Žinomas atlikėjas prabilo apie alkoholio spąstus: „Gydytojai paklausė, ar noriu gyventi“

Į albumo pristatymą bičiulius pakvietęs Aleksandras Makejevas juos vaišino dzūkiška naminuke. Bet pats jos į burną neima trejus metus.

A.Makejevo šių metų kūrybos vaisiai – muzikos albumas ir dvi knygos.<br>L.Fisheye nuotr.
A.Makejevo šių metų kūrybos vaisiai – muzikos albumas ir dvi knygos.<br>L.Fisheye nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2017, 4:07 PM

41-erių atlikėjas praėjusią savaitę sostinės bare „Paviljonas“ pristatė albumą „Vienas, kitas, trečias“, išleistą po trejų metų pertraukos.

Aleksandras svečiams atvežė savo paties sužvejotų žuvų, uošvės iškeptų kibinų ir, kaip pats sakė, „dzūkiško paveldo“.

„Pavaišinti namine buvo savotiška kova su sistema. Bet aš pats dabar linksminuosi su giros bokalu“, – pasakojo dainininkas, kurio vienas ankstesnių diskų vadinosi „Apie meilę, degtinę ir Lietuvą“.

Savo statinę jau išgėrė

Prieš trejus metus dainininkas iš gydytojų išgirdo negailestingą įspėjimą.

„Kokių bėdų turėjau? Žinoma, dėl kepenų. Kokios dar gali būti alkoholiko bėdos?

Problema buvo rimta. Gydytojai paklausė, ar noriu gyventi. Pasakė: Makejevai, jeigu nori dar pagyvent, mesk gerti. Pusę metų kankinausi, o tada akyse prašviesėjo.

Neslepiu, kad turiu problemą. Aš ne vienas toks, daug muzikantų tokį išbandymą patiria.

Nesigailiu metų, kuriuos praleidau gerdamas. Buvo ir linksmų, ir nelinksmų dalykų. Man patiko gerti.

Bet savo statinę jau išgėriau. Dabar jaučiuosi puikiai, energijos padaugėjo, dainos puikiai rašosi. Aš geriu girą ir visai nepasiilgstu laikų, kai dažnai būdavau girtas“, – atvirai pasakojo Aleksandras.

Jo aktyvumo priepuolis – stulbinamas. Šiais metais dainininkas ne tik išleido albumą ir knygą „Švediškas gimtadienis“ – spalio pabaigoje jis pristatys dar vieną knygą „Trys ministrai, dvi kelionės“.

Negana to, iš viso A.Makejevas jau parašė keturias knygas – likusias 2 ketina išleisti kitąmet.

Dirbo Trakų pilies sargu

„Penkis mėnesius dirbau Trakų pilyje sargu. Labai geras darbas kūrybai – naktimis puikiai rašosi.

Ten šiaip gera aura, jaučiausi kaip namie. Gal koks nors mano protėvis buvo baudžiauninkų prižiūrėtojas“, – juokėsi Trakuose gimęs ir šio miesto į didmiesčius keisti nenorintis dainininkas.

Knygą „Švediškas gimtadienis“, kuriame aprašė linksmą gimtadienio savaitgalį Švedijoje, jis siūlė kone visoms didžiosioms leidykloms, bet visur išgirdo „ne“.

Tada rankraštis pateko į rankas Aleksandro bičiuliams verslininkams – šie panoro paremti leidybą. Rezultatas – daugiau nei pusė knygos tiražo jau išpirkta.

Antrojoje knygoje A.Makejevas aprašė savo keliones į Iraką ir Afganistaną, kur vyko groti Lietuvos kariams.

„Tai tikra istorija, bet supinta su mano fantasmagoriškais sapnais. Trys ministrai pavadinime – nes keliavau ir su Juozu Oleku, ir su Andriumi Kubiliumi, ir su Rasa Juknevičiene.

Aš jau parašiau ir pasaką vaikams, bet kita knyga, kurią noriu išleisti, vadinasi „Terminatorius, arba Jaunystės pankrokas“. Joje aprašiau savo muzikinį kelią nuo 1991-ųjų iki 2001-ųjų, kai išleidau savo pirmąjį albumą. Ten daug istorijų iš tų laikų muzikinio pogrindžio, toks muzikinis siurrealizmas“, – kalbėjo Aleksandras.

Grupę išlaikyti – per brangu

Naujame jo albume linksmumo irgi netrūksta. A.Makejevas jame dainuoja apie tai, ką mato aplinkui, – Lietuvą, laisvę, priklausomybę nuo interneto, kai kur galima rasti ir užuominų į politikus.

Porą kūrinių jis įrašė su Lietuvos kariuomenės orkestru, o dainą „Mano mielas pareigūne“ – su aktoriumi Mindaugu Papinigiu.

„Keiksmažodžių naujame albume nėra, turbūt per savo gyvenimą jų pakankamai pridainavau. Žinau, kad nesu populiariausias atlikėjas Lietuvoje, neuždirbu milijonų, bet man dėl to neskauda.

Turiu savo klausytojų ratą, rengiu autorinius vakarus, kuriuose ir knygą pristatau.

Buvau subūręs ir muzikantų grupę, tačiau tai pernelyg sudėtinga – tiesiog iš koncertų nėra tiek pinigų, kad ją išlaikyčiau“, – šyptelėjo dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.