Pamatykite: naujame „Žalvarinio“ klipe – folkloro legenda Veronika Povilionienė

Folkroko grupė „Žalvarinis“ pristato naują vaizdo klipą „Einam tolyn“. Tai grupės ir žymiausios Lietuvos folkloro puoselėtojos – Veronikos Povilionienės bendras kūrinys.

 „Žalvarinis“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Žalvarinis“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-28 12:06, atnaujinta 2017-11-28 12:13

Atlikėja džiaugiasi, jog tai pirmasis profesionalus jos vaizdo klipas. Veronika su grupe atlieka unikalią prieš keturiasdešimt metų Dzūkijoje, jai vietinės senolės padainuotą dainą, kurią tą kart iškart pamilo ir įsiminė.

Partizaninė, istorinė daina iškart įkvėpė grupės kompozitorių Robertą Semeniuką sukurti jai aranžuotę.

Tai yra pirmas vaizdo klipas, kurį režisavo grupės lyderis R.Semeniukas. Klipo idėja jam kilo Neringoje, vaikščiojant miške, klausant šios dainos galutinio įrašo. Kartu su žmona pasidalinę idėjomis nusprendė, kaip norėtų matyti šios dainos nuotaiką ir stilistiką.

„Veronika yra pasakotoja - pasipuošusi baltu tradiciniu nuometu, dangaus fone. Ji pasakoja šeimos istoriją – apie nesulaukiančią savo mylimo vyro žmoną, karą, kapą, ant kurio net žolė neauga. Šviesa ir tamsa. Viltis ir nerimas. Praeitis susijungia su dabartimi. Ūkanotas miškas ir šviesus dangus. Toks šis klipas“, - sako Robertas.

Vaizdus įamžino grupės geras bičiulis operatorius Mykolas Alekna, kuris yra ir montažo autorius. 

„Vaizdo klipas turi atskleisti, ką muzikos autorius norėjo pasakyti savo muzika. Klipas tik perteikia ir padeda geriau įsijausti į Roberto sukurtą muziką. Tai atskira vizuali dimensija. Ir, manau, kartu dirbant, mums puikiai pavyko tai perteikti”, – džiaugiasi Mykolas.

Sunkiausia užduotis  buvo sulaukti tinkamo oro lietingą rugpjūtį. Grupei talkino puiki komanda – specialiais efektais rūpinosi grupės buvęs bosistas Dariušas Loznikovas, grimas patikėtas Julijai Estko, darbus koordinavo ir grupe rūpinosi Edita Semeniukienė.

Klipo premjera vyko kino teatre “Pasaka”, kur susirinko artimiausi grupės draugai, gerbėjai, dalyvavo ir Veronika Povilionienė.

 „Einam tolyn“ – daina iš būsimo grupės albumo, kuris pasirodys 2018m. vasario mėnesį.

Vaizdo klipas - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?