D. Montvydas – apie televiziją, žygį per Lietuvą ir grįžimą į „Euroviziją“

Dainininkas Donatas Montvydas nežino, kada vėl žengs į „Eurovizijos“ sceną, nors yra tvirtai įsitikinęs, kad tai tikrai nutiks. Kol kas atlikėjas turi kitų svarbių reikalų – savaitgalį jis dainuos trijose didžiausiose Lietuvos arenose.

Jūros šventėje D.Montvydas pasirodė kartu su pernykštės „Eurovizijos“ laimėtoju M.Zelmerlöwu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jūros šventėje D.Montvydas pasirodė kartu su pernykštės „Eurovizijos“ laimėtoju M.Zelmerlöwu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Montvydas įsitikinęs – šiuo metu tikrai dar nėra pasiekęs karjeros viršūnės.<br>T.Bauro nuotr.
D.Montvydas įsitikinęs – šiuo metu tikrai dar nėra pasiekęs karjeros viršūnės.<br>T.Bauro nuotr.
Pristatydamas artėjančius koncertus dainininkas ryžosi pavojingam triukui su ugnimi.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Pristatydamas artėjančius koncertus dainininkas ryžosi pavojingam triukui su ugnimi.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 10, 2016, 8:53 PM, atnaujinta May 11, 2017, 3:53 AM

Vienas populiariausių Lietuvos dainininkų turi svajonę, kuri jo neapleidžia nuo vaikystės, kai nuo ryto iki vakaro klausydavosi roko kasečių.

Toje svajonėje jis žengia į sceną Londono „Wembley“ stadione. Daug kam atrodys, jog tai skamba pernelyg drąsiai, tačiau Donatas įsitikinęs, kad jei nesvajosi ir nesieksi, to tikrai nebus, o jei sieksi, gali ir pasisekti.

Kol kas jo tikrovė – kuklesnė, bet tuo pat metu ir įspūdingesnė nei daugybės kitų. Šįmet dainininkas jau antrą sykį atstovavo Lietuvai „Eurovizijoje“, o spalio 14–16 dienomis savo koncertus „TOP 3“ surengs Klaipėdos „Švyturio“, Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Siemens“ arenose.

Beje, jis taps kol kas vieninteliu Lietuvos atlikėju, didžiausioje šalies arenoje Kaune per metus surengusiu du koncertus – ten pat dainavo pavasarį, laimėjęs atranką į „Euroviziją“.

„Tai bus geriausi ir ambicingiausi mano koncertai. Kitaip net negaliu mąstyti, nes tai reikštų, kad nejudu į priekį. O aš privalau judėti“, – dėliodamas paskutinius būsimų pasirodymų akcentus „TV antenai“ pasakojo Donatas.

Kartu su juo į koncertus keliaus trisdešimties žmonių komanda – nuo muzikantų ir šokėjų iki įgarsinimo ir apšvietimo režisierių.

Bus ir svečių – pavyzdžiui, Vilniuje, o gal ir kituose miestuose prie Donato scenoje prisidės bičiuliai „Radistai“, su kuriais jis yra įrašęs kūrinių.

Visuose miestuose D.Montvydas ketina atlikti dviejų valandų programą – su geriausiomis savo dainomis, netikėtomis kai kurių iš jų interpretacijomis, ekranais, specialiomis vaizdo projekcijomis ir kitomis staigmenomis.

Internete prieš porą savaičių pasirodė keistas įrašas, kuriame jis prieš kameras žingsniuoja liepsnodamas, – ir tai nebuvo montažas.

Specialiu kostiumu apsirengęs Donatas šį triuką surepetavo su kaskadininkais, kurie taip pat talkina rengiantis šiems koncertams.

„Buvo tikrai pavojinga. Jau po kelių sekundžių pradeda svilti pakaušis, skausmą kentėti galima, bet uždelsk dar kelias sekundes – ir bus rimtų nudegimų.

Tai, beje, nereiškia, kad scenoje degsiu, bet bus kitų triukų, kuriuos dabar repetuojame. Tikiuosi, ir tas salto, kuris buvo „Eurovizijoje“, be to, nuo arenų palubės noriu lynu nusileisti.

Mano koncertuose svarbiausia muzika, o ne triukai, bet suprantu, kad vaizdų žiūrovams irgi reikia. Pažadu – šie koncertai ir skambės, ir atrodys gerai“, – nusijuokė D.Montvydas.

Kiekvienu pasirodymu ir daina kartelę sau kelti besistengiantis dainininkas kartais stebina konkurentus.

Dešimtis tūkstančių eurų jis sudėjo į vaizdo klipus ir kūrinių įrašus Stokholmo studijose, nors sėkmingą karjerą Lietuvoje galima daryti ir be tokių investicijų.

Vis dėlto dainininkas įsitikinęs, kad tai būtina, net jei dėl to iš muzikos šiuo metu uždirba mažiau, nei galėtų.

„Aš tiesiog noriu kokybiško skambesio. Žinoma, galbūt tai nepakankamai vertinama. Tai normalu. Kai mamai duodu palyginti du visiškai skirtingomis sąlygomis įrašytus kūrinius, ji nejaučia skirtumo.

Tai manęs neskaudina. Tai tas pats, kaip nueiti į banką ir apskaičiuoti paskolos sumą, nežinant formulių.

Kad suprastum kokybę, reikia išmanyti muziką. Man tai svarbu – noriu pelnyti ir kitų muzikantų pagarbą.

Tai mano asmeninis siekis, ambicija, nelaukiant grąžos iš žiūrovų. Žinau, kad norint didesnio proveržio ne tik Lietuvoje tai būtina“, – svarstė Donatas.

Jis neabejoja – tai, ką turi dabar, dar nėra viršūnė. Pasaulinių muzikos žvaigždžių lygį pasiekti norintis lietuvis žino, kad net ir savo šalyje dar turi dėl ko stengtis.

„Pavyzdžiui, į mano koncertą arenoje dar nėra atėję tiek žmonių, kiek pas Egidijų Dragūną. Bet jis scenoje daugiau nei 20 metų, o aš – dar tik dešimt. Viskam reikia laiko“, – kalbėjo Donatas.

Spalis – gal dar ne tas mėnuo, kai daromi metų apibendrinimai, bet D.Montvydas jau dabar gali džiaugtis, kad 2016-ieji jam buvo dosnūs pažinčių ir potyrių.

Pavasarį jis išleido albumą „#BLCK“, surengė jo pristatymo turą po dideles sales, laimėjo atranką į „Euroviziją“, joje pateko į finalą ir užėmė devintąją vietą, vasarą rengė koncertus pajūryje ir ne tik, dalyvavo įrašant paskutinę grupės „Antis“ dainą „Per amžius su Vyčiu už laisvą tėvynę“, o Jūros šventėje prieš didžiulę minią žengė su pernykštės „Eurovizijos“ laimėtoju Månsu Zelmerlöwu.

„Kai prieš ketverius metus dalyvavau „Eurovizijoje“, tai įtvirtino mano kaip atlikėjo vietą scenoje.

Šįmet tokio ryškaus pokyčio nebuvo, bet, žinoma, tam „euroviziniam“ šurmuliui niekas negali prilygti.

Lietuvoje kasdien įvyksta trys pramogų pasaulio skandalai, bet neįsivaizduoju, kokį skandalą reikėtų sukelti, kad gautum tiek dėmesio, kiek jo gauni dėl „Eurovizijos“. Drąsiai sakau: Lietuvos atlikėjai niekur kitur neturi galimybės taip smarkiai pritraukti dėmesio.

Į tą konkursą mielai grįžčiau vien dėl to jausmo – kad esi dėmesio centre, populiarumo viršūnėje, tūkstančiai žmonių tave stebi ir linki sėkmės“, – prisipažino D.Montvydas.

Nužengęs nuo didžiausio Europos dainų konkurso scenos Donatas paskelbė, kad ateityje bandys į jį patekti dar sykį.

Prieš kelias savaites tai pakartojo vienoje TV laidoje – iškart pasklido kalbos, kad jis jau ruošiasi kitų metų atrankai į konkursą.

„Kitais metais? Nežinau, tikrai nežinau. Jei turėčiau dainą, dėl kurios būčiau tikras, kad ji gali pretenduoti į pirmąją vietą, eičiau vėl. Ar ją turiu? Šiuo metu – ne“, – nusijuokė D.Montvydas.

Ar jis nebijotų sulaukti atmetimo reakcijos? Daliai žiūrovų, jei Donatas bandytų į konkursą patekti antrus metus iš eilės, gali pasirodyti, kad jam derėtų užleisti vietą kitiems.

„Aš taip nemąstau. Svarbiausia – išrinkti geriausią dainą. Jei mano daina būtų geriausia, neturėtų būti skirtumo, antrą, trečią ar ketvirtą kartą dalyvauju.

Lietuvos tikslas nėra išsiųsti kuo daugiau skirtingų dainininkų. Lietuvos tikslas yra laimėti „Euroviziją“. Jokių kitų principų negali būti“, – įsitikinęs atlikėjas.

Šį sezoną LNK eteryje neliko muzikinio šou „Lietuvos balsas“, kuriame Donatas ne vieną sezoną ugdė jaunus dainininkus.

D.Montvydas dėl to labai neliūdi, nors sakė, kad jei šou kada nors grįš į televiziją, mielai vėl prie jo prisidės.

„Televizija gali įkvėpti, formuoti auditoriją. Man patinka komentuoti, būti ekrane, bet tai nėra svarbiausia.

Jei norėčiau mokyti dainininkus, galėčiau tai daryti ir privačiai, be kamerų. Gal net būtų daugiau naudos.

Man yra siūlę vesti TV šou, apdovanojimų ceremoniją, bet pamaniau, kad tai atimtų daug energijos. Todėl visada sakiau – gal kitą kartą.

Žinau, kad daug žmonių svajoja dirbti televizijoje, bet mano svajonės yra kitur“, – gūžtelėjo pečiais Donatas.

Praėjus savaitei po koncertų arenose jam sukaks 29-eri. Jokių kelionių ar ypatingų švenčių Donatas neplanuoja: „Tikriausiai sėdėsiu studijoje ir toliau kursiu naują albumą, kurį išleisiu kitais ar dar kitais metais.“

Švelniai tariant, artimiesiems su tokiu dėl darbo pamišusiu žmogumi turėtų būti nelengva.

„Aš tiesiog esu toks. Žinau, kur einu, kur noriu būti. Ir turiu padaryti viską, kad tai nutiktų. Kai esu su muzika, aš esu laimingas“, – nusišypsojo dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.