Skandalinga lietuvė vos nepelnė kelialapio į „Euroviziją“ Šveicarijoje

Ginta Biku.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ginta Biku.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 1:37 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:25 PM

Kol Lietuvoje vyksta atranka į „Eurovizijos“ dainų konkursą, lietuvė dainininkė Ginta Biku savo galimybę jame pasirodyti jau prarado.

Kaune gimusi 29-erių Gintarė Kubiliūtė (tikrasis Gintos Biku vardas) jau daug metų gyvena Šveicarijoje ir ten daro muzikinę karjerą. Būtent šioje šalyje dainininkė šįmet nusprendė dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje.

Sekėsi puikiai – iš poros dešimčių pretendentų ji buvo atrinkta tarp šešių geriausių atlikėjų, kurie sekmadienio vakarą pasirodė tiesioginėje televizijos transliacijoje.

Tiesa, čia lietuvei nepavyko iškovoti pergalės – jos atliekama daina „Cet Air La“ nusileido vakaro lyderiams. Kelialapį į „Euroviziją“ iškovojo grupė „Timebelle“, kuri konkurse Kijeve atliks dainą „Apollo“.

Grupė, kurios vokalistė Miruna Manescu yra kilusi iš Rumunijos, jėgas atrankoje bandė antrą sykį – pirmasis bandymas buvo 2015-aisiais.

Kaip ir Lietuva, Šveicarija pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris vyks gegužės 11-ąją.

Atranką laimėjusi „Timebelle“ daina:

Ginta Biku Šveicarijoje yra pagarsėjusi ne tik muzika – mergina buvo įsipainiojusi į kriminalinę istoriją.

Dar 2002-aisiais konkursą „Mis Šveicarijos paauglė“ laimėjusi mergina užsiima ne tik dainavimu, bet ir papuošalų verslu.

2014-aisiais ji buvo suimta, įtariant prisidėjus prie pinigų plovimo ir dokumentų klastojimo.

Tais metais Šveicarijos ir Italijos pasienio muitinėje ji buvo sulaikyta su su 600 tūkst. Šveicarijos frankų (apie 490 tūkstančių eurų) vertės deimantais ir juvelyrikos dirbiniais.

Šveicarijos spauda teigė, kad už grotų ją nuvedė draugystė su vyresniu politiku ir verslininku Danieliu Enderlinu. Tirdami šio šveicaro veiklą Italijos ir Šveicarijos pareigūnai nutiesė giją iki mados, televizijos, o pastaruosius metus ir muzikos pasaulyje sėkmingai dirbusios gražuolės.

Lugano savivaldybės patarėjui D.Enderlinui pareigūnai tuo metu ant kulnų lipo jau kelis mėnesius. Jis buvo kaltinamas neteisėtu mažiausiai pusantro milijono Šveicarijos frankų pasisavinimu, tyčiniu bankrotu, dokumentų klastojimu. Vėliau dainininkė vis dėlto buvo paleista į laisvę, skandalas išblėso. Ginta Biku toliau įrašinėja dainas, dalyvavo ir Sočyje surengtame konkurse „Naujoji banga“, kuriame jai nepavyko nuskinti laurų.

Gintos Biku daina, atlikta „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.