Rusiją šlovinusi lietuvių atlikėja G. Biku Sočyje liko be prizų

Lietuvė Ginta Biku šlovino Rusiją, tačiau tai nepadėjo jai užlipti ant toje šalyje surengto muzikos festivalio „Novaja volna“ prizininkų pakylos.

Festivalyje „Novaja volna“ Ginta Biku pasirodė ir su dainininku Timuru Rodriguezu.<br>ViDA Press nuotr.
Festivalyje „Novaja volna“ Ginta Biku pasirodė ir su dainininku Timuru Rodriguezu.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 13, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:11 PM

Savaitgalį Sočyje pasibaigusiame festivalyje skambėjo ir Kaune gimusios dainininkės Gintos balsas.

27-erių atlikėja, kurios tikrasis vardas ir pavardė – Gintarė Kubiliūtė, prizų Rusijos popso citadele laikomame renginyje nepelnė, nors negailėjo pagyrų konkursą rengusiai šaliai.

Atstovavo ne Lietuvai

Iš Lietuvos Gintarė išvyko devynerių – kai jos motina Violeta susituokė su laikrodžius gaminančiu šveicarų turtuoliu.

Šiuo metu ji gyvena Šveicarijoje – šiai šaliai ir atstovavo konkurse „Novaja volna“.

Tris pasirodymus surengusi mergina tarp keturiolikos konkurse dalyvavusių grupių ir atlikėjų liko septinta – surinko 272 balus.

Konkurso laimėtoju paskelbtas 281 balą surinkęs kroatas Damiras Kedzo, antrąją vietą pasidalijo kazachė Ademi ir indonezietė Millane Fernandez, trečiąją pelnė ukrainiečiai „The Pringlez“. Atlikėjai Ademi atiteko ir žiūrovų simpatijų prizas.

Latvijai atstovavęs dainininkas Valerijus Bogdanovas liko paskutinis. Oficialūs Estijos ir Lietuvos atstovai konkurse nedalyvavo.

Išsikraustė dėl politikos

„Novaja volna“ šįmet turėjo itin ryškų politinį prieskonį. Nuo 2002 iki 2014 metų šis konkursas vyko Rusijos žvaigždžių pamėgtame Latvijos kurorte Jūrmaloje.

Dėl padėties Ukrainoje pašlijus Rusijos ir Europos Sąjungos santykiams pasklido kalbos, kad Latvijoje nedera rengti šio konkurso, į kurį atvyksta ir Vladimiro Putino režimą atvirai šlovinantys artistai.

Pernai į Latviją atvykti buvo uždrausta trims festivalio svečiams – dainininkams Olegui Gazmanovui, Josifui Kobzonui ir Valerijai.

Konkurso rengėjas, populiarus Rusijos kompozitorius Igoris Krutojus užbėgo įvykiams už akių – paskelbė, kad konkursas kraustosi iš Jūrmalos į Sočį.

Rusijos žiniasklaida džiūgavo, kad Jūrmala neteks šios šalies turistų srauto, kurį priviliodavo popžvaigždžių paradas. Bet galima tarp eilučių skaityti ir kitą priežastį – Sočiui reikia užpildyti žiemos olimpiadai pastatytus viešbučius ir restoranus.

Net dešimt dienų vykusiame festivalyje šįkart ir vėl dainavo dešimtys Rusijos popžvaigždžių – nuo Alos Pugačiovos iki Valerijaus Leontjevo.

Be to, pasirodymus surengė garsūs svečiai iš Vakarų – amerikietis Robinas Thicke’as ir italas Erosas Ramazzotti, taip pat – žymūs Rusijos operos atlikėjai Ana Netrebko ir Dmitrijus Chvorostovskis.

Konkursantus vertino I.Krutojus, Filipas Kirkorovas, Igoris Nikolajevas, Leonidas Agutinas, Anželika Varum, kiti Rusijos popscenos veikėjai.

Gyrėsi meile Rusijai

Pernai konkurse dalyvavusi Lietuvos atlikėja Monika Linkytė mūsų šalyje sulaukė pylos, kad apsivilko konkurso rengėjų įpirštą sportinį kostiumą su Rusijos vėliava.

Tačiau jos elgesys buvo kuklus, palyginti su Gintos Biku.

„Tokia garbė būti šio gražaus festivalio dalimi. Myliu tave, Rusija!“ – socialiniuose tinkluose džiaugėsi dainininkė.

Oficialioje festivalio interneto svetainėje ji pasakojo, kad žavisi Irkutsko miestu ir Baikalo ežeru.

„Aš esu dėkinga konkurso rengėjams, kad galiu atversti naują savo karjeros puslapį didingoje, stiprioje ir dvasingoje šalyje – Rusijoje.

Tikiuosi, kad „Novaja volna“ – tai pirmasis žingsnis daugeliui norinčiųjų įžengti į šią pasaulio sritį“, – rašė dainininkė.

Buvo atsidūrusi už grotų

Lietuvė Šveicarijoje yra įrašiusi albumą, pasirašiusi sutartį su tarptautine muzikos leidykla „Universal Music“, bet prieš metus vietos žiniasklaidoje jos vardas skambėjo ne dėl muzikos.

Dainininkė buvo suimta – policija įtarė, kad Lugane gyvenanti mergina dalyvavo pinigų plovimo ir dokumentų klastojimo aferoje.

Pirmą kartą nemalonumų su teisėsauga ji sulaukė pernai birželio mėnesį, kai Šveicarijos ir Italijos muitinėje buvo sulaikyta su 600 tūkst. Šveicarijos frankų (550 tūkst. eurų) vertės deimantais ir juvelyrikos dirbiniais.

Tačiau Šveicarijos spauda teigė, kad už grotų merginą nuvedė draugystė su 42 metų politiku ir verslininku Danieliu Enderlinu.

Tirdami šveicaro veiklą Italijos ir Šveicarijos pareigūnai nutiesė giją iki mados, televizijos, o pastaruosius metus ir muzikos pasaulyje sėkmingai dirbusios gražuolės.

Buvęs Lugano savivaldybės patarėjas D.Enderlinas apkaltintas mažiausiai pusantro milijono Šveicarijos frankų (1,373 mln. eurų) pasisavinimu, tyčiniu bankrotu, dokumentų klastojimu.

Prokurorų teigimu, piniginėmis aferomis kaltinamas šveicaras buvo sukūręs painų fiktyvių įmonių tinklą, per kurį plovė klientų jam patikėtus bei įmonių pinigus.

Kelių įmonių administratore buvo paskirta G.Kubiliūtė.

Pareigūnai teigė, kad G.Kubiliūtė negalėjo nežinoti apie nešvarią pinigų kilmę.

„Mačiau, kad Ginta visada turėjo daug pinigų. Man atrodė keista, bet maniau, kad tai jos šeimos pinigai, niekada nemaniau nieko bloga“, – šveicarų dienraščiui „Corriere del Ticino“ tada sakė darbo reikalų su lietuve turėjęs asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.