Vilniuje bus parodyta ypatinga garbė Jazzu ir Leonui Somovui

Kitą savaitgalį, rugsėjo 4-6 dienomis, vilniečius ir miesto svečius jau 21-ąjį sykį sveikins Sostinės dienos – didžiausia kasmetė Vilniaus šventė. Penktadienį viešbutyje „Neringa“ spaudos konferenciją surengę jos organizatoriai pasakojo, ką pirmąjį rudens savaitgalį bus galima nuveikti mieste.

Jazzu (nuotr.) ir L.Somovas surengs solinį koncertą Katedros aikštėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jazzu (nuotr.) ir L.Somovas surengs solinį koncertą Katedros aikštėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 28, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:20 PM

„Svarbiausia, kad nebūtų lietaus. Bet koks kitas oras mums tinkamas“, – juokėsi Sostinės dienas rengiančių „Vilniaus festivalių“ vadovas Remigijus Merkelys.

Tris dienas vyksiančioje šventėje išliks visi esminiai elementai – įvairių žanrų atlikėjų koncertai „dūzgiančiame“ Gedimino prospekte, renginiai Katedros aikštėje, skanėstų mugė, įvairūs žaidimai, literatūros skaitymai.

Specialiai įrengtose trijose muzikinėse scenose prie Kudirkos ir Lukiškių aikščių bei jaukioje erdvėje su sėdmaišiais prie Nacionalinio dramos teatro skambės Lietuvos atlikėjų Giedrės Kilčiauskienės, Edgaro Lubio, Sashos Songo, Girmantės, Šorenos balsai, grupių „Colours of Bubbles“, „Soul Moustache“, „Baltasis kiras“, „jama&W“, „Kamanių šilelis“ pasirodymai, garsiųjų aktorių ir bardų Andriaus Bialobžeskio, Giedriaus Arbačiausko, Mindaugo Briedžio, Gyčio Ambrazevičiaus ir grupės, Andriaus Zalieskos-Zalos ir kitų atlikėjų dainos

Viena šventės naujovių – erdvėje prie Lukiškių aikštės bus rengiamos „Dangaus linksmybės“. Čia bus galima apžiūrėti parasparnių ir sraigtasparnių konstrukcijas, taip pat – pasigrožėti oro balionais ir net vienu jų pakilti į 30 metrų aukštį.

Kitas naujas šventės akcentas – V.Kudirkos aikštėje atsirasiantis „Dizaino skveras“. Jo kuratorė Erika Kielė pasakojo, kad visi Sostinės dienų dalyviai čia galės įvertinti jaunų ir jau gerai žinomų mados, aksesuarų, papuošalų kūrėjų darbus, o taip pat – jų įsigyti.

„Dizaineriai specialiai šventei ruošia naujas kolekcijas, o darbų iš ankstesnių kolekcijų bus galima įsigyti su didele nuolaida“, – žadėjo E.Kielė.

Šia iniciatyva spaudos konferencijoje ypač džiaugėsi Vilniaus meras Remigijus Šimašius, „Dizaino skverą“ laikantis smagiu besikeičiančios sostinės ženklu.

Valdovų rūmuose šįkart į Sostinės dienų programą įsilies Operos diena – šeštadienį nuo pat ryto čia bus rengiamos operos įrašų peržiūros, edukaciniai užsiėmimai, o vakare – koncertinis Claudio Monteverdi operos „Orfėjas“ atlikimas. Bernardinų sode žiūrovų lauks piešinių, kuriuose pavaizduoti drugeliai, paroda.

Vienas svarbiausių šventės akcentų – Katedros aikštėje vykstantys koncertai, kurie kasmet privilioja tūkstančius žiūrovų.

Rugsėjo 4-ąją čia koncertuos Danijos grupė „When Saints Go Machine“ ir naujausią albumą pristatysianti Alina Orlova. „Anksčiau jau esu grojusi Sostinės dienose, bet pasirodymas Katedros aikštėje – išskirtinis“, – džiaugėsi dainininkė.

Rugsėjo 5-ąją į sceną žengs olandų grupė „Kraak And Smaak“ ir užsienio festivaliuose šįmet dažnai grojantys lietuviai „Garbanotas Bosistas“. Tačiau bene įspūdingiausias pasirodymas laukia rugsėjo 6-ąją – visą sekmadienio vakarą Katedros aikštėje šventės rengėjai patikėjo Leono Somovo ir Jazzu duetui.

Tai – išskirtinė garbė, nes solinius koncertus šioje aikštėje yra surengusi tik saujelė Lietuvos atlikėjų. Pavyzdžiui, Andrius Mamontovas ir „Antis“.

„Neabejojame savo pasirinkimu. Leonas ir Jazzu – viena populiariausių Lietuvos grupių, atliekanti puikią muziką. Džiaugiamės, kad jų gerbėjai galės pasidžiaugti nemokamu koncertu“, – apie grupę, į kurios visus koncertus bilietai pastaruoju metu išgraibstomi, sakė R.Merkelys.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi. Kaip tik esame išleidę lietuvišką albumą „Istorijos“, tad atlikti jo dainas tokioje nuostabioje vietoje bus smagu. Ji tam puikiai tinka“, – sakė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.