Ko klausėmės 2016-aisiais: 10 populiariausių Lietuvos atlikėjų dainų ir klipų

Kurie Lietuvos žvaigždžių kūriniai 2016-aisiais buvo patys populiariausi? Galima tai skaičiuoti įvairiais būdais, tačiau lrytas.lt nusprendė pasitelkti populiariausią vaizdo ir garso įrašų platformą „YouTube“.

Tarp populiariausių kūrinių atlikėjų (iš kairės): V.Baumila, Lilas ir „Radistai DJs“.<br>J.Stacevičiaus, D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Tarp populiariausių kūrinių atlikėjų (iš kairės): V.Baumila, Lilas ir „Radistai DJs“.<br>J.Stacevičiaus, D.Umbraso ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 10:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:58 PM

Naujus savo kūrinius joje skelbia kone visi populiariausi ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio atlikėjai. Kadangi nemažai žmonių būtent „YouTube“ naudoja kaip pagrindinį muzikos vartojimo būdą, klipų ir dainų peržiūrų skaičių galima laikyti bene objektyviausiu būdu įvertinti kūrinių populiarumą.

Lrytas.lt skaitytojams pateikiame paskutinę 2016-ųjų dieną sudarytą per metus į „YouTube“ įkeltų Lietuvos atlikėjų dainų ir klipų dešimtuką. Kova dėl pirmosios vietos jame vyko iki pat metų pabaigos.

1. Vaidas Baumila ir Monika Pundziūtė – „Dviese“

Tik lapkričio pradžioje internete patalpintas Vaido ir Monikos kūrinio klipas iki metų pabaigos buvo peržiūrėtas daugiau nei 4,53 milijono kartų – dar šimtus tūkstančių perklausų rinko akustinė dainos versija ir remiksas. Antroje vietoje likusį „Man-go“ kūrinį Vaidas ir Monika keliais tūkstančiais peržiūrų pralenkė tik pačioje metų pabaigoje, tačiau skirtumas akivaizdus – „Man-go“ daina į internetą buvo įkelta dar pavasarį. „Dviese“ – neabejotinai populiariausia 2016-aisiais lietuvių kalba įrašyta daina.

2. „Man-go“ – „Paviršius širdies“

Prieš porą metų atnaujinta sudėtimi į sceną sugrįžusi Klaipėdos grupė „Man-go“, kurioje dainuoja senosios „Mango“ komandos narė Rima Petrauskytė-Malašičevė, įrodė, kad gerbėjai jos išties pasiilgo. Grupė 2015-aisiais išleido minialbumą „Aš taip norėčiau“ su keletu naujų kūrinių ir senų dainų naujomis versijomis, o 2016-ųjų kovą pristatė dainą „Paviršius širdies“, kuri iki metų pabaigos „YouTube“ išklausyta daugiau nei 4,5 milijono kartų.

3. „Radistai DJs“ – „On Road“

Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys karaliauja ne tik radijo ir televizijos eteryje. Savo festivalį ir šou „Žalgirio“ arenoje 2016-aisiais surengę didžėjai išleido ir antrąjį albumą „On Road“, kurio net keli kūriniai tapo dideliais hitais Lietuvoje. Ryškiausiu iš jų – kūrinys „On Road“, kurio balandį pristatytas klipas iki metų pabaigos peržiūrėtas per 3,73 milijono kartų.

4. Lilas ir Innomine – „Žmogus, velniškai bijantis stebuklo“

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Siemens“ arenose 2016-aisiais koncertus surengęs duetas yra šiuo metu populiariausia Lietuvos hiphopo grupė. Kūrinys „Žmogus, velniškai bijantis stebuklo“ dar 2015-aisiais pasirodė Lilo ir Innomine albume „Tu-naktis“, tačiau 2016-ųjų vasarį buvo patalpintas „YouTube“ ir iki metų pabaigos surinko per 3,72 milijono perklausų – tik per plauką nusileisdamas „Radistams“.

5. Kuzne su Patricija Mickute – „Pažadas“

Reperis Kuzne yra daugeliui dar gana menkai žinomas atlikėjas, tačiau tam tikrai klausytojų daliai jo kūriniai labai patinka. Kartu su dainininke Patricija Mickute įrašyto kūrinio „Pažadas“ klipas „YouTube“ atsirado vasarį. Nuo tada jis peržiūrėtas daugiau nei 3,1 milijono kartų.

6. Lilas ir Innomine – „Tu privalai skambėt“

Dar vienas Lilo ir Innomine kūrinys – šįkart tai daina, kuri 2016-ųjų vasarą tapo oficialiu Lietuvos sportininkų himnu Rio de Žaneiro vasaros olimpiadoje. Kūrinio klipas per pusmetį „YouTube“ peržiūrėtas daugiau nei 3,08 milijono kartų, daina tapo vienu ryškiausių dueto hitų – būtent ja rudenį prasidėjo grupės koncertas „Siemens“ arenoje. Tai – vienintelė Lietuvos grupė, į šį dešimtuką patekusi su net dviem kūriniais.

7. Donatas Montvydas – „I've Been Waiting For This Night“

Donatas Montvydas savo „eurovizinės“ dainos klipą internete patalpino dar 2015-ųjų gruodį – ir surinko apie 2,5 milijono peržiūrų. Tačiau 2016-ųjų kovą jo klipą „YouTube“ paskelbė „Eurovizijos“ konkursas. Ten šis klipas surinko per 2,9 milijono peržiūrų. Skaičiuojant būtent šio klipo įkėlimo duomenis, Donato klipas – vienas iš dešimties populiariausių Lietuvos atlikėjų klipų „YouTube“ 2016-aisiais (o suskaičiavus ir tai, kiek kartų peržiūrėtas jo pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje ir pačioje „Eurovizijoje“, ši daina – neabejotinai sulaukusi daugiausiai dėmesio iš visų Lietuvos artistų įrašytų kūrinių).

8. „Pikaso“ su Irūna – „Padovanok“

Vaikinų grupė „Pikaso“ ir dainininkė bei TV laidų vedėja Irūna Puzaraitė – derinys, kuriam Lietuvos popmuzikos gerbėjai negali atsispirti. Kartu šių atlikėjų įrašytas kūrinys „Padovanok“ nuo birželio „YouTube“ perklausytas daugiau nei 2,67 milijono kartų.

9. Saulius Prūsaitis – „Norim šokti“

Į net keturis M.A.M.A. apdovanojimus pretenduojantis dainininkas Saulius Prūsaitis 2016-aisiais pagaliau išleido ilgai lauktą pirmąjį solinį albumą „Vaikas iš didelės raidės“. Ryškiausiu jo hitu tapo vasaros himnas „Norim šokti“ – nors kai kurie dainininko gerbėjai raukėsi, kad daina – gana banali, „YouTube“ jos klipas vos per keletą mėnesių surinko daugiau nei 2,6 milijono peržiūrų.

10. „Šventinis bankuchenas“ – „Lietuvos istorijos repas“

Humoristinis projektas „Šventinis bankuchenas“ šiuo animaciniu klipu kovo mėnesį pataikė tiesiai į dešimtuką – iki metų pabaigos jis peržiūrtas daugiau nei 2,3 milijono kartų. Negana to, šis kūrinys, kuriame hiphopo forma papasakojama visa Lietuvos istorija, tapo tikru moksleivių hitu – tūkstančiai jų dabar šios dainos dėka yra puikiai įsiminę svarbiausias mūsų šaliai datas ir asmenybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.