R. Ščiogolevaitė pristato naują projektą: dainuos apie legendinį agentą

Populiari dainininkė Rūta Ščiogolevaitė penktadienio vakarą pristatys naują savo programą, kurioje atliks dainas iš pasaulyje žinomų kino filmų apie agentą 007.

R.Ščiogolevaitė neslepia – kurti ir atlikti muziką nėra pigus malonumas.<br>T.Bauro nuotr.
R.Ščiogolevaitė neslepia – kurti ir atlikti muziką nėra pigus malonumas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 14, 2016, 12:56 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:06 PM

Koncerto, kurio premjera įvyks Kauno klube „Renginių oazė“, tema – dainos iš filmų apie legendinį britų šnipą Džeimsą Bondą.

Įrašyti pagrindinį kūrinį šiam filmui – prestižas, kurio jau kelis dešimtmečius vaikosi populiariausi planetos dainininkai.

Apie agento 007 nuotykius yra dainavę Paulas McCartney, Tomas Jonesas, Tina Turner, „Duran Duran“, „a-ha“, Adele ir daugybė kitų garsių atlikėjų.

Dalį šių dainų penktadienį gyvai dainuosianti 35-erių R.Ščiogolevaitė tikisi, kad šią programą per artimiausius metus galės plėsti ir atlikti kituose Lietuvos miestuose.

– Kodėl būtent Džeimsas Bondas? – „Lietuvos rytas“ paklausė R.Ščiogolevaitės.

– Man ši idėja tiesiog pasirodė įdomi. Per tuos daugybę metų, kai kuriami filmai apie Džeimsą Bondą, sukurtos dešimtys gražių dainų jiems.

Tai lyg kelionė laiku, nes kiekviena daina atspindi vis kito laikotarpio popmuziką.

Sakyčiau, bus romantiškas koncertas – ir dėl dainų, ir dėl kamerinės grupės. Su manimi gros pianistas Paulius Zdanavičius ir būgnininkas Martynas Lukoševičius.

Ateityje svajoju šią programą atlikti ir su orkestru – pačios dainos to prašosi. Bet, žinoma, ne viskas paprasta – juolab todėl, kad neturiu vadybininko, viskuo rūpinuosi pati.

– Kurias dainas iš filmų dainuosite?

– Populiariausias ir gražiausias. Žinoma, ir naujausias – bus ir Adele, ir Samo Smitho kūriniai.

Nebus Madonnos dainos, nes jos žanras kiek kitoks – tai elektroninė muzika.

– Esate mačiusi visus filmus apie Džeimsą Bondą?

– Tikrai ne. Tiesą sakant, nesu didelė pačių filmų gerbėja, nes nelabai patinka tokio tipo vyrai. (Juokiasi.) Bet naujausius, žinoma, esu žiūrėjusi.

Džeimso Bondo fenomeną labiau pažįstu dėl tų filmų muzikos. Net ir senos dainos iš tų filmų – nuostabios. Nėra nė vieno blogo kūrinio, nenuostabu, kad juos atlieka žymiausi pasaulio atlikėjai.

– Kuri daina jums pati gražiausia?

– Turiu dvi favorites. Man labai graži S.Smitho daina „Writing’s On The Wall“ iš naujausio filmo „Spektras“, išleista pernai. Ji gili, ne vieno dugno.

Iš senesnių – dainininkės Gladys Knight „Licence To Kill“ (iš 1989-ųjų filmo „Leidimas žudyti“. – Red.). Tikras šedevras, man tokios dainos yra pavyzdys. Jei reikėtų rinktis, geriau rinkčiausi seną gerą kokybę, o ne vaikyčiausi madų.

– Džeimso Bondo dainų programa – ne vienintelis naujas jūsų projektas, ar ne?

– Taip, planuoju autorinių dainų programą. Nėra lengva – prisipažinsiu, sunku rasti kompozitorių, kurie parašytų dainas.

Jie arba rašo kitiems, arba žiūri komerciškai – mokėk daug pinigų, gausi dainą. Arba rašo blogai. Tai man tiesiog netinka. (Juokiasi.)

Anksčiau ar vėliau ta autorinė programa bus, aš pati – gana kūrybingas žmogus.

– Jūsų ankstesnis albumas „Tai – gyvenimas“ pasirodė prieš ketverius metus.

– Taip. Bet sukurti ir išleisti naują nėra taip paprasta. Viskas priklauso ir nuo pinigų. Rinka – nedidelė, o aš esu linkusi koncertuoti su gyvai grojančia grupe, nes to reikalauja mano muzika. Vykti į mažus miestelius beveik neįmanoma, patirtume nuostolių.

Koncertai daug kainuoja – salių nuoma, aparatūra, degalai, apšvietimo ir įgarsinimo aparatūra, muzikantų darbas. Publika kartais to nesupranta.

Įrašyti dainą studijoje irgi brangu – profesionaliai ją paruošti kainuoja mažiausiai tūkstantį eurų.

– Ne vieną sezoną dirbate televizijos projektuose. Kas yra pagrindinis jūsų pragyvenimo šaltinis?

– Ant svarstyklių šios skirtingos veiklos nededu. Ar galėčiau pragyventi iš muzikos? Taip, nes man nereikia prabangos, mano poreikiai – gana paprasti.

Juk lietuviai sugeba pragyventi ir iš 300 eurų pensijos, nors man tai – mistika.

Televizija duoda daugiau pinigų, dėl jos jau galiu ir kartą per metus į Palangą nuvažiuoti. (Juokiasi.) Aš tikrai nesiskundžiu, nesvajoju būti turtinga.

Tiesiog nėra ko maivytis – tai, kad esi pramogų pasaulyje, nereiškia, kad gyveni kitaip nei kiti žmonės, scena – vienintelė vieta, kur jautiesi ypatingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.