Paskelbta Kaune vyksiančio festivalio „Open Air“ data ir pirmosios žvaigždės

Praėjusią savaitę Vilniaus ir Kauno aikštėse Lietuvos gyventojų  minia vieningai šaukė skanduotę #laisvėrokenrolui – čia taikiai kovai už pasirinkimo galimybę susirinko ne tik sąmoningi miestiečiai, bet ir barų, restoranų vadovai bei renginių organizatoriai.

Kauno Jachtklube pasirodys Lilas ir Innomine.<br>D.Umbraso nuotr.
Kauno Jachtklube pasirodys Lilas ir Innomine.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2017, 5:54 PM, atnaujinta May 22, 2017, 5:58 PM

Valdžia grasina naujais draudimais, kurie gali pristabdyti, o gal ir visai sužlugdyti miesto vietų, mažų festivalių ar renginių veiklą, tačiau atrodo, kad savininkai bei organizatoriai stengiasi atremti spaudimą, stovėti tvirtai ir ramiai ruoštis metus laiko planuojamiems vasaros įvykiams. 

Atsakingai linksmintis šalies gyventojams nieks nesutrukdys – apie tai byloja ne tik gausybė piliečių, atvykusių į #laisvėrokenrolui koncertus, bet ir nuolatos anonsuojami renginiai. Vienas tokių – jau šeštus metus iš eilės Kauno miesto Jachtklube vyksiantis festivalisOpen Air“. Vidurvasario įkarštyje organizuojamas renginys kasmet sulaukia apie 2000 svečių, norinčių smagiai paminėti liepos mėnesio pabaigą mėgstamos muzikos, pušų, Kauno marių ir teigiamų žmonių apsupty.

Greta plūduriuojančių jachtų karštos dienos metu „Open Air“ lankytojai džiaugiasi gamtos pramogomis ir gyvos muzikos koncertu, o, kaip taisyklė, vakare leidžiasi į šokių sūkurį, užsuktą žinomų didžėjų ir mėgstamiausių jų dainų.

Vienos dienos festivalio scenoje per šešerius metus yra pasirodę išties daug žinomų vardų – tiek Lietuvos, tiek užsienio žvaigždžių. „Open Air“ svečiai anksčiau galėjo išgirsti "G & G Sindikatą", Leoną Somovą ir Jazzu, Justiną Jarutį, "Radistus" ar Vaidą Baumilą, o 2016- ųjų svarbiausiu atlikėju tapo President Bongo, kuris 20 metų buvo elektroninės muzikos grupės „Gus Gus“ talentas ir siela.

Tačiau svarbiausia ne tai, kas buvo, o tai, kas dar bus: savo dalyvavimą  šių metų „Open Air“ festivalyje, vyksiančiame liepos 28 dieną, jau patvirtino vienas garsiausių repo duetų Lietuvoje – Lilas ir Innomine. Taigi, pirmosios festivalio dalies vinis yra aiški kaip dieną. Vakarinėje programoje šokių muzikos gerbėjai taip pat žinos vardą kiekvieną, mat prie didžėjų pulto stos ir vakarėlį užkurs "Kandy Killers" vaikinai bei bendražygiai, Lietuvos elektroninės muzikos scenos vilkai – Kastis Torrau & Donatello. Beje, jau greitai bus galima išgirsti ir apie daugiau festivalyje grosiančių atlikėjų. 

Paskutinį liepos penktadienį Kauno Jachtklube susirinksiantys „Open Air“ dalyviai bei svečiai turės progą ne tik pailsinti protą klausantis kokybiškos muzikos ar grožėtis Kauno marių vaizdais, bet ir renginio eigoje deramai pasirūpinti savo skonio receptoriais.

Sočiais, kauniečių itin pamėgtais mėsainiais save pradžiuginti galės kiekvienas, užsukęs pasilabinti su „Raudono autobusiuko“ virtuvės asais. Renginio organizatoriai žada šokių išsiilgusius deramai pašokdinti, alkaniems suteikti progą itin skaniai pasimaitinti, o ir ištroškusių niekas nepamirš – galimybė atsigaivinti kiekviename vasariškame renginyje yra ypač svarbi dalis. 

Tiesa, organizatoriai žada ir staigmenų, tačiau teks sekti naujienas – ypatingi techniniai sprendimai kol kas nutylimi, bet visą informaciją skelbti žadama jau greitai. Na, o dabar belieka pasidžiaugti naujienomis, kad festivaliai vis dėlto nemiršta, o juos organizuojantys, sutelkę visas pajėgas, stengiasi plėstis kaip tik įmanoma labiau, kovoti už laisvę rokenrolui vis stipriau ir šiemet pralinksminti žmonių rekordiškai daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.