Pirmieji pretendentai į „Euroviziją“ jau aiškėja: laimę bandyti nori ir žinomi dainininkai

Iki „Eurovizijos“ konkurso – dar pusmetis. Tačiau Lietuvos atlikėjai jau pradeda kauptis kovai dėl kelialapio į jį.

Dainininkė M.Pundziūtė-Monique neslepia – norėtų išbandyti jėgas „Eurovizijoje“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainininkė M.Pundziūtė-Monique neslepia – norėtų išbandyti jėgas „Eurovizijoje“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2017, 12:24 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 12:46 PM

63-iąjį kartą rengiamas didžiausias Europos dainų konkursas kitų metų gegužės 8–12 dienomis vyks Portugalijos sostinėje Lisabonoje.

Lietuvoje atrankos į jį pradžia dar oficialiai nepaskelbta, bet LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas „Lietuvos rytui“ sakė, kad atlikėjai ir muzikos autoriai jau gali siųsti dainas.

„Yra pora techninių niuansų, bet atranką jau greitai paskelbsime oficialiai. Kaip ir kasmet, dainas galima siųsti iki gruodžio 1-osios, o atranka televizijoje vyks kitų metų pradžioje.

Dainas, kurios siunčiamos jau dabar, mes kaupiame, jos tikrai nepradings ir pateks į atranką“, – sakė A.Giržadas.

Lietuvos atlikėjai, ketinantys dalyvauti atrankoje, savo kortų kol kas neatskleidžia, bet keletas pretendentų jau viešai paskelbė savo planus.

Jėgas atrankoje ketina išbandyti Lietuvos poproko grupė „The Roop“, netrukus išleisianti antrąjį albumą „Ghosts“. Jos lyderis Vaidotas Valiukevičius – dainininkas, kuris anksčiau buvo žinomas Milanno slapyvardžiu. Grupė atrankoje dalyvaus pirmąsyk.

Atrankoje žada dalyvauti ir dainininkas Justinas Stanislovaitis su savo grupe „Justinas Trio“, anksčiau jau bandęs patekti į „Euroviziją“ ir su šiuo kolektyvu, ir su roko grupe „Alive Way“.

Kad domisi galimybe atstovauti Lietuvai, „Lietuvos rytui“ prasitarė šįmet atrankoje dalyvavęs Gabrielius Vagelis bei šiuo metu itin populiari jauna dainininkė Monika Pundziūtė-Monique.

„Žinoma, būtų įdomu. Dabar dar svarstau, ar turime tinkamą dainą“, – sakė TV šou „X faktorius“ laimėtoja, kurios įrašyti kūriniai internete sulaukia milijonų perklausų.

Beje, lapkričio pabaigoje Monika pristatys savo pirmąjį albumą „Sun & Moon“ – dalyvavimas atrankoje būtų puiki jo reklama.

Ne vienus metus užuominomis apie „Euroviziją“ kalba ir jos buvusi mokytoja – dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Tačiau, kaip teigė jai artimi šaltiniai, 2018-aisiais „Eurovizijos“ atrankoje ji tikriausiai nedalyvaus – šiuo metu yra susitelkusi į kūrybines paieškas ir pirmojo solinio albumo įrašus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.