Vėl tėvu tapsiantis Deivis papasakojo apie netolimus planus

Deividas Norvilas (36 m.) „Lietuvos ryto“ televizijos studijoje šį rudenį jausis kaip namie. Žinomas dainininkas tapo naujo šou „Auksinė daina“, kuriame bendraus su gerais savo pažįstamais, vedėju.

Vasarą kaime su žmona Renata, sūnumi Emiliu ir žmonos dukterimi Vanesa leidžiantis Deivis po kelių savaičių susilauks dar vienos atžalos.
Vasarą kaime su žmona Renata, sūnumi Emiliu ir žmonos dukterimi Vanesa leidžiantis Deivis po kelių savaičių susilauks dar vienos atžalos.
Jau nufilmuotos pirmosios laidos. Nuotraukoje – D.Norvilas (dešinėje) su dainininku R.Dambrausku.
Jau nufilmuotos pirmosios laidos. Nuotraukoje – D.Norvilas (dešinėje) su dainininku R.Dambrausku.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Aug 21, 2016, 7:25 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:03 AM

Su muzikinėmis televizijos laidomis atlikėjas, popscenoje žinomas kaip tiesiog Deivis, glaudžiai draugauja jau maždaug dešimtmetį.

Nuo scenos veteranams skirtos laidos „Mūsų dienos kaip šventė“ vedėjo darbo iki pernai eitų mokytojo pareigų muzikiniame šou „Lietuvos balsas“ – televizinių eilučių Deivio gyvenimo aprašyme tikrai netrūksta.

Jau nuo kitos savaitės „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Auksinė daina“ Deivis kiekvieną penktadienį 20 val. 30 min. pristatys vis kitą garsią Lietuvos grupę ar atlikėją.

Kiekvienoje laidoje skambės dešimt populiarių vakaro herojų dainų, iš kurių TV žiūrovai rinks pačią geriausią – „auksinę“.

Šiuo metu Deivis gyvena džiugių pokyčių laukimu. Vasarą kaime su žmona Renata, sūnumi Emiliu ir žmonos dukterimi iš ankstesnės santuokos Vanesa leidžiantis dainininkas po kelių savaičių susilauks dar vienos atžalos.

Laukiantys malonūs rūpesčiai nesutrukdė jam planuoti naujų karjeros iššūkių ir debiuto „Lietuvos ryto“ TV šou, kuris, tikisi Deivis, taps jaukių pokalbių ir geros muzikos oaze eteryje.

– Kuo bus išskirtinė „Auksinė daina“? – „TV antena“ paklausė Deivio.

– Man atrodo, net ne dainos rinkimai yra esminis koziris. Laidoje lankysis daug svečių – aktorių, muzikantų. Visi jie bendraus, prisimins vieną kitą užkulisių bajeriuką, dalinsis savo prisiminimais.

Jau pirmose laidose nusifilmavo aktorius Marius Jampolskis, dainininkas Romas Dambrauskas, humoristas Artūras Orlauskas. Žmonės, kurie turi ką papasakoti ir neieško žodžio kišenėje.

Tai nėra tiesiog koncertas, visi čia bendrauja atvirai, tai mane labai veža.

– Kuo tai skiriasi nuo įvairių kitų muzikinių šou?

– Pavyzdžiui, studijoje nėra jokių komisijų ir griežtų vertinimų. Tai tiesiog jauki laida. Kas ant seilės, tą ir šnekėsime.

– Kas dalyvaus pirmosiose laidose?

– „Rondo“ ir „Vairas“. Nė kiek neabejoju, kad tai – legendinės grupės, kurios tikrai vertos tokios laidos.

– Filmavimų metu jau sužinojote ką nors naujo?

– Pavyzdžiui, anksčiau nežinojau, kad „Vairas“ prieš keletą metų atšventė grupės 50-metį. Nieko sau. Buvo ir juokingų akimirkų – per filmavimą grupę „Vairas“ gal penkis kartus pavadinau „Rondo“. Turbūt muzikantams juokinga nebuvo, bet man pačiam ši klaida labai įsiminė.

– Jūs ir pats esate įrašęs dešimt dainų, kurios daug kam žinomos. Gal vieną laidą skirsite sau pačiam?

– Linksma mintis, prodiuseriai irgi apie tai jau užsiminė. Bet nemanau, kad tai nutiks. Matysime, nebent pritrūksime dalyvių. (Juokiasi.)

Jei atvirai, aš net abejojau, ar visai laidų serijai pakaks Lietuvos atlikėjų ir grupių, kurios turi dešimt ryškių dainų. Bet skaičiavome, pasidėliojome – turėtų pakakti.

– Laida bus skirta keliasdešimt metų koncertuojantiems atlikėjams?

– Ne, nebūtinai. Tikrai norime išvengti retro muzikos laidos etiketės. Pavyzdžiui, tikrai norėčiau, kad laidoje pasirodytų „Naktinės personos“, Džordana Butkutė.

– Esate dirbęs ne vieną darbą televizijoje. Kuo sudomino šis?

– Jau kelerius metus nevedžiau jokios laidos, o šis darbas man – mielas.

Turiu pasakyti, kad jį dirbti sunkiau nei dainuoti. Dar, ačiū Dievui, kad eteris nėra tiesioginis, bet smegenys dirba labai įtemptai – kaip čia, kas čia, ką pasakyti, reikia skelti bajerį, o bajeris į galvą neateina.

Pamenu, kai kadaise pirmą kartą vedžiau TV laidą, baisu buvo net sakinį ištarti, kad kirčiuodamas klaidų nepadaryčiau. Sulaukdavau daug priekaištų dėl netaisyklingos kalbos, dabar gal jų jau mažiau.

Bet manau, kad mums seksis neblogai, – daugumą dalyvių ir laidos kūrėjų labai gerai pažįstu. Norėčiau, kad ši laida būtų kaip draugų susitikimas, pasisėdėjimas.

Būtų nuostabu, jei būtų galima studijoje kavą gerti – kaip savoje kompanijoje. Man atrodo, tą savą atmosferą perteikti pavyks.

– Jūsų muzikinės karjeros pradžia laikomi 1995-ieji, kai pradėjote groti grupėje „Liūdesio gėlės“. Nekilo minties kaip nors paminėti karjeros 20-mečio?

– Tikroji pradžia gal buvo kiek vėliau – maždaug 1997-aisiais. Beje, neseniai suradau penkias senas kasetes su tų laikų įrašais, reikėtų į kompiuterį perkelti. Pasiklausiau – juokinga, bet ne taip blogai, kaip maniau.

Apie jubiliejų nemąsčiau – net nejauku pagalvoti, kad jau pora dešimtmečių praėjo. Kai rengi jubiliejinį koncertą, tai lyg ir reiškia, kad jau esi senas. (Juokiasi.)

– Jūsų albumas „Lietuva“ pasirodė prieš šešerius metus. Ne per ilga pertrauka?

– Yra naujų dainų, pakaktų visam naujam albumui. Tipiškos mano dainos – poprokas su gyvais instrumentais, tai, kas man patinka.

Judu, kuriu, stengiuosi, kad pačiam būtų įdomu, profesionalu, kad nesispjaudyčiau ir negalvočiau: Dieve, ką aš čia darau. Stengiuosi neužmušti savęs mintimis apie komerciją. Tik nežinau, kada tas dainas išleisiu ir ar išvis išleisiu.

– Nemažai koncertuojate su žmona Renata, su kuria rudenį susilauksite kūdikio.

– Taip, lyg tyčia turime vieną užsakymą koncertuoti rugsėjo viduryje, kone tuo metu, kai bus laikas gimdyti. (Juokiasi.) Susitarėme prieš pusmetį, tada net nepagalvojau, kad ta data gali sutapti. Žiūrėsime, kaip ten su tuo koncertu bus. Viskas gerai, laukiame be streso.

Yra ir kitų darbų – Kaune statome muzikinį spektaklį „Amerika pirtyje“, kuriame turiu vieną pagrindinių vaidmenų. Laukia ir premjera Panevėžyje, muzikiniame teatre.

Bet šiaip šią vasarą buvo daug laisvo laiko – nuolat būname savo sodyboje Zarasų rajone. Renkame grybus, virsime obuolių košę. Puikus laikas sau ir šeimai.

– Po truputį tampate kaimiečiu, į miestą atvažiuojančiu tik dirbti?

– Gal ne kaimiečiu, bet žmogumi prie gamtos. (Juokiasi.) Man ten taip gera – visiškai atsipalaiduoju. Didmiesčiai man – darbo, greičio, nervų vieta. Išvažiuoju Vilniuje į gatvę – ir iškart pradedu keiktis.

– Susidaro įspūdis, kad esate atsitraukęs nuo popscenos.

– Taip, bet prieš tai manęs turbūt ten būdavo per daug. Kita vertus, o ko ten rodytis, kai neturiu naujų dainų, kurias galėčiau pristatyti?

Esu pripratęs leisti gyvenimui eiti savo vaga. Galbūt man reikėjo šitos pertraukos, pauzės.

– Neapmaudu, kad sceną ir eterį užkariauja kiti?

– Planų, žinoma, yra. Juk matau, kad atsiranda naujų įdomių atlikėjų. Bet toks gyvenimas – negali visą laiką būti ant bangos. Nepažįstu nė vieno atlikėjo, kuris neturėtų kūrybinių pauzių. Mano pauzė trunka ne vienus metus.

Kita vertus, man netrūksta įvairios veiklos. Jei nedirbu, greitai susergu depresija. Man labai nepatinka ruduo – gamta miršta, man irgi liūdesys užeina. Darbai – geriausias vaistas.

– Jūsų sūnui Emiliui – šešeri su puse. Metas į mokyklą?

– Dar ne, metus leisime pasidžiaugti vaikyste. Kita vertus, jis mokyklą baigs devyniolikos, jau visas diedas bus. Tiesiai į kariuomenę. (Juokiasi).

– Jis jau irgi muzikuoja?

– Ne, visiškai nenori, nors turi puikią klausą. Mėgstamiausias jo kūrinys – giesmė „Pie Jesu“. Važiuodamas automobiliu puikiai dainuoja, sakau, jei su mama uždainuotų, visi iškristų. Bet jam tai visiškai neįdomu.

Mane kartais net erzina, kad nors turi puikius duomenis, nenori jų tobulinti, bet vaiko nereikia perspausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.