Gatvės muzikos dienos teletiltas sujungs Vilnių su Kijevu

Pasak A.Mamontovo, Kijevas – aktyviausiai Gatvės muzikos dienoje dalyvaujantis miestas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak A.Mamontovo, Kijevas – aktyviausiai Gatvės muzikos dienoje dalyvaujantis miestas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-15 10:26, atnaujinta 2018-01-03 17:56

Šeštadienį vyksiančios Gatvės muzikos dienos metu bus galima tiesiogiai perduoti linkėjimus Kijevo (Ukraina) gatvės muzikantams. Tikimasi, kad tokį linkėjimą nusiųs ir į šventę Vilniuje Andriaus Mamontovo oficialiai pakviesti legendiniai „Def Leppard“ muzikantai.

Pasak GMD įkūrėjo A.Mamontovo: „Kijevas – aktyviausiai Gatvės muzikos dienoje dalyvaujantis miestas. Gatvės muzikantai šiemet gros septyniolikoje Ukrainos miestų. Teletiltas leis matyti vieniems kitus ir sustiprins bendrumo bei šventės jausmą“.

Teletilto idėjai tapti realybe padėjo draudimas.lt. „Kai išgirdome Andriaus idėją GMD metu išreikšti muzikinę paramą Ukrainos tautai, tuo pat metu sostinės klausytojus supažindinti su Kijevo muzikantais, nedvejodami prisijungėme prie šios iniciatyvos“, – sakė bendrovės BALTO LINK, valdančios šią svetainę, generalinis direktorius Robertas Šaltis.   Vilniaus miesto Rotušės aikštėje Gatvės muzikos dienos metu bus pastatytas ekranas, kuris nuo 12 iki 21 valandos tiesiogiai transliuos gatvės atlikėjų pasirodymus iš Kijevo, Peizažo alėjos. Šioje lankomoje ir gražioje Kijevo vietoje stovės ekranai, kurie tiesiogiai rodys transliacijas ne tik iš Vilniaus, bet ir Lvovo, bei kitų Ukrainos miestų.

Transliacija į Lietuvą rūpinsis Ukrainos televizija Hromadske.tv, teletiltą rodysianti ir savo interneto svetainėje. Iš Vilniaus į Kijevą vaizdą ir garsą perduos dvi mobilios operatorių komandos, kurios nuolat keis filmavimo vietas, taip aprėpdamos kuo daugiau atlikėjų ir muzikos stilių.

Nors visur skambės skirtinga muzika, Ukrainos GMD iniciatorė Olesia pasiūlė visiems muzikantams Ukrainoje ir Lietuvoje sugroti vieną bendrą kūrinį „We Will Rock You“ (Queen). Savo versiją jau įrašė ir nufilmavo į Lietuvos GMD atvykę užsieniečiai iš Armėnijos, Gruzijos, Ukrainos (Krymo), Italijos ir Estijos.

Visi GMD dalyviai skatinami nufilmuoti savo dainos „We Will Rock You“ versijas ir siųsti elektroniniu paštu į Ukrainą: ok@logshtab.org.

Gatvės muzikos dienai regiasi ir Pasaulinės parodos EXPO 2015 Milane Lietuvos paviljono komanda. Tikimasi, kad šeštadienį muzika vienys žmones ne tik Lietuvoje, bet ir EXPO Milane, išplečiant geografines ribas ir kuriant ypatingą bendrumo atmosferą. Lietuvos paviljone savo pasirodymus atliks EXPO dalyviai iš Tailando, Ispanijos, Angolos, ir muzikos mylėtojai iš kitų šalių.

Registracija į Gatvės muzikos dieną Vilniuje vyks iki pat gegužės 16 d. ryto. Virtualų muzikantų žemėlapį bus galima rasti mobilioje svetainės www.gmd.lt versijoje. Informaciniai centrai Gatvės muzikos dienos metu veiks Coffe Inn kavinėse Pilies, Vilniaus ir Vokiečių gatvėse. Šiuo metu groti Vilniuje yra užsiregistravę 179 dalyviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.