M. Linkytė atvirai – apie šokius, muziką, „Euroviziją“ ir meilę

Ji kelis sykius vos nepateko į „Euroviziją“, šįmet pelnė Alos Pugačiovos prizą ir pagaliau ruošia savo pirmąjį albumą. Dabar Monikos Linkytės (22 m.) laukia dar vienas iššūkis – debiutas TV3 šokių projekte „Šok su manimi“, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

M.Linkytė iš dainų pasaulio neria į šokių sūkurį.<br>R.Janus nuotr.
M.Linkytė iš dainų pasaulio neria į šokių sūkurį.<br>R.Janus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 13, 2014, 9:00 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:52 AM

Sunku įsivaizduoti žmogų, kuris galėtų ant jos pykti. Mandagi, draugiška, kartais ji atrodo net pernelyg nuoširdi. Gal net kiek vaikiškai naivi. Pavyzdžiui, beprotiškiausias poelgis, kurį sugeba prisiminti per pokalbį, – kaip vaikystėje svaidė kiaušinius į kaimyno langą.

Tačiau kai kuriais klausimais – kategoriška. Akimirkai pokalbis pasisuka apie dienos aktualiją – naują vienos lietuvių merginų grupės klipą, kuriame tam tikras užuominas jos narės daro su morka, bananu ir dešrele.

„Tikiuosi, man to neprireiks. Nenorėčiau pozuoti apsinuoginusi ar dainuoti apie „antrą galą“. Primena paauglių žvengimą iš anatomijos pamokų. Taip pat „juokinga“, – gūžtelėjo pečiais Monika.

Šiandien Monikos dienotvarkėje kažkaip telpa mažiausiai trys rimti užsiėmimai: debiutinio albumo įrašai, teisės studijos ir pasirengimas TV šokių projektui.

Pirmiausia kalbamės apie šokius. „Šok su manimi“ Monika dalyvaus kartu su pasaulio ir Europos šokių čempionu Justinu Bareišiu, kuris dėl partnerės turėjo persikelti iš pajūrio į Vilnių.

Šokių projektuose yra triumfavęs ne vienas dainininkas – pakanka prisiminti Mantą Jankavičių, Donatą Montvydą ir „Liūdnų slibinų“ vokalistą Dominyką Vaitiekūną. Bet Monika – atsargesnė.

„Buvau skeptikė, bet mane įkalbėjo dalyvauti. Moku kelis valso žingsnelius, bet nesijaučiu stipri šokėja. Kas bus, jei komisija labai griežtai vertins? Dar bijau pamiršti judesius.

Pirmiausia aš tiesiog noriu išmokti šokti. Bet vis tiek meluosiu, jei sakysiu, kad nenoriu laimėti. Esu savikritiška, neleidžiu sau manyti, kad turiu šansų, bet pergalių visada trokštu“, – nusijuokė Monika.

Yra pergalių, kurių jai norisi šiek tiek labiau. Mergina nė neslepia – bene vienintelis kartas, kai dėl nesėkmės norėjosi žliumbti, buvo šių metų vasarį. Tada Monika liko tik per plauką nuo Lietuvos atrankos į „Euroviziją“ finalininkų trejeto.

„Kitą dieną reikėjo keltis ir važiuoti į Vasario 16-osios minėjimo koncertą, o man norėjosi tik įsisukti į antklodę ir nuo visų užsidaryti. Kai užėmiau antrą vietą TV šou „Lietuvos balsas“, man visai nebuvo apmaudu. O čia buvo.

Jau buvau prisigalvojusi, kokį pasirodymą rengsiu finalui, surinkusi komandą. Bet sumanymus teko pamiršti“, – pasakojo Monika. Į „Euroviziją“ ji jau mėgino patekti ne sykį, tačiau ir po šio bandymo nepuolė atsižadėti vilčių.

„Nemanau, kad tai brandu. Kažkas keikėsi, kažkas nepadorias skulptūras iš sniego lipdė. Man toks elgesys primena mažvaikius. Net jei labai nusivili, geriau tai pasilaikyti sau“, – svarstė Monika.

Ar ji dalyvaus kitų metų „Eurovizijos“ atrankoje?

„Kol kas dar nežinau. Žiūrėsime, kokios bus taisyklės, ar turėsiu gerą dainą.

Aš vis dar noriu į „Euroviziją“ – pirmą kartą atrankoje dalyvavau dar mokydamasi vidurinėje. Kirba toks jausmas, kad turiu nebaigtų reikalų dėl šio konkurso. Kiekvienam atlikėjui būtų įdomu dalyvauti tokiame dideliame renginyje“, – patikino Monika.

Viename dideliame renginyje ji dalyvavo šią vasarą ir yra nemažai manančių, kad geriau to nebūtų dariusi.

Jūrmaloje surengtas konkursas „Novaja volna“ įgijo naujų spalvų, kai kelios dienos iki jo pradžios Ukrainoje buvo numuštas Malaizijos oro linijų lėktuvas. Jokios paslapties, kad konkursas Jūrmaloje – Rusijos popkultūros židinys.

„Lėktuvas nukrito tada, kai visi dalyviai buvo susirinkę Jūrmaloje. Jei tai būtų įvykę anksčiau, galbūt viskas būtų buvę kitaip, galbūt nemažai dalyvių nebūtų ten vykę.

Kvaila situacija. Man tikrai buvo nelengva. Nežinojau, kaip elgtis. Visi dalyviai liko ir sudainavo. Dar kvailiau buvo su tais Rusijos vėliava puoštais treningais, kuriuos mums davė. Jei atvirai – aš tos vėliavos nė nepastebėjau. Būčiau flomasteriu užpiešusi, ir tiek.

Kai kas mane vaizdavo kone kaip Lietuvos priešę, bet tai visiška nesąmonė“, – svarstė Monika.

Ji prisipažino net šiek tiek bijojusi grįžti į Lietuvą, bet į akis nesulaukė nė vieno priekaišto.

„Žmonės prie kompiuterių drąsūs, kai jų niekas nemato“, – šyptelėjo dainininkė.

Epizodas su „Novaja volna“ liko praeityje. Dabar Monika pagaliau ruošia debiutinį albumą, apie kurį svajoja jau keletą metų.

Dainas prodiusuoja vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų Leonas Somovas. Monika nekantriai laukia, kada galės šią muziką pristatyti klausytojams.

„Tai bus graži, nebanali muzika. Man labai patinka tai, ką Leonas daro su Juste Arlauskaite-Jazzu, bet ši muzika bus kiek kitokia.

Kai pradėjau karjerą, galbūt tikėjausi, kad viskas eisis greičiau. Bet gerai taip, kaip yra. Jei albumą būčiau leidusi prieš porą metų, jis būtų buvęs visai kitoks. Manau, tada aš dar buvau vaikas“, – svarstė Monika.

Dainininkė įsitikinusi, kad visi pokyčiai gyvenime – tik į gera. Šį rudenį Monika jau antrus metus studijuoja teisę. Iškeitė į šią specialybę iš pradžių pasirinktus medicinos mokslus ir jaučiasi patenkinta.

„Iš tiesų man buvo neįdomu mokytis medicinos. Tai atvirai pasakiau tėvams, jie nepriekaištavo.

Gal todėl, kad prisimena – apie teisės studijas aš kalbėjau nuo vaikystės. Po poros metų jau pati galėsiu sudarinėti savo sutartis“, – nusijuokė Monika.

Apie kitų Lietuvos dainininkių romanus esame prisiskaitę iki soties, bet šiai dailiai merginai nė vieno vaikino pripiršti dar nesugebėjo joks gandonešis.

Kai tiesiai paklausiu, ar šiuo metu turi vaikiną, ji penkias minutes kikendama koketuoja ir vis tiek išsisuka nuo atsakymo: „Jei ir turiu, tai nesu garantuota, kad reikėtų apie tai pasakoti.“

Kodėl ne? Monika čia pat paaiškina turinti filosofiją, susijusią su asmeninių santykių viešinimu.

„Rašyti ir pasakoti visai Lietuvai, kaip tau nupirko BMW, o tada jį atėmė, įdėjo papus, o tada juos išėmė, užmovė žiedą, o tada numovė? Man tai neatrodo reikalinga.

Kai bus žmogus, su kuriuo, būsiu tikra, tikrai tuoksimės, tada ir parodysiu jį. O dabar man dar per mažai metų, kad būčiau užtikrinta“, – nusijuokė Monika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.