T. Augulis dėl sergančių vaikų perdainavo legendinę Kalėdų dainą

T.Augulis (kairėje) ir V.Lukočius.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
T.Augulis (kairėje) ir V.Lukočius.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 8:40 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 3:18 PM

Per šias Kalėdas sukanka lygiai dvidešimt penkeri metai legendinei Tomo Augulio dainai „Kalėdų naktį tylią“, kurią jis įrašė kartu su septyniais garsiausiais Lietuvos dainininkais. „Tą naktį, tą naktį, tą naktį, kai sniegas už lango žibės, aš noriu, kad tu man uždegtum žvakutę mano širdies,“ – apie viltį dainavo Tomas Augulis, Džordana Butkutė, Andrius Mamontovas, Egidijus Sipavičius, Saulius Urbonavičius-Samas, Jūratė Miliauskaitė, Laimontas Dinius ir Vaidas Vinks.

Vienos populiariausių lietuviškų Kalėdinių dainų sukakties proga, Tomas Augulis kartu su paramos ir labdaros fondu „Mamų unija“ sugalvojo idėją kaip padėti vėžiu sergantiems vaikams. Dainininkas sumanė įrašyti naują dainos versiją su kitais septyniais atlikėjais bei orkestru: grupės „Biplan“ lyderiu Maksu Melmanu, Renata ir Deiviu Norvilais, Katažina Zvonkuviene, Aiste Pilvelyte, Rafailu Karpiu, Česlovu Gabaliu ir dirigento Vytauto Lukočiaus vadovaujamu orkestru „Vilniaus Simfonietta“. Netrukus bus išleistas ir muzikinis vaizdo klipas, kuriame nusifilmavo visi dainą įrašę atlikėjai.

„Šią dainą aš visus tuos metus labai saugojau ir tik dabar ji pirmą kartą įrašyta iš naujo. Muzika gali labai daug ką pakeisti ir atidaryti užvertas duris, todėl noriu išnaudoti muziką geriems darbams. Ne mes norime gauti dovanas dainos gimtadienio proga. Atvirkščiai – mes norime jas dalinti kitiems“, – sakė dainininkas T. Augulis, kuris ketina visą už dainą gautą pelną skirti dviems vėžiu sergantiems berniukams.

Jis įsitikinęs, kad Kalėdų naktį tylią – muzika nugalės vėžį. Tokiu šūkiu Lietuvos dainininkai kviečia nelikti abejingais: „Patys mažiausi piliečiai patys dar negali kovoti, o kai kurie jų yra tokie maži, jog dar nesuvokia savo problemos, todėl kovoti, kiek įmanoma, turi suaugusieji.“

Kaip tik šiuo metu brangaus gydymo Šveicarijoje laukia du mažieji pacientai – pusantrų metukų Laurynas ir dešimties mėnesių Domas. Abu berniukai turi tą pačią skaudžią patirtį: abu kovoja su klastinga onkologine liga – retinoblastoma. Abu mažyliai jau ištvėrė tris chemoterapijos kursus. Jiems gali padėti gydymas modernioje Šveicarijos klinikoje. Skaičiuojama, kad abiem šeimoms metams iš viso reikės apie 40–60 tūkst. eurų.

Medikai abiems berniukams teikia daug vilčių, jie tikina, kad 85–92 proc. pacientų, sergančių šia onkologine liga, išgyvena. Retinoblastoma – vienas rečiausių vaikų piktybinių navikų. Dažniausiai liga suserga berniukai – 1,5 karto dažniau nei mergaitės.

Padėti mažajam Laurynui ir Domui pasveikti galite ir jūs. Skambinkite telefonu 1419 ir paaukokite 1,45 eur. Su visų Lietuvos žmonių pagalba Kalėdų naktį tylią – muzika nugalės vėžį.

Naujoji „Kalėdų naktį tylią“ versija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.