George'o Michaelo šlovės kelias: su nuopuoliais ir skaudžiais smūgiais

Ne vieną dešimtmetį sunku įsivaizduoti Kalėdas, be garsiausios švenčių dainos „Last Christmas“. Tačiau nuo šių švenčių ši daina bus su liūdesio prieskoniu – mirė George'as Michaelas, jam buvo 53-eji metai.

G.Michaelui buvo 53-eji.<br>AP nuotr.
G.Michaelui buvo 53-eji.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2016, 10:41 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:47 PM

Iš karto po paskelbtos žinios sekmadienį pradėjo plūsti užuojautos.

Eltonas Johnas paskelbė nuotrauką kartu su G.Michaelu ir rašė: „Aš esu šoke. Praradau mylimą draugą – puikų, kilnios sielos žmogų, nuostabų atlikėją. Mano širdis – su jo artimaisiais ir visais jo gerbėjais.“

Grupės Wham! gitaristas, bendražygis muzikantas Andrew Ridgeley rašė: „Širdis plyšta dėl mylimo draugo netekties.“

G.Michaelas buvo nepaprastai populiarus, tačiau atlikėjo karjerą lydėjo ir daug nuopuolių bei skaudžių smūgių. 

Praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio pradžioje dainininkas ilgai bylinėjosi su leidykla „Sony“, kurią kaltino jį įstūmus į „profesinę vergiją“ ir bandant kontroliuoti visus jo kūrybos aspektus. 

1998-aisiais jis pateko į nemalonią padėtį Kalifornijoje – paprastais drabužiais persirengęs policininkas dainininką suėmė parko vyrų tualete, tvirtindamas, kad G.Michaelas pradėjo demonstruoti savo lytinius organus ir priekabiauti. 

Taip kilo skandalas, kurio metu G.Michaelas pagaliau prisipažino, jog yra homoseksualus – iki tol atlikėjas tai neigė. 

Teisme atlikėjui buvo skirta nedidelė bauda ir viešieji darbai – visą šią situaciją G.Michaelas išjuokė savo klipe „Outside“. 

Netrukus buvo atskleista, kad dainininkas anksčiau dvejus metus draugavo su brazilų dizaineriu Anselmo Feleppa, kuris 1993-aisiais mirė nuo AIDS sukeltų komplikacijų. 

2006-aisiais G.Michaelas vėlų vakarą buvo sulaikytas viename Londono parkų – policininkai jį aptiko užsiimantį seksu su vyru. 

Vėliau dainininkas teigė, kad tokie lytiniai santykiai su pirmą sykį sutiktais žmonėmis nėra naujiena, o jo tuomečiam gyvenimo draugui Kenny Gossui tai nekelia jokių problemų. 

Tais pačiais metais atlikėjas buvo suimtas už vairavimą apsvaigus nuo kanapių – ir neteko teisės vairuoti dvejus metus. 

2008-aisiais viename Londono parkų jis vėl buvo suimtas – už narkotikų laikymą. Vėliau viename interviu G.Michaelas teigė, jog rūko kur kas mažiau – 7-8 kanapių suktines per dieną vietoj 25, kaip anksčiau. 

2010-aisiais G.Michaelas keturias savaites praleido kalėjime – į jį pateko už tai, kad apsvaigęs nuo narkotikų įvažiavo į parduotuvės duris Londone. 

2013-aisiais jis atsidūrė ligoninėje dėl rimtos galvos traumos – kai iškrito iš važiuojančio automobilio. 

Nepaisant skandalų, G.Michaelo karjera klostėsi sėkmingai – 2012-aisiais jis surengė pasirodymą Londono olimpiados uždaryme, o tais metais pasibaigęs jo pasaulinis koncertų turas „Symphonica“ sutraukė dideles žiūrovų minias. 

Paskutinis dainininko albumas „Symphonica“ pasirodė 2014-aisiais – jame skambėjo su simfoniniu orkestru įrašytos ryškių jo repertuaro kūrinių versijos. 

Pastaruoju metu G.Michaelas ruošėsi perleisti savo 1990-ųjų albumą „Listen Without Prejudice“, tačiau šis projektas šįmet be konkretesnių paaiškinimų buvo nukeltas.

George'as Michaelas gimė Londone 1963-ųjų birželio 25-ąją. Jo tėvas buvo graikas, į Jungtinę Karalystę atvykęs 1950-aisiais.

Muzikanto motina taip pat buvo talentinga, ji buvo šokėja. Kai George'as buvo paauglys, jo šeima persikėlė į Hertfordšyrą.

Būtent čia lankydamas mokyklą jis ir sutiko būsimąjį „Wham!“ gitaristą Andrew Ridgeley. Greitai jaunuoliams buvo aišku, kad jie nori tapti žymiais muzikantais.

Svajonė išsipildė su kaupu, tačiau įspūdinga G.Michaelo karjera skaudžiai nutrūko pirmąją šių metų Kalėdų dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.