6 įdomūs faktai apie „Loftas Fest“ žvaigždę Lindstrømą

Rugsėjo 8-9 dienomis vyksiantis muzikos ir menų festivalis „Loftas Fest“ pristato ryškiausia penktadienio scenos žvaigžde festivalyje tapsiantį norvegų elektroninės muzikos kūrėją Hansą-Peterį Lindstrømą. Jis festivalio scenoje pasirodys penktadienio naktį.

 Lindstrømas pirmą sykį lankysis Lietuvoje.<br> L.Stensrud nuotr.
 Lindstrømas pirmą sykį lankysis Lietuvoje.<br> L.Stensrud nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Sep 5, 2017, 11:33 AM

Pristatome jums 6 įdomiausius faktus apie žymų norvegų prodiuserį, didžėjų ir multi-instrumentalistą Lindstrømą.

Klasikinės muzikos gerbėjas

Kurdamas minialbumą „Windings“, Lindstrømas nusprendė padaryti pertrauką nuo disco ir šokių muzikos, ir įkvėpimo ieškoti klausydamasis tik klasikinės muzikos. Tuo metu jis daugiausiai klausėsi kompozitorių Henry Purcellio ir Edward Griego kūrybos. Jau daugiau nei metus Lindstrømas bando praplėsti mėgstamų kompozitorių sąrašą, todėl kaip dabartinius favoritus įvardija Britteno, Stravinskio ir Čaikovskio kūrinius.

Karjerą pradėjo gatvėje

Baigęs mokyklą Lindstrømas studijavo literatūrą ir Oslo gatvėse grojo gitara.

Nemėgo šokių muzikos

Paauglystėje Lindstrømas šokių muzikos nemėgo – grojo vargonais gospelo chore, vėliau atrado Bobą Dylaną ir folko bei kantri muziką.

Įkvėpimas – kavos puodelyje 

Vienas geriausių įkvėpimo šaltinių Lindstrømui yra... šviežios kavos puodelis iš norvegų kavinės tinklo „Tim Wendelboe“ kartu su griežčio griežinėliu! „Kava su daržove gali skambėti kaip labai keistas derinys, bet patikėkite manimi – kartu jie nepaprastai dera ir man šiuo metu tai yra geriausias atradimas, nuo kurio esu visiškai priklausomas!“ – juokdamasis pasakojo atlikėjas.

Kūrybinis iššūkis – aranžuotės

Sunkiausia kūrybos dalis Lindstrømui yra pabaiga. Kartais prie vieno kūrinio atlikėjas gali užtrukti dvi savaites: vos per porą valandų sukūria dainą, o visą kitą laiką užima aranžuotė ir muzikinių efektų parinkimas.

Naujiems kūriniams – išbandymai  

Kurdamas dainą ypatingai daug dėmesio šis norvegas skiria nuolatiniam jo klausymui. Busimo kūrinio klausosi visur – mašinoje, virtuvėje gamindamas vakarienę, eidamas apsipirkti. Tikina, kad jei ilgainiui pats pavargsta nuo naujojo kūrinio – jis nepakankamai geras, todėl jo net nebeleidžia.

Kosminis Lindstrømas disko šokių aikšteles užburia ne tik gimtojoje Norvegijoje ar Europoje, bet ir anapus Atlanto. Tai bus pirmasis Lindstrømo pasirodymas Lietuvoje, kurio norvegas nekantriai laukia.

Lindstrømo kūrinys „Closing Shot":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.