Paaiškėjo Lietuvos komisija, kuri vertins „Eurovizijos“ dalyvius

Gegužę Vienoje vyksiančio „Eurovizijos“ konkurso rezultatus, kaip ir anksčiau, nulems ne tik telefonu balsuojančių žiūrovų, bet ir kiekvienoje dalyvaujančioje šalyje sudarytos vertinimo komisijos balsai. Penktadienį atskleista, kas Lietuvoje vertins konkurso dalyvių pasirodymus.

Lietuvos „eurovizinėje“ komisijoje – G.Zujus ir R.Čivilytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos „eurovizinėje“ komisijoje – G.Zujus ir R.Čivilytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 5:16 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:26 AM

Visų šalių (jų konkurse dalyvaus 40) komisijas sudarys penki žmonės, susiję su muzikos ir pramogų pasauliu. Komisija stebi palydovines generalinių „Eurovizijos“ pusfinalių ir finalo repeticijų transliacijas ir pagal jas skiria balus, kurie lemia 50 procentų galutinio šalies balsavimo rezultato.

Siekiant didesnio skaidrumo, „Eurovizijos“ oficialioje interneto svetainėje komisijų sudėtis atskleista iš anksto. Tiesa, pabrėžiama, kad ši sudėtis – preliminari, ji dar gali keistis. Lietuvos komisija vertins atlikėjus antrajame pusfinalyje gegužės 21-ąją, kuriame rungsis ir mūsų šalies atlikėjai (pagal taisykles – visus, išskyrus lietuvius Vaidą Baumilą ir Moniką Linkytę). Taip pat – gegužės 23-ąją vyksiančio finalo dalyvius, nepriklausomai nuo to, ar lietuviai tarp jų pateks.

Lietuvos komisijoje dirbs dainininkė Rosita Čivilytė ir kompozitorius Gediminas Zujus – jie, beje, buvo ir šių metų nacionalinės atrankos komisijos nariai.

Dainininkų pasirodymus taip pat vertins Alinos Orlovos, Leono Somovo ir Jazzu bei kitų populiarių šalies atlikėjų prodiuseris Lauras Lučiūnas, žurnalistė Jurga Čekatauskaitė, choro „Liepaitės“ vadovė Jolita Vaitkevičienė.

Jei kuris iš šių komisijos narių dalyvauti negalės, jo ar jos vietą užims Jurgis Brūzga – dainininkas, pats šįmet rungęsis „Eurovizijos“ atrankoje.

Tarp kitų šalių komisijos narių – daug buvusių „Eurovizijos“ dalyvių. Pavyzdžiui, pernai Armėnijai atstovavęs Aramas MP3 ir ispanė Ruth Lorezno, užpernai konkurse dalyvavusi rusė Dina Garipova, airis Ryanas Dolanas ir norvegė Margaret Berger, dar 2000-aisiais Rusijai atstovavusi atlikėja Alsu.

Beje, Latvijos komisijoje dirbs „Eurovizijoje“ užpernai dainavusios grupės „PeR“ narys Ralfas Eilandas, šįmet vertinęs atlikėjus Lietuvos atrankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.