„G&G Sindikatas“ parengė neįtikėtiną staigmeną

Žymiausiai Lietuvos hiphopo grupei „G & G Sindikatas“ sukanka dvidešimt metų – ta proga rytoj, liepos 6-ąją, įvyks koncertas netikėtoje vietoje.

„G &amp; G Sindikatas“ Lietuvos repo vėliavą neša jau du dešimtmečius.<br>„VeeHouse“ nuotr.
„G &amp; G Sindikatas“ Lietuvos repo vėliavą neša jau du dešimtmečius.<br>„VeeHouse“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-07-05 08:43, atnaujinta 2017-05-19 20:49

Vilniaus „Žalgirio“ stadionas, įsikūręs Lietuvos sostinės centre, šiuo metu griaunamas – vietoj jo ketinama statyti apartamentus, viešbutį ir kitus pastatus.

Tačiau prieš tai į futbolo sirgaliams brangią vietą koją dar įkels „G & G Sindikatas“ – rytoj čia įvyks nemokamas koncertas, skirtas grupės sukakčiai.

Kad toks renginys bus, pranešama tik šiandien, iki koncerto likus dienai. Taip įdomiai pasielgusi grupė tikisi, kad į koncertą atvyks ištikimiausi jos gerbėjai.

Rengia iš savo kišenės

„Paprastai „G & G Sindikato“ gimtadieniai švenčiami baidarių žygiuose, draugų rate.

Bet dabar atsirado idėja pagroti istorinėje vietoje. Kodėl ne? Tai nėra komercinis renginys, tiesiog grupės nariai susimetė pinigų ir nusprendė padaryti tokią šventę.

Bus scena, tualetai, nemažai apsaugininkų, nes lipti į stadiono tribūnas griežtai draudžiama“, – pasakojo „G & G Sindikato“ vadybininkas Justas Čekuolis.

Jis tikisi, kad į koncertą susirinks apie 500 žiūrovų, bet niekas nenustebtų, jei jų būtų kelis kartus daugiau.

Koncertas prasidės 19 valandą. Per porą valandų grupė ketina sugroti mėgstamiausius savo kūrinius, parašytus per visą karjerą.

Simbolinę koncerto pabaigą 21 valandą paskelbs Lietuvos himno giedojimas – tuo pat metu tai daryti jau ne pirmus metus raginami viso pasaulio lietuviai.

Stadionas kelia nostalgiją

Tikėtina, kad „G & G Sindikatas“ taps paskutine grupe, kurios muzika gyvai skambės griaunamame „Žalgirio“ stadione.

Galimybė pagroti tokioje vietoje – ypatinga visiems grupės nariams.

„Dar Sovietų Sąjungoje, kai man buvo aštuoneri, buvau vedamas tėvo stebėti Vilniaus „Žalgirio“ rungtynių, puikiai prisimenu, kad beveik visada sėdėdavome Rytų tribūnoje, viena akimi vis žiūrėdavau į komandos gerbėjus Pietų IV tribūnoje.

Vėliau nuliūdau, kai buvo nugriauta dalis Rytų tribūnos konstrukcijų, bet džiaugiausi eidamas į Bryano Adamso koncertą, šiek tiek pavydėjau draugams, buvusiems Marilyn Mansono ir Joe Cockerio pasirodymuose šiame stadione.

Visuomet bent šiek tiek pasvajodavau apie mūsų grupės koncertą šioje legendinėje vietoje. Kai kurioms svajonėms lemta išsipildyti, kaip šį trečiadienį“, – džiaugėsi grupės didžėjus Artūras Matkevičius-Mamania.

„Man šis stadionas – vienas svarbiausių Vilniaus simbolių, kuris primena paauglystę.

Visi mes buvome Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai. Sovietiniais laikais buvau vienas komandos „ultrų“ Pietų IV tribūnoje.

Kadangi stadiono jau tuoj nebeliks, nusprendėme, kad reikia jame garsiai „pasižymėti“, – pasakojo grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Neketina vaikytis naudos

Lietuvos atlikėjai įvairius savo jubiliejus jau pamėgo švęsti pompastiškai – su didelėmis scenomis, pasirodymais arenose ir brangiais bilietais.

„G & G Sindikato“ nariai tikino, kad tokia galimybė jų visiškai nedomina. Dar ir todėl, kad savo sukakties jie stengiasi nesureikšminti.

„Niekada nežinojome, kada yra tikrasis grupės gimtadienis, bet turime tradiciją liepos 6-ąją praleisti kartu.

Regis, 2002-aisiais plaukdami baidarėmis sutarėme, kad ši diena yra tinkamiausia gimtadieniui. Pastaruosius 14–15 metų tą dieną stengiamės kaip nors paminėti – kad ir susitikti bokalo mieste.

Iš 20-mečio tikrai nesinorėjo daryti kokio nors koncertų turo per arenas, tiesiog norėjome šventės sau ir draugams“, – sakė reperis Kastytis Sarnickas-Kastetas.

„Tokia proga nesinori vaikytis pinigų ir naudos. Nežinau, kiek žmonių ateis, juk skelbiame paskutinę minutę.

Bet tie, kuriems labiausiai rūpi grupė, tikiu, porą valandų suras. Net jei bus vienas žiūrovas – vis tiek bus gerai.

Planuojame nuoširdų ir intymų koncertą sau ir draugams.

Gali ateiti ir visiškai mūsų nepažįstantys žmonės – juos mielai priimsime į savo ratą ir toliau eisime kartu“, – kalbėjo G.Liaudanskas-Svaras.

Nenori sureikšminti skaičiaus

Mintis, kad grupė gyvuoja jau dvidešimt metų, visiems jos nariams atrodo labai keista.

Didžiausių Lietuvos festivalių scenas užkariavę, šešis albumus išleidę reperiai įsitikinę, kad grupė dar net nepasiekė savo galimybių viršūnės.

„Nenoriu tikėti: mums tikrai jau 20 metų? Man dar nesinori tų jubiliejinių juostų. Turime daug planų, energijos ir užmojų, ketiname dar ilgai groti, daug ką nustebinti.

Mes dar neleidžiame jokio geriausių dainų rinkinio ir nedarome karjeros apibendrinimų. Tie 20 metų – tikrai ne riba. Lygiuojamės į grupes, kurios groja triskart ilgiau“, – svarstė G.Liaudanskas-Svaras.

„Gyvenime, kaip ir grupėje, nenoriu žiūrėti į pasą ir skaičiuoti metų. Šiuo metu grupė, išgyvenusi viduramžio krizę, džiaugiasi antra jaunyste.

Ta proga nusprendėme neapsiriboti kokiu klubu arba sodyba. „Žalgirio“ stadionas – tinkama vieta. Parako dar turim daug“, – juokėsi grupės prodiuseris Donatas Juršėnas-Donciavas.

Džiaugiasi hiphopo klestėjimu

* Atšventę gimtadienį, „G & G Sindikato“ nariai toliau kurs naują albumą, kurį tikisi išleisti per artimiausius dvylika mėnesių.

* Grupės nariai turi ir atskirų muzikinių projektų, tačiau „G & G Sindikatas“, anot jų, yra ir išliks svarbiausia veikla.

* „Hiphopas dabar – Lietuvoje kur kas dažniau girdima muzika nei prieš keliolika metų. Manau, mes prie to prisidėjome – ne tik savo kūryba, bet ir įkurta interneto svetaine apie hiphopą, radijo laida, kuri jau keliolika metų transliuojama. Mūsų pačių muzika ne vienam žmogui buvo paskatinimas kurti. Neišsigalvoju – girdėjau tai savo ausimis. Aš didžiuojuosi, kad atsiranda hiphopo grupių, kurios groja didžiausiose arenose, tai visos mūsų kultūros laimėjimas. Kol mes kartu, tol mes jėga, kai atskirai – bruzdam kampuose, ir tiek“, – kalbėjo G.Liaudanskas-Svaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.