Muzikos naktyje „Postcosmos“ – Lietuvos ir Estijos alternatyvos pažibos

Birželio 3 dieną festivalių vasarą Lietuvoje atidarysianti „Postcosmos“ naktis suburs nestandartinių garsų gurmanus.

„Postcosmos“ koncertuos ir viena įdomiausių Lietuvos grupių „Sraigės efektas“.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
„Postcosmos“ koncertuos ir viena įdomiausių Lietuvos grupių „Sraigės efektas“.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2017, 12:13 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:33 PM

Šalia Molėtų observatorijos įsikursiančioje scenoje jiems bus patiekta į vieno žanro rėmus netelpanti trijulė: įvairių roko atmainų mišinį sprogdinantys vilniečiai „Sraigės efektas“, ironiški pankai iš Talino „St Cheatersburg“ bei tamsos estetiką propaguojantys post metalistai „Extravaganza“.

„Tai labai skirtingi, įdomūs kolektyvai, jau spėję palikti pėdsakus tiek vietinėse, tiek tarptautinėse scenose. Jie drąsiai eksperimentuoja su skirtingais muzikiniais stiliais, geba pamaloninti išrankaus klausytojo ausis ir nunešti juos į nežemiškas orbitas. Būtent tai yra pagrindiniai kriterijai, kuriais remiamės kviesdami grupes į Postcosmos naktį“, – sakė renginio sumanytoja Gintarė Kašelionytė.

Jos teigimu, sau artimų garsų renginyje ras visi, kam artima neribota post muzikos sfera: nuo tektoninėmis bangomis vilnijančių gitarų iki mąsliai pulsuojančios elektronikos. „O ši trijulė neabejotinai suintriguos kiek sunkesnių vibracijų gerbėjus“, – mano G.Kašelionytė.

Po „stoner/surf/blues/rock“ ir kitų stilių teritorijas braidantys „Sraigės efektas“ vadinama viena originaliausių Lietuvos alternatyvios scenos grupių. Savo pasirodymais ji išleidžia klausytojus į vientisą muzikinę kelionę, ir tomis kelionėmis jau yra sužavėjusi gausią klausytojų armiją.

Vilniečius buvo galima išvysti tiek didžiosiose festivalių scenose, tiek pogrindžio rūsiuose. „Mūsų kūryba paremta pasikartojimais. Tame galima įžvelgti ritualo elementų. Mes neturime vokalo, tad norėdami prikaustyti dėmesį, naudojamės kitais ginklais: skambesiu ir minimaliai, bet nuolat kintančios gitaros garsais. Kartais norint viską išgirsti, reikia prisėsti ir atsipalaidavus paklausyti“, – yra sakęs grupės „Sraigės efektas“ lyderis Nikas.

Rūstokiems roko romantikams kompaniją palaikys spalvingi ir pašėlę pankai iš Talino „St Cheatersburg“. Vieni iš ryškesnių Estijos rokenrolo scenos atstovų, balansuojantys tarp postpanko ir rokabilio žanrų, išsiskiria ekstravagantiška išvaizda, ironiškais tekstais ir užkrečiama energija.

„Postcosmos“ svečiai šias savybes jau yra demonstravę Vilniaus gyvos muzikos klubuose, kur sulaukė griausmingų ovacijų, „St Cheatersburg“ nuolat koncertuoja ir kituose Europos miestuose.

Kardinaliai kitokią atmosferą nei estai kuria grupė „Extravaganza“, kviečianti paklaidžioti po depresyvius „post-black metal“ ir postroko labirintus. Grupė teigia, jog jie nė iš tolo ne panašūs į stereotipinius metalistus, o savo muzikos nevelka į kitų panešiotus rūbus.

Retai koncertuojančių „Extravaganza“ originalumą jau spėjo įvertinti ne tik Lietuvos melomanai – paskelbta, jog kauniečių debiutinį albumą „Priepuoliai“ perleis JAV leidybinė kompanija „Razed Soul Productions“.

Pirmojoje sezono koncertų, menų ir mokslo naktyje po atviru dangumi taip pat pasirodys tokios grupės kaip „Sheep Got Waxed“, „No Real Pioneers“, „Local Blood“ ir kt. „Postcosmos“ muzikinę dalį papildys ir lankytojų smalsumą žadins mokslo užeigos su teleskopais ir galaktikų šviesuliais, veiks meno užkaboriai su poezija ir performansais, vyks paskaitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.