Paaiškėjo, kas „apšildys“ Jose Gonzalezo koncertą Vilniuje

Vasario 2 d. „Compensa“ koncertų salėje įvyks pirmasis José Gonzálezo koncertas Lietuvoje. Kaip jau buvo skelbta anksčiau, švedų muzikos žvaigždė į Vilnių atvyksta su 22 muzikantų orkestru ir talentais iš Švedijos ir Vokietijos.

J.Gonzalezas Lietuvoje pasirodys pirmą sykį.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
J.Gonzalezas Lietuvoje pasirodys pirmą sykį.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 11:14 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:20 PM

Paaiškėjo, kad ypatingas šio pasirodymo svečias bus kompozitorius ir dainų autorius Domas Strupinskas. Vienas įdomiausių šalies kūrėjų vertas atskiro dėmesio, kiekvieno komplimento ir tokio pat didelio koncerto.

„Šis koncertas man malonus netikėtumas. Pirmiausia, esu nuoširdus J.Gonzálezo fanas. Antra, niekada apie save negalvojau, kaip apie koncertuojantį atlikėją. Mano asmeninė kūryba apsiribodavo pasisėdėjimais su gitara prieš miegą po ilgos darbo dienos ar kokia viena kita daina internete. Šis pasirodymas žymi dar vieną etapą ir naujų mano koncertų pradžią.

Taip pat šiam koncertui pirmą kartą savo paties jėgomis bandau aranžuoti muziką kamerinei erdvei ir kitokiam muzikantų sąstatui. Man pasisekė, nes turiu muzikuojančius bičiulius, kurie visą mėnesį kantriai renkasi, bando iššifruoti mano netaisyklingas mintis ir groja kartu. Pamatysim, kas čia bus. Laukia tikrai įdomus vakaras“, – sakė kompozitorius ir dainų autorius D.Strupinskas, kuriam šiame koncerte talkins keturi muzikantai.

D.Strupinskas – labai įdomi asmenybė ir toks pat geras muzikos prodiuseris. Jo biografija tikrai marga, nors pats atlikėjas jos per daug nesureikšmina, yra uždaras ir vengia viešumo. Alternatyvios muzikos pasaulyje jo vardas – kokybės ženklas.

Jo projekto „No Dog Barking“ įrašai ir vaizdo klipai nuskambėjo visur. Pastaruoju metu jis laiką leido užsidaręs studijoje ir kūrė įvairius garso takelius filmams, spektakliams ir reklamoms. Ryškiausi jo darbai – Emilio Vėlyvio filmo „Redirected / Už Lietuvą“ ir Igno Jonyno filmo „Lošėjas“ garso takeliai.

D.Strupinskas ir jo kolega Paulius Kilbauskas prieš keletą metų pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą už metų kompozitoriaus darbą ir garso takelį pastarajam filmui. M.A.M.A. apdovanojimai taip pat nominavo bendrą jų projektą „The Bus“ kaip geriausią metų alternatyvą. D.Strupinskas taip pat veikia kaip kitų atlikėjų prodiuseris ir dirba su tokiais skirtingais atlikėjais kaip „InSearch“ ir Monika Liu.

Jau šiandien ištikimiausi J.Gonzálezo gerbėjai susitiks viename sostinės kino teatre. Didžiausioje „Forum Cinemas Vingis“ salėje įvyks specialus seansas, skirtas J.Gonzálezo kūrybai. Renginio svečias – kino profesionalas ir publicistas Rytis Zemkauskas. Jau dabar aišku, kad beveik 600 žmonių panoro pamatyti šią kiną, muziką ir animaciją jungiančią dokumentiką. Bilietai į šį išskirtinį renginį nieko nekainavo – tuo pasirūpino šio koncerto organizatoriai. Tai dar vienas įrodymas, kad argentinietiškų šaknų turintis švedas čia tikrai laukiamas, mylimas ir klausomas.

D.Strupinsko daina „Nicotine“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.