Ruslanas Kirilkinas verčia naują puslapį: „Atėjau į protą“

R.Kirilkinas kitais metais tikisi iškovoti kelialapį į „Euroviziją“ – konkursą, kuris šį dainininką vilioja jau seniai.<br>M.Dulinsko nuotr.
R.Kirilkinas kitais metais tikisi iškovoti kelialapį į „Euroviziją“ – konkursą, kuris šį dainininką vilioja jau seniai.<br>M.Dulinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 2, 2016, 3:11 PM, atnaujinta May 11, 2017, 3:34 PM

„Atėjau į protą. Gal tai lėmė Kristaus amžius – man juk beveik 33-eji“, – nusijuokė Ruslanas Kirilkinas, pradedantis naują karjeros etapą.

Daug koncertų, pasirodymų televizijoje, populiarumas – iš šalies galėjo atrodyti, kad šis dainininkas neturi kuo skųstis.

Bet jau keletą metų jo viduje kirbėjo nepasitenkinimas – dėl vietos muzikos pasaulyje ir repertuaro, kurį tenka atlikti.

Kadaise grupėje „Omega“ dainavęs, vėliau emigravęs, o tada populiarių TV šou į dėmesio centrą sugrąžintas dainininkas dažniausiai atlieka kitų artistų kūrinius, lietuviškų ar užsienio hitų perdirbinius.

Žiūrovams tai patinka, tačiau Ruslanas pasijuto taip ir neatradęs savo muzikinio veido.

Netrukus tai turėtų pasikeisti – patikino atlikėjas, papasakojęs „Lietuvos rytui“ ir apie ketinimą vėl šturmuoti „Euroviziją“ bei sudėtingus santykius su svaigalais.

Surado gabių bendraminčių

Dar iki Kalėdų R.Kirilkinas tikisi išleisti naują albumą – ankstesnis, pavadintas „Laisvės kaina“, pasirodė prieš ketverius metus.

Jame skambėjo daugybė perdirbinių, bet dabar R.Kirilkinas pasiryžęs įrašyti naujų, jaunos kūrėjų komandos specialiai jam ruošiamų kūrinių.

Komanda – tai kompozitorius Kristupas Bubnelis, garso režisieriai Jonas Talandis, Markas Bogdanovas. Šie žmonės jau yra dirbę su „Antimi“, Donatu Montvydu, Julija Jegorova, kitais žinomais atlikėjais.

„Dvejojome prieš pradėdami darbus su Ruslanu. Pirmiausia dėl to, kad atlikėjas jau turi suformavęs tam tikrą įvaizdį ir spalvą, kurią muzikos klausytojai įsimena ilgam, todėl nenori priimti naujų vėjų“, – prisipažino dainų kūrėjai.

„Kai susipažinome, jie atvirai pasakė, kad nekuria tokio „popso“, kokį aš dainuoju.

Bet aš būtent ir norėjau visiškai naujo skambesio. Pamaniau – negi esu toks prastas, kad negaliu sutikti nieko, kas man padėtų atrasti savo muzikinį kelią.

Pakako kelių susitikimų, kad atsirastų pirma daina. Po to – ir kitos. Pajutau, kad vienodai mąstome, kad jie tiki mūsų bendru darbu“, – pasakojo Ruslanas.

Nustebins nauju skambesiu

Nauji kūriniai, anot jo, daug ką nustebins – jie įrašyti „tropical house“ stiliumi, artimesni elektroninei šokių muzikai.

Kyla rizika, kad nusisuks prie kitokių Ruslano atliekamų dainų pripratę klausytojai, bet jis to nebijo.

„Vasarą koncertuose jau kartais atlikdavau savo naują kūrinį – kaip juokaudavau, vienintelį, kuris tikrai mano.

Žiūrovai reagavo puikiai. Tiesa, susidūriau su radijo stočių abejingumu. Nejaučiu nuoskaudos, bet kiek stebina, kad joms mano naujos dainos atrodo „neformatas“, – prisipažino R.Kirilkinas.

Dainininkas įsitikinęs, jog kai kurioms stotims netiko ne dainos, o jau susiformavęs jo įvaizdis – itin komercinės muzikos atlikėjo, kuris keliauja iš vieno TV šou į kitą.

„Galbūt mano naujos muzikos kvapas dar atrodo svetimas, reikės laiko priimti mane tokį, koks dabar esu – prie naujų batų priprasti irgi reikia laiko“, – nesikrimto R.Kirilkinas.

Vėl kovos dėl „Eurovizijos“

Netrukus jis ketina dalyvauti dar viename populiariame TV projekte, bet galvoje jau sukasi mintys apie kitą svarbų iššūkį.

Pavasarį į „Eurovizijos“ atrankos finalą patekęs dainininkas pažadėjo, kad tikrai bandys į šį konkursą patekti ir 2017-aisiais.

Tik šįkart jausis dar stipriau, nes, kitaip negu pernai, dainuos specialiai jam parašytą kūrinį.

„Eisiu, pasitikėsiu savimi, dalyvausiu, kad laimėčiau“, – pabrėžė R.Kirilkinas.

Šėlo alaus festivalyje

Ne tik muzikai, bet ir pramogoms laiko turintis dainininkas šio mėnesio viduryje įgyvendino savo svajonę – kelias dienas lankėsi Vokietijoje rengiamoje alaus šventėje „Oktoberfest“.

Minias alaus mėgėjų iš visos Europos priviliojantis renginys jam paliko dvejopą įspūdį.

„Bavarija – vienas gražiausių regionų. Be to, ten gyvena ir mano geriausias draugas, su kuriuo sugebėjome nesusipykti jau dvylika metų.

Šventės atmosfera puiki, nors vokiečiai sakė, kad dalyvių sumažėjo perpus. Žmonės bijo teroro išpuolių, labai atidžiai tikrinami visi dalyviai.

Kita vertus, muzikantams ten sunku. Dėl triukšmo ir šurmulio – tai nemalonu ausims. Juk vienoje didžiulėje palapinėje susigrūda net dešimt tūkstančių žmonių“, – kalbėjo R.Kirilkinas.

Paradoksas – jis visiškai nemėgsta alaus, tačiau Vokietijoje neišsisuko.

„Ten tiesiog į tave labai keistai žiūri, jei geri kokį kitą gėrimą“, – pasakojo R.Kirilkinas.

Apie blaivybę nebekalba

Prieš metus R.Kirilkinas neslėpė ryžto visiškai atsisakyti alkoholinių gėrimų ir kalbėjo apie tai, kad svaigalai griovė jo gyvenimą.

Tačiau vasarą dainininkas įsivėlė į konfliktą vienuose sostinės lošimo namuose – iškviesti pareigūnai nustatė vidutinį girtumą. Rugsėjo pradžioje policininkai vėl vyko į lošimo namus – čia dainininkas skundėsi išgirdęs įžeidimų iš kito lankytojo, o šis teigė, kad homoseksualios orientacijos neslepiantis atlikėjas neva bandė su juo flirtuoti.

R.Kirilkiną įžeidusį žmogų vėliau buvo nuspręsta bausti už nedidelį chuliganizmą, bet pro gerbėjų akis nepraslydo faktas, kad pačiam dainininkui nustatytas 1,71 promilės girtumas.

„Nebijau pripažinti – neperšokus griovio, nereikia sakyti „op“, blogų įpročių atsisakyti nelengva.

Tiesa, pats nustebau, kodėl man reikėjo pūsti į alkoholio tikrintuvą. Ir kodėl tiek pripūčiau – tą vakarą gėriau vieną kitą taurę vyno, bet gėriau ir vandens. Man buvo šokas, kad pripūčiau kaip girtuoklis“, – sakė dainininkas.

Jis teigė, kad pažadų tapti blaivininku daugiau nedalins.

„Vartoju alkoholinius gėrimus su saiku – ne taip, kad tai trukdytų darbui“, – kalbėjo R.Kirilkinas.

Naujausia jo daina „Lietaus ženklai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.