Mirė George'as Michaelas: tai buvo jo „Last Christmas“

Mirė muzikos žvaigždė George'as Michaelas – žmogus, kuris išgarsėjo grupėje „Wham!“ ir vėliau tęsė sėkmingą solinę karjerą, praneša BBC.

G.Michaelas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
G.Michaelas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2016, 1:26 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:49 PM

Policija pranešė, kad kol kas neįžvelgia įtartinų 53-ejų vyro mirties aplinkybių.

G.Michaelas, kurio tikrasis vardas yra Georgios Kyriacos Panayiotou, yra pardavęs daugiau kaip 100 milijonų albumų per savo karjerą, kuri truko beveik keturis dešimtmečius.

Kaip pranešė jo atstovas spaudai, atlikėjas mirė savo namuose.

Išplatintame pranešime teigiama: „Su giliu liūdesiu pranešame, kad mūsų mylimas sūnus, brolis ir draugas George'as per šias Kalėdas išėjo.“

Pridurta, kad atlikėjas mirė „ramiai“. Taip pat prašoma šeimai suteikti privatumo šią skaudžią akimirką. 

Atlikėjo mirtis didelė netektis jo muzikos gerbėjams: jau vien Kalėdos sunkiai įsivaizduojamos be visame pasaulyje žinomos „Last Christmas“.

Pastaruoju metu nebuvo jokių žinių apie jo prastą sveikatą, tačiau prieš keletą metų dėl plaučių uždegimo atlikėjui teko nutraukti savo koncertų turą, kai jis atsidūrė ligoninėje Austrijoje. Dainininko būklė tada buvo sunki, jis buvo netekęs sąmonės.

Graikų kilmės G.Michaelas – viena ryškiausių britų popžvaigždžių per pastaruosius kelis dešimtmečius. Jis išgarsėjo prieš 35 metus – kaip dueto „Wham!“, kuriame muzikavo su Andrew Ridgeley, narys.

Devintojo dešimtmečio viduryje G.Michaelas pradėjo įspūdingą solinę karjerą – albumu „Faith“, kuris buvo parduotas daugiau nei 20 milijonų egzempliorių tiražu.

Net septynios atlikėjo dainos pasiekė pirmąją vietą Didžiosios Britanijos „topuose“, G.Michaelas pelnė du „Grammy“ apdovanojimus.

Jo hitai – „Jesus To A Child“, „Kissin' A Fool“, „Outside“, „Father Figure“, „Freedom“, „Too Funky“, „I Want Your Sex“ ir daugybė kitų – yra populiarūs visame pasaulyje, taip pat – ir Lietuvoje, kurioje G.Michaelas niekada nesilankė (yra koncertavęs Lenkijoje).

Dainininkas garsėjo ir labdaringa veikla, yra padėjęs surinkti dideles sumas kovai su AIDS.

Tam atlikėją, kuris 1998-aisiais buvo suimtas už viešą lytinių organų demonstravimą policininkui vieno Kalifornijos parko tualete ir taip buvo priverstas atskleisti savo homoseksualumą, paskatino ir artima draugystė – nuo 1991-ųjų jo mylimasis buvo brazilų dizaineris Anselmo Feleppa, kuris 1993-aisiais mirė nuo AIDS sukeltų komplikacijų.

Vėliau jam G.Michaelas skyrė 1996-aisiais išleistą albumą „Older“ ir dainą „Jesus To A Child“.

Nuo 1998-ųjų G.Michaelą dažnai lydėjo incidentai su policija – jis ne kartą baustas už vairavimą apsvaigus nuo narkotikų, narkotinių medžiagų turėjimą, taip pat buvo sulaikytas už seksą viešoje vietoje – su vyru mylėjosi viename Londono parkų.

Asmeninis dainininko gyvenimas buvo audringas – iki 1998-ųjų, kai buvo „išviešintas“ jį tualete suėmusio policininko, dainininkas nebuvo atskleidęs savo homoseksualios orientacijos.

Nuo 1996-ųjų iki 2009-ųjų jis gyveno su buvusiu oro linijų stiuardu Kenny Gossu, pora net ketino įregistruoti civilinę partnerystę, tačiau galiausiai išsiskyrė, kai K.Gossas neapsikentė G.Michaelo pomėgio audringai linksmintis.

Vėliau G.Michaelas buvo siejamas su buvusia gėjų pornografijos žvaigžde Fadi Fawazu – vyrai kartu leido atostogas ir neslėpė artimų santykių.

Paskutinis G.Michaelo albumas „Symphonica“, kuriame įrašytos jo repertuaro hitų versijos su orkestru, pasirodė 2014-aisiais.

Koncertinių turų jis neberengė nuo 2012-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.