„Granatos Live“ koncertuos populiari britų atlikėja Jessie Ware

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2015-02-06 11:24, atnaujinta 2018-01-13 23:13

Liepos 31 – rugpjūčio 2 dienomis Rumšiškėse trečią sykį vyksiantis muzikos festivalis „Granatos Live“ atvertė dar vieną kortą. Festivalyje Lietuvos publikai pirmą sykį dainuos populiari britų dainininkė Jessie Ware.

30-metė atlikėja jau keletą metų yra ryški britų scenos žvaigždė – abu jos albumai pakilo į populiariausiųjų sąrašo dešimtuką. Popmuzikos gerbėjai puikiai žino Jessie hitus „Wildest Moments“, „Running“, „Night Light“, „Tough Love“, „Say You Love Me“ ir kitas dainas.

Sausį J.Ware koncertavo Britų muzikos apdovanojimų pretendentų paskelbimo vakarėlyje. Ceremonijoje, kuri įvyks vasario pabaigoje, Jessie pretenduoja laimėti Geriausios britų atlikėjos titulą – šioje kategorijoje varžosi su Lily Allen, Paloma Faith ir kitomis žinomomis dainininkėmis.

Užpernai Jessie laimėjo „South Bank Sky Arts“ apdovanojimą už geriausią popmuzikos albumą – savo debiutinį diską „Devotion“. Šis darbas buvo nominuotas ir „Mercury“ apdovanojimui, teikiamam už geriausių britų ir airių metų albumą.

Anglų literatūros studijas baigusi J.Ware dirbo žurnaliste, tačiau 2009-aisiais nusprendė atsiduoti didžiajai savo aistrai – muzikai.

Iš pradžių ji koncertavo kaip pritariančioji atlikėjo Jacko Peñate dainininkė, vėliau – su elektroninės muzikos atlikėju SBTRKT. J.Ware taip pat padėjo įrašyti vieną populiariausių pastarųjų kelerių metų britų albumų – „Florence & The Machine“ diską „Ceremonials“.

Debiutinį savo singlą „Strangest Feeling“ atlikėja išleido 2011-aisiais – nuo to laiko jos karjeros kreivė nuolat kyla aukštyn.

Britų muzikos kritikai Jessie lygina su tokiomis superžvaigždėmis kaip Adele ir Sade. Užpernai Jessie gastroliavo su kita žinoma britų atlikėja Laura Mvula, pernai sukūrė dainą amerikiečių reperės Nicki Minaj naujausiam albumui.

Pačios Jessie antrasis diskas „Tough Love“, pasirodęs pernai rudenį, buvo puikiai įvertintas kritikų. Albumo dainas kurti padėjo keletas žinomų kompozitorių ir prodiuserių, tarp jų – populiarusis dainininkas Edas Sheeranas.

Pernai lapkritį Jessie dalyvavo įrašant „Do They Know It's Christmas“ – labdaros singlą, kuriame skamba ir Bono iš U2, Chriso Martino iš „Coldplay“, Sealo, Ellie Goulding, „One Direction“ ir kitų garsių atlikėjų balsai.

Popmuziką, soulą, „r'n'b“ ir kitus žanrus savo kūryboje sujungusi Jessie šią vasarą koncertuos didžiausiuose Europos festivaliuose. Jau paskelbta apie jos pasirodymą „Isle Of Wight“ festivalyje Didžiojoje Britanijoje.

Anksčiau šią savaitę paskelbta, kad „Granatos Live“ šią vasarą gros ir britų „topų“ viršūnę pernai užkariavusi šios šalies grupė „Clean Bandit“.

„Labai džiaugiamės, kad pavyko pakviesti Jessie Ware. Ir toliau laikomės tikslo festivalyje pristatyti aktualiausias šių laikų scenos žvaigždes.

„Clean Bandit“ ir Jessie Ware nėra vienintelės užsienio žvaigždės, kurios šįmet koncertuos „Granatos Live“ – laukite ir daugiau džiugių naujienų“, – lrytas.lt sakė festivalio rengėjai.

Artimiausiu metu žadama atskleisti daugiau festivalio dalyvių vardų.

Tūkstančius linksmai nusiteikusių muzikos gerbėjų į Rumšiškių pievas kasmet priviliojantis festivalis „Granatos Live“ pernai ir užpernai juos džiugino Johno Newmano, „Bastille“, Jameso Morrisono, „Fenech-Soler“, Dub FX ir kitų garsių atlikėjų pasirodymais. Šįmet ruošiama ne mažiau įspūdinga programa. Bilietus jau dabar galima įsigyti „Bilietai LT“ kasose ir www.bilietai.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.