Paskelbta, kiek Pharrelas Williamsas mokės už dainos plagijavimą

Teisėjas nurodė, kad dainos „Blurred Lines“ kūrėjui Pharrel Williams teks sumokėti milijonu dolerių mažesnį nei numatyta atlyginimą už padarytą žalą, praneša BBC. Atlikėjas neigia, kopijavęs Marvino Gaye dainą „Got to Give It Up“.

Teisme Pharrelas teigė, kad rašydamas „Blurred Lines“ jis negalvojo apie Marvino kūrinį, bet vėliau pastebėjo jų panašumą.<br>Scanpix nuotr.
Teisme Pharrelas teigė, kad rašydamas „Blurred Lines“ jis negalvojo apie Marvino kūrinį, bet vėliau pastebėjo jų panašumą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2015, 1:40 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 2:35 AM

Vis dėlto prodiuseris ir atlikėjas pripažino, kad savo dainoje bandė atkurti vėlyvojo aštuntojo dešimtmečio jausmą ir ritmus. Marvino Gaye  šeima į teismą padavė Ph. Williamsą, Robiną Thicke'ą ir reperį TI dėl 1977-aisiais ir 2013-aisiais išleistų dainų panašumo. Teisme Pharrelas teigė, kad rašydamas „Blurred Lines“ jis negalvojo apie Marvino kūrinį, bet vėliau pastebėjo jų panašumą.

Visi trys į teismą paduoti atlikėjai neigia kopijavę kito autoriaus darbą. Ph.Williamsas pridūrė, kad jis beprotiškai gerbia Marvino kūrybą, todėl net nedrįstų galvoti apie tokį nusikaltimą.

Kovą teismas nusprendė, kad daina buvo nuplagijuota, todėl M.Gaye šeimai turi būti atlyginta 7,3 milijono dolerių žala. Tačiau galiausiai teisėjas sumą sumažino iki 5,3 milijono dolerių. Taip pat M.Gaye šeima nuo šiol gaus 50 proc. iš būsimų dainos pardavimų. Teismas nepatenkino jų prašymo visam laikui uždrausti prekiauti šiuo kūriniu ar jį atlikinėti.

Nuo išleidimo daina „Blurred Lines“ uždirbo beveik 16,5 milijono dolerių. Ph. Williamsas ir R.Thicke'as  gavo po daugiau nei penkis milijonus dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.