E. Dragūnas - apie muziką, tuoktuves ir būsimą gyvenimą JAV

„Nenoriu nieko gąsdinti, bet artimiausi „Sel“ koncertai - vieni paskutiniųjų“, - sako Egidijus Dragūnas, interviu „Lietuvos rytui“ prabilęs apie jį lydinčius skandalus, naują albumą, būsimas vestuves ir išvykimą iš Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 22, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:17 PM

Niekada negali būti tikras, kada Egidijus Dragūnas kalba rimtai, kada - juokauja. „Manyje daug fantazijų“, - pokalbio metu prisipažino 38-erių atlikėjas.

Viena, ko nepaneigsi: jis daugeliu bruožų skiriasi nuo kitų Lietuvos žvaigždžių. Kad ir tuo, kad didelėse šalies arenose koncertuoja kasmet, nebijo su niekuo pyktis, nuolat įsivelia į skandalus ir kuria muziką, dėl kurios tiek internete, tiek koncertų salėse sulaukia daugiausia gerbėjų Lietuvoje.

Lapkričio 28-ąją Vilniaus Teatro arenoje, o gruodžio 6-ąją – Kauno „Žalgirio“ arenoje „Sel“ pristatys naują albumą, išleidžiamą po ketverių metų pertraukos.

Geriausią savo šou žadantis E.Dragūnas „Lietuvos rytui“ papasakojo ne tik apie tai, bet ir apie santykius su mylimąja (ir „Sel“ nare) Eleonora Sebrova, sūnaus Deivido pomėgius, parodė randus ant rankos ir, atrodo, šįkart buvo labai nuoširdus.

- Iki šiol nebuvote atskleidęs naujo albumo pavadinimo. Koks jis?

- „Fi“. Kodėl? Nes albume nėra nė vienos dainos, kurios pavadinimas tam tiktų. „Sel“ ir „Fi“ - kartu išeina „selfi“ (asmenukė, nuotrauka, kurią pats fotografuojantysis daro mobiliuoju telefonu - Red.).

Be to, jei anksčiau labai daug laiko praleisdavau feisbuke, tai dabar mano aistra - fotografijų tinklas „Instagram“. Be to, „selfi“ - tiesiog vienas populiariausių žodžių dabar.

Buvo ir kitas variantas - norėjau albumą pavadinti „Pop“, kaip kadaise grupė „U2". Nes jame visiškai atiduosiu duoklę popmuzikai.

- Albumas buvo kuriamas ilgai?

- Ne. Didžioji darbo dalis padaryta per pastaruosius porą mėnesių. Žinoma, pateko ir senesni kūriniai - „Lyja“, „Aš žiūriu į tave, pasauli“. Jie net keistokai skamba šalia kitų dainų, atsilieka skambesiu.

Įrašėme tiek medžiagos, kad užtektų dar vienam albumui. Turbūt jo, kitaip nei „Fi“, neteks laukti ketverius metus. Gal net išleisiu kitais metais.

Jame irgi nebus labai daug dainų. Nereikia per daug muzikos. „Fi“ bus dvylika dainų, galvojome apie keturiolika, bet dvi išmetėm, pasilikom kitiems metams, pavasariui ar vasarai.

- Ankstesnio albumo „Aš kaip žąsis“ titulinė daina buvo su keiksmažodžiais ir aštriomis užuominomis į žinomus politikus. Galime tikėtis kažko panašaus?

- Bus. Bet aš nesu piktas ar provokuojantis. Nes šiandien gerai gyvenu. (Juokiasi). Tos dainos, apie kurią kalbate, idėja atsirado prieš dešimt metų.

„Fi“ - svajingas, lengvas albumas. O kitas bus gal visai kitoks. „Sel“ gerbėjai, ypač vyrai, klausia - kada Egis nustos būti ramus teliukas, parodys vilko dantis ir grįš prie ištakų? Tą agresiją palieku kitam, truputį vyriškesniam albumui - tokių idėjų irgi yra prisikaupę. - Su kuo pats labiausiai norėtumėte „selfį“ pasidaryti?

- Man nėra svarbiausi garsūs žmonės ar tie, kurie daug pinigų. Brangiausi - mano sūnus, žmona, tėvas, mama, draugai.

- Žmona? Sveikinti su vestuvėmis?

- Prieš porą mėnesių su Eleonora padavėme pareiškimą tuoktis. Viskas paprasta. Paskambinau, sakau - susitinkam prie Santuokų rūmų. Neturėjau piniginės, ji sumokėjo mokestį - 50 litų. Sakiau - viskas, atia, lekiu dirbti.

Oficiali vestuvių data - kitų metų gegužės 15-oji. Norisi padaryti šį darbą, mūsų vestuvės tikrai bus.

Visiems vyrams galiu pasakyti - jei jums labai nesiseka, keiskite moterį. Nes tikėtina, kad greta jūsų - ne tas žmogus, kuris turi būti.

Mano gyvenimas visiškai pasikeitė, kai sutikau Eleonorą. Jei žinai, kad tavo komandoje yra vartininkas, o ne išdavikas, gali žaisti ir laimėti.

Kai mes susipažinome, aš neturėjau nieko. Ji man padovanojo pilną pinigų piniginę - tūkstantį litų, tūkstantį eurų, ten gali dvylika skirtingų valiutų buvo. Ir pasakė - būk vyras.

Moteris, kuri tave nukreipia, palaiko, išklauso tavo idėjas, padeda patikėti, įkvepia... Džiaugiuosi, kad turiu su kuo tuoktis, ir nesituokiu su bet kuo ar dėl kažko.

Turiu žmogų, kuris laukia manęs, jei grįžtu naktį, nežiūri filmo, nes nori pažiūrėti kartu. Ir tai labai svarbu. Net graudinuosi.

- Kodėl „Sel“ šiandien yra tokia populiari grupė?

- Ne tik dėl muzikos. Juk gyvename asmenybės kulto laikais. Svarbu, kas yra atlikėjas, ką jis galvoja, kaip elgiasi, kokia jo vizija.

Gal aš tiesiog žinau, ką darau, ir labai myliu savo darbą. Taip, kai kurie muzikantai bando mane pašiepti, sako, kad čia ne mano profesija. Kad jie patys ir jų gerbėjai yra geresni, protingesni. Bet viršų laužiu aš, ir tiek. (Šypsosi).

Bet prisipažinsiu, šiuo metu esu pavargęs. Visiška tiesa - nesudėtinga pakilti, bet sunku išsilaikyti pakilus.

Be to, aš daug metų scenoje. Gal atėjo laikas kažką keisti - darbo sritį ar aplinką. Kol kas pakeisiu tik aplinką.

- „Sel“ kažkur išvyksta?

- Taip. Ketinu ilgam išvykti gyventi į Las Vegasą. Man pasiūlyta sutartis. Išgirdo tokie žmonės ir pakvietė išmėginti jėgas su muzika ten.

Las Vegasas - ne pats gražiausias miestas, mieliau rinkčiausi Los Andželą. Bet tai - amerikietiška Palanga, ten visi susirenka, skamba muzika, daug pramogų verslo.

Ne, aš nevykstu ten su mintimi, kad užkariausiu Ameriką. Turiu pakankamai pinigų, noriu pasimokyti anglų kalbos, mano vaikas gerą mokyklą lankys. O jei dar ten kažkas pavyks su muzika - gerai.

Aš pamačiau pasaulio. Mano septynerių metų sūnus yra aplankęs 35 valstybes. Aš - šiek tiek daugiau.

Lietuva nėra pati nuostabiausia šalis. Vakar važiavau Vilniaus senamiesčiu - kokia graži Vokiečių gatvė! Bet man nuo jos jau norisi vemti.

Užsisėdėjau Lietuvoje. Išvykstu ne vienas, o su visa šutve - operatoriais, prodiuseriais, žmonėmis, kurie nori save realizuoti.

Žinoma, aš vis sugrįšiu į Lietuvą. Bet aš čia tiesiog nebeturiu ką veikti. Nenoriu nieko gąsdinti, bet artimiausi „Sel“ koncertai - vieni paskutiniųjų. Tai ateikite, pasižiūrėkite, nes dėmesį jau greitai nukreipsiu kitur.

- Esate ne kartą sakęs, kad apskritai nebenorite gyventi Lietuvoje.

- Tai tik akimirkos pykčiai. Man tik nepatinka, kad lietuviai pamiršta, jog savo šalyje yra šeimininkai, nusižeminę žiūri į užsieniečius. Mes turime valgyti lietuvišką duoną ir kiaulieną, nepamiršti, kas yra žemė, netapti kažkieno batų valytojais.

- Tai panašu į Europos Sąjungos skeptiko kalbas.

- Prieš savaitę buvau Londone. Visi ten šneka, kad išstos iš Europos Sąjungos. Turi savo svarą sterlingų, kalbą, karalienę ir viskas jiems gerai.

Manau, lietuviams reikia daugiau savigarbos. Aš nesijaučiu prastesnis už pasaulyje žinomus atlikėjus. Na, gal už kai kuriuos didelius talentus, tokius kaip Justinas Timberlake'as. O žiūrėti į pagal fonogramą dainuojančią Beyonce? Dar neaišku, kuris iš mūsų geriau atrodo.

Mačiau Kylie Minogue koncertą Kaune - geras, bet mūsų pasirodymas nuneš viską, kas toje arenoje yra buvę. Nenoriu liūdinti Džordanos Butkutės, Marijaus Mikutavičiaus ir kitų, bet „Sel“ koncertas bus stipriausias.

- Jūsų koncertas Vilniuje po konfliktų su „Siemens“ arenos savininkais dabar vyks palyginti nedidelėje salėje - Teatro arenoje.

- Į koncertą Kaune parduota 17 tūkstančių bilietų, Vilniuje - 3 tūkstančiai, bilietų dar yra.

Man aišku, kodėl taip yra. „Sel“ lengviau surinkti areną, o ne klubą. Žmonės nori mus matyti ir girdėti didelėje erdvėje, nori ir tikisi reginio. Jie ir gaus reginį. Net ir mažesnėje salėje Vilniuje - areną išsinuomavau visai savaitei, bus montuojama įranga, repetuojama. Bus kaip didžiulis klubas.

Esu labai patenkintas tuo, kaip dabar atrodo „Sel“. Londone prieš savaitę mus dukart iškvietė bisui. Aš daug sportuoju, turiu asmeninį trenerį, gerai judu ir kvėpuoju scenoje. Mano miegamajame įrengta nedidelė repeticijų studija, koncertams ruošiuosi nuo pat ryto.

- Iš šalies atrodo, kad jums viskas labai lengvai sekasi.

- Mane šiek tiek sugadino pinigai ir laisvas laikas. Jų pastaruoju metu turėjau daugiau nei reikia. Bet gal to paragauti irgi naudinga.

- Internete ir televizijoje - daugybė jūsų parodijų. Ar jūs mokate iš savęs juoktis?

- Kai jas žiūriu - isteriškai juokiuosi. Bet ir labai pykstu. Užgaunamos ambicijos.

Kiek mačiau parodijų - jos tikrai juokingos, jose yra dalis tiesos. Gal dėl to man kelia tiek pykčio. Iki noro nužudyti. Kartą manęs paklausė, kokį norėčiau turėti gyvūną. Pagalvojau, kad kobrą - nes galėčiau įleisti į priešo namus, kad jį nukenksmintų, o aš nelikčiau kaltas. (Juokiasi).

- Jūsų frazė „bus daug garso ir šviesų“ tapo anekdotu ir pramogų pasaulio patarle.

- Galiu pasakyti, kad koncerte Kaune bus tikrai daug garso ir šviesų. (Kvatojasi). Nuo išlaidų technikai sąmatos man plaukai ant galvos stojasi. Scena bus salės viduryje, todėl padidėjo įgarsinimo išlaidos.

Tik nė viena Lietuvos televizija mums nepasiūlė gerų sąlygų, todėl transliacijos nebus. Gaila, pamatys tik tie, kurie ateis į koncertą. Kita vertus, geriausi „Sel“ koncertai būna be kamerų. Aš nemoku prie jų atsipalaiduoti.

- Per MTV Europos apdovanojimų ceremoniją reperė Nicki Minaj nusikeikė beveik dešimt kartų. Tai jau visi pamiršo. Jūs M.A.M.A. ceremonijoje nusikeikėte du kartus. Apie tai buvo kalbama metus. Tas skandalas dabar atrodo išpūstas?

- Susimąsčiau apie kitą dalyką. Mačiau naujausią Kim Kardashian fotosesiją - ji ten nuogu užpakaliu žurnalo viršelyje. Jei nusifotografuočiau nuogas, išsitepęs aliejumi, su stovinčiu... Įdomu, kokia būtų reakcija.

Manyje daug fantazijų. Viskas, ko aš pridariau, suteikė kalbų, reklamos, juoko.

Pastaruoju metu aš vengiu skandalų. Bet vengdamas jaučiu, kad užgniaužiu ir žudau pats save. Nieko gero.

- Jums natūraliai pavyksta įsivelti į skandalus?

- Visiškai. Eidamas į vakarėlį, neplanuoju, kad kažkur trenksiu ranką ir susižeisiu. Dabar bandau tramdytis. Bet besitramdantis aš - ne aš. Geriau būti savimi.

Ar gailiuosi? Žinoma. Žiūriu į šitą ir galvoju - o kam man to reikėjo (rodo randus ant rankos - Red.)?

- Kas ten vis dėlto įvyko? Po Eleonoros gimtadienio šį rugpjūtį taip ir nebuvo paaiškinta, kaip ir kodėl per tą vakarėlį susižeidėte.

- Pasakysiu tiek - tiesiog tada pagalvojau, kad aplink mane labai daug žmonių, kurie man yra niekas, kuriems nesu skolingas. Nesu jiems draugas, neprivalau bendrauti, jiems kažką duoti, kažkur kviesti, už juos mokėti prie stalo. Mokausi pasakyti „ne“ tiems, kuriems reikia tai pasakyti.

Todėl pastaruoju metu labai renkuosi, kur man būti, su kuo bendrauti, ką sakyti ir ką pasiųsti toliau.

Žinote, nuo ko jaučiu didžiulį malonumą? Paskambina žmonės, kurių nemačiau dvejus metus, ir prašo - gal gali duoti kvietimą į koncertą? Sakau - ne, negaliu. Ir nesakau to mandagiai, sakau brutaliai.

- Prieš porą mėnesių sakėte, kad norėtumėte tapti Vilniaus meru.

- Man labai brangus šis miestas. Nereikia labai didelio proto - surinktus pinigus sąžiningai paskirstyti. Tas pas, kas tvarkytis savo namuose, tik dideliu mastu. Reikia šiek tiek proto ir daug sąžinės.

Jei turėčiau laiko - eičiau. Bet kada - po dešimties metų? Jau būsiu per senas. Meras turi būti jaunas, gražus. Gal kitame gyvenime pavyks. Be to, auga gražus, protingas, talentingas mano sūnus.

- Jis jau groja kokiu nors instrumentu?

- Ne, mano vaikui rūpi ne muzika. Kai buvo trejų, parvežiau iš Amerikos jam pirmąjį „iPhone“. Padarė septynis tūkstančius nuotraukų.

Šiandien jis sako, kad bus kino režisierius. Jam patinka filmuoti. Piešia visiškai kitaip nei kiti vaikai. Iš pradžių man tai atrodė keista, dabar suprantu, kad viduje jis - tiesiog kitoks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.