Dainininkas Deivis Norvilas paatviravo apie tėvystės džiaugsmus ir darbus

„Labiausiai svajoju apie nugaros masažą, nulėkti į sodybą kaime, kurią esu apleidęs keletą mėnesių, šerti žvėrelius ir su šunimi vaikščioti po mišką“, – nusijuokė dainininkas Deividas Norvilas (36 m.). Populiariam atlikėjui bei televizijos laidų vedėjui Kalėdos ir Naujieji – pats darbymetis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Deivis koncertuos ir abi Kalėdų dienas, ir paskutinį metų vakarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Deivis koncertuos ir abi Kalėdų dienas, ir paskutinį metų vakarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 24, 2016, 3:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:56 PM

Šiuo metu per Lietuvą su koncertais keliaujantis atlikėjas, gerbėjams pažįstamas kaip tiesiog Deivis, dainuos ir abi Kalėdų dienas, ir paskutinį metų vakarą.

Kūčių vakarą jis Vilniuje su šeima ir artimaisiais sės prie gausaus šventinio stalo, tačiau ir tą dieną jį galės pamatyti visi norintys – 20.30 val. dainininkas „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje pristatys šventinį koncertą.

Į jį suguls geriausios akimirkos iš muzikinio šou „Auksinė daina“, kuris žiūrovus džiugina jau kelis mėnesius.

Populiariausius šalies dainininkus ir grupes pristatančioje laidoje skamba ne tik mėgstamiausi jų kūriniai, bet ir linksmos istorijos iš gyvenimo.

„Jau esu tai sakęs, bet man labai patinka dirbti šios laidos komandoje. Studijoje jausmas – lyg būtum šeimoje.

Niekas nespaudžia, nenurodinėja, leidžia kalbėti tai, ką noriu.

Pats ruošiuosi laidai, sugalvoju klausimus atlikėjams. Šnekamės apie tai, kas įdomu man pačiam, kartais sužinau visiškai naujų dalykų.

Kelios laidos sulaukė itin didelio atgarsio. Pavyzdžiui, tik dėl „Auksinės dainos“ trumpam vėl susibūrė grupė „Mokinukės“. Kiek žinau, ši laida buvo viena žiūrimiausių“, – džiaugėsi Deivis.

Kiekvienos laidos svečiai atlieka 10 geriausių savo repertuaro kūrinių. Neišvengiamai ore kybo klausimas, kada bus laida, kurioje tai padarys pats Deivis.

„Tikriausiai bus. Spaudimo nėra, bet laidos prodiuseris vis užsimena.

Dešimt žinomų dainų aš turiu, bet norisi pribręsti tam vakarui, padaryti ką nors išskirtinio“, – nusijuokė dainininkas.

Prie Kalėdų eglutės svarstydamas apie besibaigiančius metus Deivis turės daug priežasčių nusišypsoti.

Metai jam buvo geri ir spalvingi. Su žmona Renata rugsėjį jis susilaukė antro sūnaus, kurį pavadino Rėjumi.

„Gražus vardas, nors dėl jo teko pasiginčyti. Pavyzdžiui, žmona rimtai svarstė Donato vardą, bet aš pažiūrėjau į kūdikį ir pasakiau: koks čia Donatas, bus Rėjus. Dabar visi džiaugiasi“, – juokėsi Deivis.

Mažylis įsiliejo į gražią šeimą – pora augina šešerių metų sūnų Emilį ir 13-metę Vanesą, Renatos dukrą iš ankstesnės santuokos.

„Su antru sūnumi viskas dar paprasčiau. Jau žinau, kaip pervystyti, pamaitinti. Tiesa, naktimis keliasi žmona.

Mes taip esame sutarę – man dienomis reikia vairuoti automobilį į koncertus, todėl ji man leidžia išsimiegoti“, – pasakojo Deivis.

Į ką panašus kūdikis?

„Visi to klausia. Močiutės sako, kad gryna Renata vaikystėje. O man norisi tikėtis, kad į mane“, – nusijuokė Deivis.

Rudenį dainininkas pagaliau grįžo ir prie kūrybos – išleido naują dainą, skirtą kariškiams. Kad pataikė į dešimtuką, Deivis suprato, kai iškart pasipylė kvietimai koncertuoti kariuomenės renginiuose.

Kitą vasarą jis ketina vėl dalyvauti su karyba susijusiame TV projekte.“Man pačiam neteko kariuomenėje tarnauti, tad bent tokiu būdu galiu grąžinti skolą tėvynei“, – svarstė Deivis.

Šį mėnesį jis nuolat laksto iš vieno Lietuvos krašto į kitą. Prieš savaitę dainininkas kartu su kolege Vaida Genyte pradėjo šventinį turą „Kalėdos kartu“, kurio metu aplankys keliolika šalies miestų.

Susidomėjimas koncertais, kuriuose atlikėjai dainuoja ir su vietiniais chorais, yra toks, kad kai kur tenka rengti papildomus pasirodymus.

Scenoje pasirodo ir Deivio žmona Renata, kuri nusprendė keliauti kartu su vyru ir jį palaikyti.

„Ji į šiuos koncertus keliauja kaip mūsų viešnia, man tai darbas, jai – prasiblaškymas. Panašias gastroles surengėme pernai, jos buvo labai sėkmingos, todėl nutarėme šįmet pakartoti.

Namie turime mažą vaiką, todėl tai nelengva, tačiau gerai pasvėrėme visus „už“ ir „prieš“.

Sūnų prižiūrėti padeda močiutės ir brolis, kad būtų patogiau, mes šią savaitę net persikraustėme į Klaipėdą – iš ten arčiau nuvažiuoti į dalį suplanuotų koncertų, greičiau po renginio grįžtame pas vaiką.

Renatai šie koncertai irgi šventė, tad nesinorėjo, kad ji liktų namuose“, – sakė Deivis.

Dėl to, kad per Kalėdas ir gruodžio 31-ąją turės dainuoti, pora visiškai nesuka galvos – sutuoktiniai jau pripratę. „Man svarbiausias švenčių vakaras – Kūčios. Tai šventa, tą dieną negalima dirbti.

Nors kartą esu dainavęs ir per jas. Blogiausia patirtis gyvenime. Tokią dieną surengtas spektaklis patyrė fiasko, žiūrovai nesusirinko. Tada sau pasakiau: daugiau niekada.

O per pastaruosius keletą metų nebuvo atvejo, kad neturėčiau dainuoti per žiemos šventes. Ir tai gerai – negali skųstis, kai žiūrovai tavęs pageidauja“, – svarstė Deivis.

Jis su šeima šeštadienio vakarą mėgausis močiutės keptais gardžiais kūčiukais, nors ji ir skundžiasi, kad neturi tam reikalingos krosnies, o Kalėdų rytą – kepta žąsimi.

Kad Kalėdų Senelis jau žino, ką jam atnešti, Deivis irgi neabejoja.

„Butelis gero vyno man visada yra tinkama dovana, nes domiuosi šiuo gėrimu ir jau nemažai apie jį žinau“, – prasitarė Deivis.

Išsvajotos ilgesnės atostogos ateis dar negreitai – jau sausio 3-iąją dainininkui vėl teks koncertuoti.

Metų pabaigoje įprasta ne tik apibendrinti rezultatus, bet ir pabandyti žvilgtelėti į priekį. Deivis tikisi, kad 2017-ieji jam bus dar gražesni ir aktyvesni.

Ne, „Eurovizijos“ atrankoje dalyvauti jis neketina – mano, kad neturi dainų, tinkamų tokiam konkursui.

„Kartą esu dalyvavęs, bet tai buvo net ne „Eurovizijos“ atranka, o „Lietuvos dainų daina“, kurioje buvo rungiamasi ir dėl kelialapio į tą Europos konkursą. Manau, „Eurovizija“ tiesiog ne man“, – pripažino dainininkas.

Prieš šešerius metus iki šiol naujausią albumą „Lietuva“ išleidęs Deivis tikisi pagaliau rasti laiko grįžti prie savo kūrybos.

„Gvildenu mintį, į kurį prodiuserį kreiptis, kad padėtų įgyvendinti idėjas. Man keturiasdešimt ne už kalnų, tad gal jau metas susikaupti dėl savo kūrinių“, – nusijuokė į šventinių darbų karuselę įsisukęs dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.