalį – tūkstantinės minios krepšius tikrino tik keli apsaugininkai.

„Tikrai negerai. Kitais metais šios problemos nebebus. Kita vertus, yra dalykų, kuriuos sunku įtakoti. Į festivalį veda siauras kelias, todėl susidarė ir mašinų spūstys. Galvosime, kaip spręsti šiuos reikalus“, - sakė V.Zdancevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.