Albumo apžvalga. Kid Cudi „Passion, Pain & Demon Slayin'“

Kid Cudi.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Kid Cudi.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 31, 2017, 11:06 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 7:03 PM

Šeštasis JAV muzikanto Scotto Mescudi (tikrasis Kid Cudi) vardas) albumas privers dar labiau sutrikti jo gerbėjus. Išgarsėjęs kaip hiphopo artistas, vėliau jis pasuko į alternatyvų roką.

Naujame albume jis lyg sugrįžta prie repavimo, bet jo skambesys – pernelyg įvairus ir išradingas, kad būtų galima šią muziką priskirti tiesiog hiphopui.

Į keturias simbolines dalis šiuos 19 kūrinių suskirstęs Kid Cudi yra pagarsėjęs savo problemomis dėl depresijos ir narkotikų – dažnai atrodo, kad jis tiesiog bando išsiveržti iš nematomų rėmų, kaustančių jo kūrybingumą.

Čia tai beveik pavyksta – nors dominuoja melancholiška nuotaika, Scottas atrodo atgavęs aistrą muzikai ir eksperimentams. Daugelis kūrinių – tamsūs ir svaigūs (kaip „All In“) ar („Swim In The Light“), su melodijomis, kurias sunku „pagauti“.

Subtilius elektroninės muzikos potėpius nuolat lydi niūniavimas, jau tapęs kiek erzinančia Kid Cudi vizitine kortele. Ritmas per šias 87 muzikos minutes retai pagreitėja, o tekstai – ne itin dažnai nukrypsta nuo šio atlikėjo pamėgto įpročio kapstytis savyje ir pasakoti pasauliui, kad viskas – kur kas sudėtingiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Bet kai jau atrodo, kad viskas čia tampa monotoniška, tą jausmą išblaško svečiai – bene ryškiausią ir linksmiausią albumo hitą „Surfin'“ įrašyti padėjęs Pharrellas Williamsas, prie poros dainų rankas prikišęs „Outkast“ narys Andre Benjaminas, beprotybe kvepiančiai dainai „Rose Golden“ savo balsą paskolinusi aktoriaus Willo Smitho dukra Willow.

Reikia pripažinti – kartais Kid Cudi atrodo pats pasiklydęs šiuose savo ieškojimuose, per beveik pusantros valandos galima pasijusti kaip psichologui, ant kurio kabineto sofos kažkodėl įsitaisė šis muzikantas.

Kita vertus, o ko tikėtis iš albumo, kurio pavadinimas – „Aistra, skausmas ir demonų medžioklė“?

Įvertinimas – 8 iš 10.

Klipas „Surfin'“ (su Pharrellu Williamsu):

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.