Apie homofobiją klausinėtas Ten Walls neįtikino britų žurnalisto

Pernai dėl homofobiškos žinutės internete elektroninės muzikos kūrėjui Ten Walls, kurio tikrasis vardas Marijus Adomaitis, teko sustabdyti tarptautinę karjerą. Dabar, regis, jis vėl užlipo ant to pačio grėblio.

Žurnalistas išvyko iš Lietuvos girdamas M.Adomaitį kaip muzikantą, tačiau jo atsiprašymai homoseksualų klausimu, atrodo, brito neįtikino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žurnalistas išvyko iš Lietuvos girdamas M.Adomaitį kaip muzikantą, tačiau jo atsiprašymai homoseksualų klausimu, atrodo, brito neįtikino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2016, 7:45 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:22 AM

„Praėjo daugiau nei metai nuo Ten Walls skandalo, bet jis vis tiek sau toliau uždarinėja duris. Tiesiog neįtikėtina. Britų žurnalistas, atstovaudamas įtakingą leidinį, suteikė jam dar vieną išskirtinę progą pakeisti savo įvaizdį, įtikinti savo pasikeitusiu požiūriu, atsiprašyti. Vietoj to Marijus pabandė įtikinti, kad jis niekada nieko blogo neparašė, kad jis tik muzikantas, o ne politikas, ir apie tokius dalykus kaip LGBT+ teisės negalvoja. Nors priremtas prie sienos pasakė, kad yra už tos pačios lyties asmenų teisę susituokti ir įsivaikinti, beje...Čia jau ne tas žodis kaip nuo Lietuvos nepabėgsi“, – pasipiktino Marijumi savo netradicinės orientacijos neslepiantis režisierius Romas Zabarauskas.

R.Zabarauskas turėjo omenyje britų muzikos ir kultūros leidinį, kuriam Ten Walls davė interviu. Žurnalistas Marcas Rowlandsas atvyko dėl šio interviu specialiai į Lietuvą. Žurnalistas savo tekste pažymi, kad lietuviai labai tradicinių pažiūrų ir kad homoseksualų teisės čia ne itin gerbiamos.

Po ilgos įžangos apie Marijaus gyvenimą ir nuveiktus darbus, britų žurnalistas paklausė lietuvio apie homofobiją. Ten Walls tikino, kad jis nėra homofobas.

„Ar žinai, kiek gėjų vakarėlių esu dalyvavęs ir ten grojęs? Daugybėje. Jei būčiau homofobas, negi gročiau tokiuose vakarėliuose“, – teigė Ten Walls.

Žurnalistas prisimena, kad pradėjus kalbėti apie homoseksualus, Marijus susierzino, todėl jam teko keisti temą.

Galiausiai Marijus pats prie jos grįžo.

„Aš niekada gėjų nemaišiau su pedofilais. Mano feisbuko įraše buvo trys pranešimai, po kiekvienu jų buvo video. Bet mano įrašas nebuvo nei apie gėjus, nei apie pedofilus. Man labai sunku apie tai kalbėti“, – prasitarė Marijus ir pasiūlė pakalbėti apie operą Karmen.

Žurnalistas nesutiko ir Marijui teko nusileisti. Jis tikino, kad jo įrašas buvo blogai išverstas, o reakcija į jį – perdėta. Tačiau, skundėsi Marijus, muzikos kūrėjo niekas nenorėjo girdėti.

Britas Ten Walls pasiteiravo, ar šis žino, kad homoseksualumas nėra pedofilija.

„Žinoma. Visi žino. Pedofilai – nusikaltėliai“, – teigė Ten Walls.

Paklaustas apie homoseksualų santuoką, lietuvis atsakė, kad jam tai nerūpi, nors žurnalistas bandė jį išprovokuoti šiuo klausimu paatvirauti.

Nuomonės Ten Walls neturėjo ir apie leidimą homoseksualams įsivaikinti. Tiesa, vėliau, įkvėptas į pokalbį įsikišusios žmonos, pritarė įsivaikinimui.

Bene skandalingiausia jo žinutės dalis buvo nedviprasmiška užuomina apie homoseksualius lytinius santykius, kurie muzikantui atrodo, švelniai tariant, nepriimtini, jei juose dalyvauja šešiolikmetis.

Muzikantas žurnalistui paaiškino, kad ir šiuo atveju turėjo omenyje pedofiliją. Žurnalistas jam priminė, kad lytiniai santykiai Lietuvoje leidžiami nuo šešiolikos metų. Muzikantas dėl to sutriko ir teigė manęs, kad nuo aštuoniolikos.

Žurnalistas išvyko iš Lietuvos girdamas M.Adomaitį kaip muzikantą, tačiau jo atsiprašymai homoseksualų klausimu, atrodo, brito neįtikino.

Kaip jau rašė lrytas.lt, Ten Walls nešlovę užtraukusiame feisbuko įraše buvo rašoma apie toleranciją tam tikrai žmonių „veislei“, kuri čia pat buvo prilyginta pedofilams. Nors žodžiai „gėjus“ ar „lesbietė“ tekste su daug gramatikos klaidų nepavartoti, buvo akivaizdu, kad kalbama būtent apie lytines mažumas. Žinutė iškart sukėlė šurmulį internete – nepraėjus nė valandai, ji dingo iš feisbuko, tada paskyroje atsirado daug nerišlių ženklų. Įspūdis – lyg paskyra būtų „nulaužta“ programišių.

Netrukus M.Adomaitis čia pat parašė, kad atsiprašo: „Norėčiau visų atsiprašyti dėl „posto“, atsiradusio mano paskyroje. Labai apgailestauju dėl jo žeidžiančio turinio, kuris neatspindi mano tikrosios nuomonės“. Daugiau šios situacijos jis nekomentavo, nepaaiškino, ar įžeidžiamą tekstą rašė pats.

Tokio M.Adomaičio paaiškinimo nepakako – apie lietuvio „antigėjišką išpuolį“ rašė „Resident Advisor“, „Factmag“ ir kitos žinomos užsienio interneto svetainės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.