Spalvingas Manto Jankavičiaus koncertas Vilniuje: kostiumų gausa ir švytinti Jurgita Jurkutė

Dainininkas Mantas Jankavičius penktadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje baigė kelionę per Lietuvą, kurioje didelėms minioms pristatė naujausią savo projektą – „In One Show“.

M.Jankavičiaus koncertas – pripildytas spalvų ir emocijų.<br>T.Bauro nuotr.
M.Jankavičiaus koncertas – pripildytas spalvų ir emocijų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 8:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:05 PM

Tiesa, koncertą, į kurį Vilniuje susirinko apie penkis tūkstančius žiūrovų, nauju vadinti galima tik sąlyginai.

Specialiai šiam turui sumontuota besisukanti scena ir paruošti nauji apšvietimo, scenografijos sprendimai.

Tačiau didžiąją dalį koncerto turinio M.Jankavičius per pastaruosius keletą metų jau yra atlikęs kituose koncertuose.

„In One Show“ – savotiškas to, ką Mantas darė pastarąjį savo karjeros dešimtmetį, apibendrinimas.

„Papasakosiu jums istoriją, iš ko aš sudarytas“, – koncertą jaukiai apibendrino M.Jankavičius. Koncertą jis pradėjo pirmuoju savo hitu „Gyvenam kartą“, kadaise patį Mantą privertusiu patikėti, kad muzika – jo kelias.

„Negaliu patikėti, kad šiandien groju „Siemens“ arenoje“, – džiūgavo kukliai su akustine gitara į sceną žengęs dainininkas.

Bet netrukus kuklumas išgaravo – prasidėjo šou. Į penkių dalių koncertą sujungti fragmentai iš jo solinės programos „Čiuožki“, naujesni kūriniai, taip pat – ištraukos iš teatralizuotų šou, kuriuose Mantas atlieka Robbie Williamso, grupės „Queen“ ir Franko Sinatros repertuarą.

Nuo energingo rokerio, įsikūnijusios į Freddie Mercury, iki kostiumuoto džentelmeno, F.Sinatros dainas atliekančio su bigbendu – per vakarą M.Jankavičiui tenka pabūti kelių visiškai skirtingų personažų kailyje.

Kita vertus, M.Jankavičiui tai jau nėra nepažinta teritorija – ne viename kino filme suvaidinęs dainininkas šį mėnesį per Lietuvos arenas dar keliavo ir su miuziklu „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“, kuriame atlieka vieną pagrindinių vaidmenų.

„In One Show“ yra sudėtingas ir didelių pajėgų pareikalavęs projektas – jame su Mantu pasirodo kamerinis orkestras, ritmo grupė, pritariančiųjų vokalistų komanda ir šokėjai. Kiekvienai iš penkių šou dalių parengti skirtingi kostiumai ir scenos efektai.

Pradėjęs nuo savo hitų „Mis Europa“, „Šiandien tu graži“, „Melagė“, netrukus M.Jankavičius į sceną grįžo jau kaip F.Sinatra – kartu su Kauno bigbendu sudainuodamas ir visam pasauliui žinomus kūrinius „New York, New York“ (šįkart virtusį „Vilniau, Vilniau“)  bei „My Way“, per kurį, prisipažino Mantas, jis visada apsiašaroja.

Po kelių minučių jis virto R.Williamsu – šis vaidmuo, sutaria Manto gerbėjai, jam itin tinka. Meistriškai Robbie manieras nukopijavęs M.Jankavičius šiame šou atlieka jo dainas „Let Me Entertain You“, „Rock DJ“ ir lyriškąją baladę „Angels“.

Duoklę grupei „Queen“ jis atlieka kūriniais „I Want To Break Free“, „We Will Rock You“ ir „Bohemian Rhapsody“.

Į koncerto programą įtraukta ir jautri duetų serija – dainą „Raudoni vakarai“ su Mantu atlieka jos autorė Ieva Narkutė, kūrinį iš filmo „Pakeliui“ „Duok man jėgų“ – jame su M.Jankavičiumi vaidinusi Jurgita Jurkutė, o „Dangus tau“ iš miuziklo „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ – Kostas Smoriginas. Visus svečius, o ypač – kūdikio besilaukiančią J.Jurkutę, visuose aplankytuose miestuose publika sutiko itin šiltai.

Koncerto finišui pasilikta programa „Čiuožki“ – su jau iki skausmo gerai žinomais, bet vis dar puikiai linksminančiais šokio judesiais ir tituliniu hitu, kurio, iki šiol gaila, kadaise M.Jankavičius tiesiog nespėjo pateikti „Eurovizijos“ atrankai. Jei būtų spėjęs, gal aukščiausia Lietuvos šiame konkurse užimta vieta jau būtų nebe šeštoji.

Įspūdis? Mantas puikiai žino, ką daro. Charizmatiškas, puikiai scenoje judantis ir dainuojantis vyras nuėjo labai toli nuo tų laikų, kai buvo gana kuklus Kėdainių grupės „La Vita“ vokalistas. Koncertą stebėjusi Manto žmona Ieva su sūnumis Benu ir Herkumi tikrai gali juo didžiuotis.

Bet koncertas paliko ir klaustukų. M.Jankavičius yra prisipažinęs, kad nenori ir nemato prasmės kepti dainų greitai, kaip blynų.

Gerbtina pozicija, tačiau iki šiol paskutinis jo albumas pasirodė dar 2010-aisiais. Šis turas per arenas – tikriausiai jau paskutinė galimybė rinkti minias, dainuojant Vakarų žvaigždžių kūrinius.

Anksčiau ar vėliau publika norės matyti Mantą, scenoje būnantį savimi, o ne mėgdžiojantį užsienio dainininkus. Didinti savo, o ne svetimų hitų sąrašą turėtų norėti ir jis pats – ambicijų šiam atlikėjui juk tikrai nestinga. Būtų liūdna, jei ir 2020-aisiais M.Jankavičius scenoje vis dar būtų „Robiu“ ar „Fredžiu“. Net jei tai „Siemens“ arenoje keliems tūkstančiams žmonių ir padovanojo puikią pramogą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.