T. Augulis grįžta: nauja daina, akiniai ir 16 numestų kilogramų

„Didžiausia jėga buvo, kai parduotuvėje pamačiau, kad man nebereikia XL dydžio drabužių“, – juokėsi 16 kilogramų atsikratęs T.Augulis.<br>D.Umbraso nuotr.
„Didžiausia jėga buvo, kai parduotuvėje pamačiau, kad man nebereikia XL dydžio drabužių“, – juokėsi 16 kilogramų atsikratęs T.Augulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jul 18, 2015, 6:11 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 10:52 AM

„Į mano kiemą atėjo ramybė, bet būti scenoje vis dar niežti“, – nusijuokė Tomas Augulis. Žinomas atlikėjas džiaugiasi ne tik po 8 metų pertraukos įrašyta nauja daina, bet ir dėl atsikratytų kilogramų.

Prieš ketvirtį amžiaus su grupe „Sekmadienis“ T.Augulis surengė 200 koncertų per metus.

„To tikrai pasiilgstu. Bet viskas keičiasi. Šiandien nepretenduoju į muzikos apdovanojimus ar beprotišką koncertų skaičių, bet noras kurti niekur nedingo“, – sakė 45-erių atlikėjas.

Daug metų atidavęs verslui, šiandien jis pamažu kuria naują albumą – pirmoji jo daina „Kylam“ šią savaitę atsirado internete.

Sceną iškeitė į verslą

Dar prieš 18 metų, krečiant Rusijos krizei, hitų „Sąnariai“ ir „Mano mieloji“ atlikėjas Tomas suvokė, kad nenori būti priklausomas nuo nepastovaus uždarbio iš muzikos.

Tuomet pasuko į verslą – šiandien vadovauja kelionių agentūrai ir marškinėlius su įvairiais užrašais gaminančiai įmonei.

„Verslo projektai – stabilūs.

Anksčiau sukdavau smegenis, kad kasmet reikia naujo albumo, o dabar man ramu. Naują dainą tobulinau kone metus.

Dirbu su jaunu prodiuseriu Kristijonu Noreika. Dabar mane labai domina gitarų skambesys, kurio anksčiau mano dainoms trūko“, – pasakojo T.Augulis.

Atsitraukęs, bet nepamirštas

Aštuoneri metai – daug laiko. Ypač muzikos pasaulyje, kur žvaigždės kartais įsižiebia ir užgęsta per keletą mėnesių.

Bet Tomas sako, jog ir pats šiek tiek stebisi – jis vis dar nuolat sulaukia pasiūlymų koncertuoti.

„Skambino iš Šiaulių arenos. Atsakiau, kad šiuo metu tiesiog nesu pasiruošęs. Koncertą arenoje įsivaizduoju tik su gyvai grojančia grupe, ypatinga programa.

Pripratau, kad koncertų turiu mažiau, bet pats juos ir pasirenku. Nevažiuoju į valgyklas ar kultūros namus, kur stovi vienas prožektorius. Kaip kai kurie kolegos, jei galima juos taip vadinti. Noriu jaustis patogiai, jei jau važiuoju, turiu žinoti, kad manęs tikrai laukia.

Šnekamės su grupe „Dreams“ – ten groja vieni profesionaliausių muzikantų Lietuvoje.

Svarstome, gal bandysime paruošti programą kartu“, – pasakojo T.Augulis.

Tik internete jis yra išleidęs albumą su geriausiomis savo dainomis.

„Matau perklausų ir dainų įsigijimo statistiką. Kasdien atsiranda žmonių, kurie šios muzikos ieško. Pamirštas tikrai nesu“, – džiaugėsi dainininkas.

Atsisakė duonos ir bulvių

Žiūrėdamas į veidrodį dabar Tomas mato kitokį vaizdą nei prieš keletą metų.

Dainininkas yra patyręs porą rimtų traumų – pasitempė Achilo sausgyslę, prieš dvejus metus krisdamas nuo dviračio susilaužė abi rankas.

„Kai esi nejudrus, svoris pradeda augti. Bet kartą užlipau ant svarstyklių ir pamačiau, kad sveriu 110 kilogramų. Pasakiau sau – viskas, baigta, dugnas, reikia ką nors daryti“, – kalbėjo Tomas.

Dabar jis visai rimtai kalba, kad jau galėtų parašyti knygą apie mitybą. Mažinti antsvorį dainininkas ėmėsi rimtai, bet ne radikaliai.

„Mano bičiulis – sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas. Jis sakė, jog gali pasiūlyti dietą, dėl kurios per mėnesį dešimties kilogramų neteksiu, bet paskui niekas negarantuos, kad jie negrįš.

Aš iš lėto atsikračiau šešiolikos kilogramų.

Tai dar ne pabaiga, stengsiuosi dar numesti. Atsisakiau duonos, bulvių, saldumynų, užkandžių, sumažinau porcijas ir stengiuosi valgyti tuo pat metu kasdien. Iš alkoholinių gėrimų renkuosi tik taurę raudonojo vyno.

Tikrai nesapnavau šaldytuvo. O visiems, kurie bando numesti svorio, patarčiau nusipirkti tikslias svarstykles – kai matai, kad nukrito keli šimtai gramų, netgi tai labai motyvuoja.

Didžiausia jėga buvo, kai parduotuvėje pamačiau – man nebereikia XL dydžio drabužių.

Pradėjau mažiau prakaituoti, o tai scenoje svarbu. Ir šiaip žiūrovams juk rūpi atlikėjų išvaizda, todėl atsikratyti kilogramų man buvo naudinga“, – neabejojo T.Augulis.

Akiniai – vizitinė kortelė

Lietuviai neįsivaizduoja Virgio Stakėno be skrybėlės, nors kartą žurnalui „Stilius“ jis pozavo be jos.

Lygiai taip pat T.Augulis nebeįsivaizduojamas be akinių nuo saulės. Be jų žiūrovai šio dainininko tikriausiai net nepažintų.

Akiniai ant nosies atsirado ne dėl noro pasirodyti kietam arba stilingam – taip Tomui kadaise liepė medikai, paraginę saugoti pažeistą akies obuolį.

Akis jau sugijusi, bet akiniai išliko – kaip neatsiejama įvaizdžio dalis.

„Akinius aš renkuosi ilgai ir kruopščiai. Šiuo metu esu užsisakęs tokius, kurių stiklai tamsėja reaguodami į aplinką.

Jie padės ir geriau matyti – aš turiu lengvą trumparegystę“, – džiaugėsi Tomas.

Jo įmonėje savo suvenyrinius marškinėlius gaminasi geras bičiulis Andrius Mamontovas, Džordana Butkutė ir kiti žinomi Lietuvos atlikėjai.

Bet pats Tomas nusprendė pasigaminti kitokį suvenyrą – netrukus gerbėjai galės įsigyti akinių nuo saulės su jo logotipu.

„Akiniai – mano vizitinė kortelė, juk negaminsiu savo kvepalų. Pats atrinkau akinius verslo dovanų kataloguose, patikrinau kokybę.

Jie bus spalvingi, nebrangūs, bet kokybiški, tokių nebus baisu padėti mašinoje, be jokio brangaus dėklo“, – žadėjo T.Augulis.

Naujoji T.Augulio daina „Kylam“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.