Į Lietuvą atvyksta JAV eksperimentinės muzikos legenda „Swans“

Alternatyvia muzika besidomintiems melomanams – puiki žinia. Kitais metais į Vilnių atvyks garsi JAV eksperimentinio roko grupė „Swans“.

„Swans“ lyderis M.Gira.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Swans“ lyderis M.Gira.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 1:34 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 9:34 AM

Kolektyvas, kuriam vadovauja Michaelas Gira, Lietuvoje lankysis pirmą kartą – mūsų šalyje iki šiol yra koncertavusi tik buvusi jo narė Jarboe.

Grupės koncertas 2017 metų kovo 17-ąją įvyks Vilniaus klube „Legendos“.

1982-aisiais susibūrusi grupė greitai tapo vienais Niujorko „no wave“ scenos lyderių.

Triukšminga, ribas laužanti muzika, anot grupės lyderio, atsispindi ir jos pavadinime – „gulbės“. „Nes gulbės yra didingi, gražūs padarai su išties bjauriu temperamentu“, – yra sakęs M.Gira.

Grupė, kurioje grojo ir lietuvių kilmės muzikantas Algis Kizys, per 15 karjeros metų tapo vienu įtakingiausių alternatyvios muzikos kolektyvų pasaulyje.

„Swans“ kūryboje susipynė industrinio roko, „noise“, postpanko, gotikinio roko, net bliuzo ir avangardinio džiazo elementai.

Išskirtiniu grupės bruožu tapo milžiniškas, kartais ausis užsidengti verčiantis garsas koncertuose. Anot „Swans“ narių, tai būtina grupės estetikos dalis.

1997-aisiais grupė išsiskirstė, jos nariai pasinėrė į solinius projektus. Tačiau 2010-aisiais „Swans“ sugrįžo – tai tapo vienu ryškiausių alternatyvios scenos įvykių.

Atsikūrusi grupė išleido keturis albumus, kurių naujausias, „The Glowing Man“, pasirodė 2016-aisiais ir buvo puikiai įvertintas kritikų.

Tuo pačiu M.Gira paskelbė, kad tai – paskutinis „Swans“ albumas dabartine grupės sudėtimi. Tiesa, jis ir toliau ketina kurti ir leisti muziką, naudodamasis grupės pavadinimu.

Anot koncerto rengėjų, bilietus į šį „Swans“ pasirodymą bus pradėta platinti jau kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.